Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 12:42

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΦΩΣΤΗΡΑΣ 1-2: Τον... σκότωσε στο 94'

Γράφτηκε από τον

Ο Φωστήρας μπορεί να μην αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν ξεχνά το... παρελθόν του.

Ετσι... σκότωσε χθες την ομάδα του Τσικλητήρα  με γκολ του Βλάχου στο 94', ο οποίος είχε περάσει στο ματς δευτερόλεπτα νωρίτερα!!! Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 6' με τον Ρούσση, αλλά οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Μίτκα στο 51' και του νεοεισελθόντα Βλάχου στις καθυστερήσεις.

Μια άσχημη ήττα για τον Τσικλητήρα, ο οποίος αρχίζει και αγχώνεται για την παραμονή στη Γ' εθνική, με δεδομένο ότι ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς με Βάρδα και Ζευγολατιό.

Το παρήγορο είναι ότι ηττήθηκε και ο ουραγός Παναργειακός και η διαφορά από την 15η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό, παρέμεινε στους πέντε βαθμούς. 

Η Μεσσηνιακή ομάδα όμως έχασε χθες την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά και να δει με λιγότερη πίεση τη συνέχεια, μιας και μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Πέτυχε το γρήγορο γκολ και έδειχνε ότι είναι θέμα χρόνου και το δεύτερο. Δεν μετουσίωσε όμως την υπεροχή της στο πρώτο εικοσάλεπτο και ο Φωστήρας σταδιακά ισορρόπησε. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με γκολ, αυτή τη φορά όμως από τους φιλοξενούμενους και μετά το 1-1 το παιχνίδι αναλώθηκε σε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Ο Φωστήρας έκλεισε τους διαδρόμους για την εστία του Μπαλασάκη και ο Τσικλητήρας εγκλωβίστηκε στην πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη του αντιπάλου του. Οι μεγάλες μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση, εξουδετερώνονταν εύκολα και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιραστούν τους βαθμούς, για να έρθει από τον πάγκο ο Βλάχος και να "παγώσει" το γήπεδο της Πύλου. Στο φινάλε δεν έλειψαν από ορισμένους αποδοκιμασίες στον προπονητή του Τσικλητήρα Νίκο Κακαλέτρη, ο οποίος έδωσε και χθες γάντια βασικού στον Κόκκαλη. Στην άμυνα τα μπακ ήταν οι Μάνικος (δεξί) και Καραμπάς (αριστερό) και στο κέντρο οι Ρούσσης και Κυριαζόπουλος. Μπροστά τους οι Ζαχαρόπουλος, Τσάτσος και στις πτέρυγες οι Γεωργιόπουλος, Κερμενίδης, με τον Πύλιο πίσω από τον Γραμματικόπουλο.

Προηγήθηκε στο 6' με Ρούσση 

Ο Τσικλητήρας μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε διπλή ευκαιρία με Ρούσση και Γραμματικόπουλο, ύστερα από κόρνερ του Κερμενίδη. Στο 6' ο Τσάτσος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο προωθημένος Ρούσσης με κεφαλιά έγραψε το 1-0. 

Με σκορ και ψυχολογία υπέρ της η μεσσηνιακή ομάδα κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και στο 21' ο Τσάτσος βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Φσωτήρας απείλησε για πρώτη φορά στο 28' και μάλιστα εις διπλούν, όταν από λάθος της άμυνας ο Μίτκας βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόκκαλη, χωρίς όμως να τον νικήσει και στην εξέλιξη της φάσης ο Κρολ σούταρε για να διώξει στη γραμμή, ο κορυφαίος των γηπεδούχων Ρούσσης. 

Στο 37' ο Κερμενίδης έπιασε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μπαλασάκης απέκρουσε σε  κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τη συμπλήρωση έξι λεπτών, όπως δηλαδή και στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε γκολ ξανά από εκτέλεση φάουλ. 

Στο 51' το 1-1 με Μίτκα 

Αυτή τη φορά ο Κόπελας έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μίτκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας κοντρόλαρε και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε. Για να δούμε άλλη αξιόλογη φάση, μπροστά από τις δύο εστίες, έπρεπε να φθάσουμε στο 90'. Ο Κερμενίδης εκτέλεσε φάουλ ο Μπαλασάκης δεν απέκρουσε σωστά και στην επαναφορά ο Μπίζος από κοντά σούταρε άουτ, αλλά και να σκόραρε το γκολ δεν θα μέτραγε, μιας και είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. 

"Χρυσή" αλλαγή ο Βλάχος

Και εκεί που οι Κακαλέτρης και Παντέλης, έκαναν αλλαγές για καθυστέρηση στο φινάλε, ήρθε η φάση στο 94' που έκρινε το ματς. Ο Βλάχος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε κάτι σαν σέντρα - σουτ, αιφνιδιάζοντας τον Κόκκαλη που την είδε να καταλήγει στην αριστερή του γωνία.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Μάνικος, Καραμπάς, Κυριαζόπουλος, Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος, Γεωργιόπουλος (73' Τσώνης), Τσάτσος (92' Ρήγας), Γραμματικόπουλος, Πύλιος (84' Μπίζος), Κερμενίδης.

 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπαλασάκης, Κόπελας, Ντάφλας, Παραράς, Καλημέρης, Ρόκας, Μίτκας (81' λ.τρ. Κοσμίδης) Χαρίτος (46' Θ. Ντάφλας), Κρολ, Δωροβίνης (93' Βλάχος), Σκάρος.