Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2013 17:09

Over ο Ολυμπιακός, Διπλό η Σίτι, κρατάει η Γιούβε

Γράφτηκε από τον
Over ο Ολυμπιακός, Διπλό η Σίτι, κρατάει η Γιούβε

Το δεύτερο «πιάτο» της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σερβίρεται σήμερα με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στη Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα και να ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να μείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση. Χθες κυριάρχησαν τα «διπλά» αλλά και τα 2 ή 3 γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως 7/8 αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν 2 ή 3 γκολ, με τους αγώνες Μαρσέιγ – Νάπολι (1-2), Σέλτικ – Άγιαξ (2-1) να μας πηγαίνουν στο ταμείο. Σήμερα το πρόγραμμα εκτός από τον αγώνα των «ερυθρολεύκων» περιλαμβάνει και τη σούπερ αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους.

 

Over 2.5 ο Ολυμπιακός

Αρχίζουμε τις σημερινές μας προτάσεις με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Over 2.5 του Ολυμπιακού μέσα στη Λισαβόνα με αντίπαλο την Μπενφίκα σε απόδοση 2.00. Μπενφίκα και Ολυμπιακός συναντώνται για 4η φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για πρώτη φορά συναντήθηκαν το 1973 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με την Μπενφίκα να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες με 1-0 (μέσα – έξω). Συναντήθηκαν ξανά το 1983, στο δεύτερο γύρο αυτή τη φορά, με την Μπενφίκα να παίρνει ξανά την πρόκριση, με νίκη 3-0 εντός έδρας, ενώ είχε ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Η πιο πρόσφατη συνάντηση τους ήταν το 2008 στο UEFA Cup στους ομίλους, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το εντυπωσιακό 5-1! Οι Πορτογάλοι έχουν καταφέρει να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ στα 24 από τα 29 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, ενώ ένα εκπληκτικό σερί μετρούν οι ερυθρόλευκοι εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας καταφέρει να σκοράρουν στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια τους. Έτσι θα κρατήσουμε το Over 2.5 που θεωρούμε πως είναι «value bet» σε απόδοση 2.00, μια και αναμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να πιέζουν από την αρχή για το γκολ και τους παίκτες του Μίτσελ, που θα παρατάξει την ομάδα του επιθετικά, να είναι αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, όπως απέδειξαν και στον αγώνα κόντρα στην Άντερλεχτ.

 

Κρατάει στο «Μπερναμπέου» η Γιουβέντους

Δυνατό σημείο έρχεται και από το ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους. Συγκεκριμένα κρατάμε το Χ2 των Ιταλών σε απόδοση 2.55. Σε σύνολο 6 συναντήσεων μεταξύ των δύο ομάδων στο «Μπερναμπέου», οι Μαδριλένοι μετρούν 4 νίκες και 2 ήττες. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι η Γιουβέντους έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στις 3 τελευταίες περιπτώσεις, στις οποίες οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε διπλά παιχνίδια (για τα προημιτελικά της σεζόν 1995/96, για τα ημιτελικά της σεζόν 2002/03 και για τη φάση των «16» της σεζόν 2004/05). Οι πιο πρόσφατες συναντήσεις τους έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων της σεζόν 2008/09, με τους «μπιανκονέρι» να πετυχαίνουν 2 νίκες (2-1 και 0-2 αντίστοιχα). Συνολικά, σε σύνολο 14 συναντήσεων μεταξύ των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας, τόσο η Γιουβέντους όσο και η Ρεάλ μετρούν από 7 νίκες (κανένα ισόπαλο αποτέλεσμα). Η Γιουβέντους, όμως, έχει κερδίσει στα 4/5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας βοηθούν να κατανοήσουμε πως οι Ιταλοί δε φοβούνται σε καμιά περίπτωση το «Μπερναμπέου» ιστορικά και πάντα κοιτούν στα μάτια τη «Βασίλισσα» κάτι που πιστεύουμε πως θα κάνουν και σήμερα. Μάλιστα η «Μεγάλη Κυρία» αποτελεί την ομάδα που έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ (5 νίκες, ανεξαρτήτως έδρας).

