Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 15:50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΑΝΗ 4-1: Εντυπωσίασαν οι «ερυθρόλευκοι»

Γράφτηκε από τον

Συνδυάζοντας την καλή του παρουσία με το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας νίκησε χθες το απόγευμα στο "Γ. Λουκαρέας" την Εράνη με 4-1.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο παιχνίδι για να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα, επέβαλαν το ρυθμό τους και το πέτυχαν φροντίζοντας παράλληλα να μην αφήσουν τους επιθετικούς της Εράνης να απειλήσουν την εστία του Δ. Λυμπεροπούλου. 

Το κέρδος για τον Ολυμπιακό από το παιχνίδι -πέρα από τη νίκη- ήταν και η καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι νεαροί παίκτες Μπέρμπερη, όσο έπαιξε γιατί τραυματίστηκε και αποχώρησε και Μπαζάνης. 

Η Εράνη δεν κατάφερε να φύγει με κάτι θετικό, αφού πλήρωσε τα λάθη της αμυντικής γραμμής, ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αν είχε σκοράρει στο πέναλτι που κέρδισε στο 37'. Αν μείωνε σε 2-1 πιθανόν η εξέλιξη του ματς να ήταν διαφορετική. Δεν το πέτυχε και μετά από 6 λεπτά δέχτηκε το 3ο γκολ και σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Στην επανάληψη έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης έκανε φάσεις, αλλά μόνο μια φορά οι παίκτες της βρήκαν δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Τα γκολ

Στο 13' μπροστινή μπαλιά του Ηλιόπουλου για τον Μαρούδα αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ η μπάλα βρήκε στο σώμα του Σ. Λυμπερόπουλου και στη συνέχεια βρήκε στα πόδια του Φουντά, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0. Στο 19' διαγώνια μπαλιά του Μπαζάνη για τον Μαρούδα αυτός μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στη ρίζα του απέναντι δοκαριού και στη συνέχεια στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-0. Στο 43' ο Πουλάκος με ωραία κίνηση έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Μαρούδα, αυτός επίσης με ωραία κίνηση απέφυγε έναν αντίπαλο του και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Σ. Λυμπερόπουλου και πέτυχε το 3-0, σημειώνοντας παράλληλα το 2ο προσωπικό του γκολ. Στο 63' σέντρα του Φέστα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι στον Πολυμενέα, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα και με διαγώνιο σουτ έκανε το 4-0. Στο 84' μπαλιά του Χρονόπουλου στον Σταματόπουλο, αυτός έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και "έκοψε" την μπάλα στον Νικολακόπουλο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Το χαμένο πέναλτι του Κώτσου 

Στο 37' ο Αναστασόπουλος απέφυγε αρχικά τον Τσαναλία, όμως  αυτός τον ανέτρεψε και αμέσως ο διαιτητής Νικολόπουλος σφύριξε πέναλτι. Ο Κώτσος που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά άουτ. 

Καλές στιγμές

Στο 34' μπροστινή μπαλιά του Χρονόπουλου για τον Σταματόπουλο, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε διαγώνια για να αποκρούσει σωτήρια ο Δ. Λυμπερόπουλος. Στο 73' γύρισμα του Σταματόπουλου στην περιοχή για τον Αναστασόπουλο, αυτός φάτσα με τον Δ. Λυμπερόπουλο, έπιασε το αδύναμο πλασέ και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Αλλες φάσεις για γκολ είχαν οι Σπυρόπουλος (15' διαγώνιο σουτ), Μαρούδας (57' σουτ), Τσεκάνι (60' σουτ), Χρονόπουλος (71' σουτ) και Σταματόπουλος (90' σουτ).

Δεν απέφυγε τα παράπονα των ομάδων ο διαιτητής Νικολόπουλος. Η Εράνη φωνάζει για χέρι του Ηλιόπουλου πριν τροφοδοτήσει τον Μαρούδα στη φάση του 1ου γκολ. Ο Ολυμπιακός φωνάζει γιατί δεν δόθηκε φάουλ στον Ηλιόπουλο στο 80' και στην εξέλιξη της φάσης η Εράνη κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Σερεμέτης, Γκούμας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δ. Λυμπερόπουλος, Φέστας, Τσαναλίας, Πολυμενέας, Κολιός, Μπέρμπερη (58' λ.τρ. Τσεκάνι), Ηλιόπουλος, Μπαζάνης, Πουλάκος (78' Κακαλέτρης), Μαρούδας (70' Μάλαμας), Αναγνωστόπουλος.

ΕΡΑΝΗ: Σ. Λυμπερόπουλος, Φουντάς (46' Γριβοκωστόπουλος), Βλάμης, Πέππας, Μιχαλακόπουλος, Κώτσος, Αναστασόπουλος, Σπυρόπουλος (46' Μπουρδέκας), Χότι (64' Νικολακόπουλος), Χρονόπουλος, Σταματόπουλος.