Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 12:59

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 2-0: Πέμπτη σερί νίκη με μέτρια εμφάνιση...

Γράφτηκε από τον

Η μαχητικότητα της προτελευταίας στην βαθμολογία ΑΕ Αβίας δυσκόλεψε περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς το παιχνίδι της πρωτοπόρου Καλαμάτας, η οποία πάντως πήρε μια ακόμη νίκη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με 2-0, έστω και αν η απόδοση της κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Ηταν το πέμπτο συνεχόμενο τρίποντο για την Καλαμάτα η οποία πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ με τον Τσουλάκο αλλά στην συνέχεια δεν είχε λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη και παθιασμένη αμυντική γραμμή της ομάδα του Κάμπου, με αποτέλεσμα το ρευστό 1-0 να μείνει μέχρι το 85' όταν ο Καντούτσης τελείωσε οριστικά το ματς πετυχαίνοντας το 2-0.

Η Καλαμάτα διατήρησε έτσι το +7 από την Αναγέννηση και πήγε στο +9 από τον Πανθουριακό κάνοντας ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο. Η Αβία από την άλλη παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή, με την χθεσινή καλή εικόνα πάντως να δίνει ώθηση ώστε να διεκδικήσει στην συνέχεια τις λιγοστές ελπίδες που έχει για παραμονή.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά και πλησίασε το γκολ μόλις στο 2'. Ο Τσουλάκος έβγαλε κάθετη στον Αθανασόπουλο που νικήθηκε στο τετατετ με τον Κουτίβα, η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Τσουλάκο που με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να υπερέχουν και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 14' με ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο Μπεγέτης έβγαλε τη σέντρα και ο Τσουλάκος με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Η Αβία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο επόμενο λεπτό. Ο Γεωργαντάς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Αποστολίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Μπεσσής απόκρουσε με τα πόδια με τη μπάλα να φτάνει στον Αλμπεσκου, το σουτ του οποίου κόντραρε σε πόδια αμυντικού και πέρασε έξω.

Το ματς είχε ρυθμό στο ξεκίνημα και στο 16' ο Τσουλάκος σούταρε ελάχιστα άουτ για την Καλαμάτα από καλή θέση.

Από το σημείο αυτό και έπειτα το ματς απέκτησε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα αλλά και νεύρα με αποτέλεσμα να χαλάσει αρκετά ο ρυθμός. Η Καλαμάτα είχε μεν την υπεροχή αλλά η Αβία είχε μαχητικότητα και πολυπρόσωπη άμυνα. Ετσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς καμιά άλλη μεγάλη φάση.

Στο 42' ο Καλογερόπουλος μάλιστα δέχθηκε ένα μαρκάρισμα από τον Γιαννέα (που είδε κίτρινη) και στην συνέχεια τον απώθησε για να γλιτώσει μόνο με την κίτρινη κάρτα του Ζαρακοβίτη.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με την Καλαμάτα να έχει μια ανούσια υπεροχή. Το πρώτο αξιόλογο σουτ έγινε από τον Σαραντόπουλο στο 60' και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στην συνέχεια η Καλαμάτα πίεσε πολύ ψάχνοντας το δεύτερο γκολ αλλά δεν έβρισκε λύσεις. Οσο περνούσε η ώρα πάντως η πίεση αυξανόταν και στο τελευταίο 15λεπτο υπήρξαν αρκετές φάσεις.

Στο 77' ο Κουτίβας απόκρουσε δύσκολα το χτύπημα φάουλ του Καλαντζή. Στο 80' ο Καλαντζής αστόχησε απο καλή θέση. Στο 83' ο Σαραντόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Καντούτσης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κορμπής απομάκρυνε τη μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Κουτίβα να αποκρούσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Καλαντζή. Τελικά το 2-0 έγινε στο 85' όταν ο Σαραντόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Καντούτσης με κεφαλιά καθάρισε οριστικά το ματς. Ο Κουτίβας ήταν σε μεγάλη μέρα και στο 88' σταμάτησε εντυπωσιακά ένα πολύ δυνατό σουτ του Σαραντόπουλου. Η σέντρα - σουτ του Βασιλόπουλου στο 90' έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το ματς.

Διαιτητής ήταν ο Ζαρακοβίτης με βοηθούς την Τσουκάλη και τον Παναγιωτόπουλο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπεσσής, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Νάτσης (64' Βασιλόπουλος), Αθανασόπουλος (15' λ.τ. Σαραντόπουλος), Τσουλάκος (86' Μπάρκας), Μπεγέτης.

 

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κουτίβας, Βαβαρούτσος, Γκλίκα, Αποστολίδης, Τζανετέας, Γεωργαντάς, Μανιατέας, Αλμπέσκου (72' Λυκουρέζος), Γιαννέας (46' Κορμπής), Πολυμενέας, Γεωργίκος (74' Μητσέας).