 

Περνάει από τη Μόσχα η Σίτι

Περνάμε στο τρίτο δυνατό παιχνίδι της ημέρας που είναι το «Διπλό» της Μάντσεστερ Σίτι μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ σε απόδοση 1.78. Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ η Σίτι θα τεθεί αντιμέτωπη με ομάδα από τη Ρωσία επίσης πρώτη φορά. Η… ευρωπαϊκή αλλαγή των «πολιτών» είναι εμφανής καθώς σε σχέση με το περσινό τους ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εμφανίζονται σαφώς πιο σοβαροί και βελτιωμένοι. Οι παίκτες έχουν μέχρι στιγμής 4 γκολ σε 2 αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ όλα στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στα έξι τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις το σύνολο τερμάτων στα παιχνίδια της είναι 4-6 γκολ. Σήμερα έχουμε ένα παιχνίδι που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Θα πάμε με τους Άγγλους πιστεύοντας πως θα φανούν σοβαροί και θα «καθαρίσουν» το παιχνίδι κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχει ήδη μία κάκιστη χρονιά στο εγχώριο πρωτάθλημα, πράγμα πρωτόγνωρο για αυτήν, με αποτέλεσμα το κλίμα στο σύλλογο να μην είναι και το καλύτερο.

 

Χ2 η Σαχτάρ, Over στο «Ολντ Τράφορντ»

Για τον Α’ όμιλο έχουμε επιλέξει το Over 2.5 στην αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Σοσιεδάδ σε απόδοση 1.75 και πάμε με την έκπληξη στη Γερμανία κρατώντας το Χ2 της Σαχτάρ Ντ. με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν σε απόδοση 1.93. Οι δύο τελευταίες επισκέψεις ισπανικών ομάδων στο "Ολντ Τράφορντ" συνοδεύτηκαν από ισάριθμες ήττες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πέρσι στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε με 1-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ πρόπερσι, ηττήθηκε με 2-3 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην ίδια φάση, αλλά για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα επιλέξουμε το Over 2.5 καθώς πιστεύουμε πως οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας από την αρχή κάποιο γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι φέτος παρουσιάζονται ιδιαιτέρως σοβαροί και επιθετικά μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

 

«Ζωντανή» η Κοπεγχάγη στην Πόλη

Στην Κωνσταντινούπολη η Γαλατασαράι φιλοξενεί την Κοπεγχάγη και εμείς θα πάμε με τους φιλοξενούμενους στο Χ2 σε απόδοση 2.80. Σε μία δυάδα πολύ κρίσιμων αγώνων (ο σημερινός, αλλά και αυτός στην έδρα της Κοπεγχάγης για την 4η αγωνιστική των ομίλων) μπαίνει σήμερα η Γαλατάσαραϊ (όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ). Ο βαθμός της ισοπαλίας, που απέσπασε μέσα στο Τορίνο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής (2-2 με τη Γιουβέντους) στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της, κρατά «ζωντανή» τη «Γαλατά» στη μάχη για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του 2ου ομίλου (πρόκριση στους «16»), με τις δύο αναμετρήσεις κόντρα στη –θεωρητικά πιο αδύναμη- Κοπεγχάγη να κρίνονται κομβικές. Στην πρεμιέρα η πρωταθλήτρια Τουρκίας είχε ηττηθεί εντός έδρας από τη Ρεάλ Μαδρίτης με το «βαρύ» 1-6. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πρώτη νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς στο πρωτάθλημα μετρούσαν 4 ισοπαλίες και 1 ήττα στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια τους (το ντέρμπι με την Μπεσίκτας της 22ης Σεπτεμβρίου διακόπηκε στις καθυστερήσεις λόγω επεισοδίων). Η Κοπεγχάγη, από την πλευρά της, έχει επίσης συλλέξει ένα βαθμό στις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς στην πρεμιέρα ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 με τη Γιουβέντους εντός έδρας, ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής γνώρισε τη «βαριά» ήττα με 4-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου». Σε περίπτωση που σήμερα φύγει με τη νίκη από την Τουρκία, θα αποκτήσει ψυχολογία και για την... άτυπη ρεβάνς της επόμενης αγωνιστικής με τη «Γαλατά», επί δανέζικου εδάφους. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από ένα θετικό σερί 2 νικών σε επίπεδο πρωταθλήματος (αμφότερες εντός έδρας), ενώ ταυτόχρονα μετρούν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα στα τελευταία 6 ματς πρωταθλήματος. Η θετική αυτή συγκομιδή ισοσκέλισε ως ένα βαθμό το κάκιστο ξεκίνημα (3 ήττες και 3 ισοπαλίες στις 6 πρώτες αγωνιστικές, 4-4-4 στο σύνολο), με τους 16 βαθμούς να φέρνουν την πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη στην 7η θέση του πίνακα.

