Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 17:05

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 1-0: Αγκαλιά με την άνοδο στην Α1 τοπική!

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 1-0: Αγκαλιά με την άνοδο στην Α1 τοπική!

Με "χρυσό" σκόρερ τον Δημήτρη Σώκαλη στις αρχές του β' ημιχρόνου η Μάνη πήρε το ντέρμπι κορυφής 1-0 επί της Ενωσης Γαργαλιάνων και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Β' τοπικής και την απευθείας άνοδο στην Α1 τοπική.

Οι Μανιάτες, με τη συμπαράσταση 100 φιλάθλων τους που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, έδειξαν πως ήθελαν πιο πολύ τη νίκη και ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τους Γαργαλιανιώτες.

Ετσι αποσπάστηκαν έξι βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΓ και με δεδομένο πως υπερτερούν και σε πιθανή ισοβαθμία, είναι "αγκαλιά" με τον τίτλο και την απευθείας άνοδο.

Ο αγώνας στο πρώτο μέρος ήταν κάκιστος ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές και να... διαγωνίζονται σε λάθη, προσέχοντας πρώτα και κύρια την άμυνα τους. Η μόνη αξιόλογη φάση ήταν στο 29' με την κεφαλιά του 

Α. Καμπανάρου από εκτέλεση φάουλ του Σώκαλη να φεύγει άουτ.

Ο Σώκαλης το "χρυσό" γκολ στο 52' 

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πιέζοντας για ένα γκολ.

Στο 50' ο Μανωλέας σούταρε ψηλά άουτ από πάσα του Σώκαλη, όμως στο 52' έγινε το 1-0... Ο Φετάχου μετά από ωραία ενέργεια από αριστέρα έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ντουγερόγλου να αποκρούει και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι... Ο Σώκαλης όμως καιροφυλακτούσε και με πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών από συμπαίκτες, πάγκο και εξέδρα!

Οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν μετά το εις βάρος τους σκορ και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη τους ευκαιρία ήταν στο 62' με τον Κόλλια να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Μάγγο στην περιοχή και τον δεύτερο να πλασάρει, όμως ο Πολυμενέας απέκρουσε... Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Μάγγο που έκανε τη σέντρα σουτ με τον Τηλεμάχου να μην προλαβαίνει να πιάσει την κεφαλιά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάγγος σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο τελευταίο 10λεπτο οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο του ματς και δεν κινδύνευσαν με ισοφάριση. Απεναντίας έχασαν κλασική ευκαιρία στο 86' για δεύτερο γκολ, όταν σε αντεπίθεση ο Φετάχου έδωσε στον Ροβολή που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ντουγερόγλου.

Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Κασκάνη και Σταυρόπουλου. 

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Πολυμενέας, Α. Καμπανάρος, Στρατής, Β. Καμπανάρος, Μέτσο, Μανωλέας, Ξεροβάσιλας, Ροβολής (91' Αράπι), Σώκαλης (83' Σαραντέας), Πουλάκος (75' λ. τρ. Βαλσαμάκης), Φετάχου. 

Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Θ. Ντουγερόγλου, Πανταζής, Τζωρτζίνης, Ν. Ντουγερόγλου, Γκιώνης, Μπακάκης, Τηλεμάχου, Δημητρόπουλος (90' Βασιλόπουλος), Κόλλιας, Μάγκος, Μπολούν (71' Δεσποτόπουλος).