 

4 σημεία από το Eurocup

Σήμερα στο Μπασκετ είναι μέρα Eurocup με αρκετές εξαιρετικές αναμετρήσεις να διεξάγονται σήμερα. Ξεχωρίζουν βέβαια οι εκτός έδρας αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων, ΠΑΟΚ και Πανιωνίου. Από στοιχηματικής απόψεως κρατάμε τέσσερα σημεία. Αρχίζουμε με το Over 82.5 πόντους στον αγώνα της Κίμκι με τη Λουκόιλ σε απόδοση 1.87. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα, η Κίμκι χρειάζεται ένα ξέσπασμα και είναι ικανή να το κάνει στην Βουλγαρία επί της Λουκόιλ που δείχνει αποδυναμωμένη από πέρσι. Δεν αξίζει να μπλέξουμε με το χάντικαπ των 7.5 πόντων, όμως είναι πολύ πιθανό να σκοράρει πάραπολλούς πόντους η Κίμκι η οποία έχει δείξει τις ικανότητές της ακόμα και αν δυσκολεύεται. Over 82.5 πόντοι λοιπόν για την Κίμκι σε απόδοση 1.87. Συνεχίζουμε με το -3.5 της Σαραγόσα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου σε απόδοση 1.85. Πολύ καλό σύνολο και πολύ καλή έδρα έχει η Σαραγόσα αλλά είναι κλασσική μικρομεσαία ομάδα μεγάλου πρωταθλήματος που δεν μπορεί να κρατήσει δυο καρπούζια σε μια μασχάλη. Η απόδειξη ήρθε νωρίς με την ήττα από την Κανάριας στη Σαραγόσα λόγω της έλλειψης ενέργειας. Η Άλμπα έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή (Σάσα Ομπράντοβιτς) και πολύ πιο έμπειρο σύνολο παιχτών. Θα εμπιστευθούμε την Άλμπα με το χάντικαπ -3.5 στο 1.85. Για τους πιο συντηρητικούς και το 1.60 της νίκης των Γερμανών είναι πολύ καλό. Από τον αγώνα Λε Μαν – Καντού επιλέγουμε το Under 153.5 που πληρώνει 1.85. Μεγάλο ντέρμπι μεταξύ δυο ομάδων που είναι βασικοί διεκδικητές της πρόκρισης από τον όμιλο. Η Λε Μαν από πέρσι έχει δείξει ένα πρόσωπο εντός έδρας εντελώς διαφορετικό από αυτό εκτός έδρας. Έτσι στο σπίτι της παίζει πολύ αργά και προσπαθεί να «κοιμίσει» τον αντίπαλο. Δεν θα αλλάξει κάτι απόψε και το Under 153.5 σε απόδοση 1.85 είναι μία πολύ καλή επιλογή. Τέλος στον αγώνα της Ιγκοκέα – Χαποέλ Ιερ. πάμε με τη νίκη των γηπεδούχων σε απόδοση 2.10. Την προηγούμενη σεζόν στην αδριατική λίγκα η Ιγκοκέα είχε την καλύτερη έδρα. Ένα “κλουβί” για το οποίο έγινε θέμα και με την ULEB αφού ο Μπερτομέου δεν ήθελε με τίποτα να αγωνιστεί αυτή η ομάδα στην Ευρωλίγκα. Έτσι άλλαξε τους κανονισμούς που έλεγαν ότι ο πρώτος της αδριατικής λίγκας χωρίς τα πλέι οφ θα μπαίνει κανονικά στους ομίλους. Οι Βοσνίοι συμβιβάστηκαν με το ντεμπούτο τους στο Eurocup και στην πολύ σκληρή έδρα πιστεύουμε ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε του επιπέδου της Χάποελ. Οπότε επιλογή μας είναι η νίκη των γηπεδούχων σε απόδοση 2.10.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr  και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων στο Κουπόνι Στοιχηματος. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.