Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 11:57

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Την 1η Μαρτίου το ματς των παίδων με ΕΠΣ Αθηνών

Γράφτηκε από τον

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων και νέων βρήκε την Μεσσηνιακή ομάδα των παίδων στην πρώτη θέση ενώ οι νέοι τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του ομίλου της. 

Οι παίδες της Μεσσηνίας λοιπόν πήραν την πρόκριση για την β' φάση όπου θα συμμετέχουν οι 8 νικήτριες ομάδες των ομίλων ενώ οι νέοι δεν συνεχίζουν μιας και προκρίνεται μόνο η πρώτη ομάδα, που στον δικό ματς όμιλο των νέων ήταν αυτή της ΕΠΣ Αχαίας. 

Η ΕΠΟ όρισε και την ημερομηνία διεξαγωγής των νοκ άουτ προημιτελικών αγώνων με την Μεσσηνιακή ομάδα των παίδων να παίζει την Τετάρτη 1 Μαρτίου με την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Αθηνών. Απομένει να οριστεί το γήπεδο που θα γίνει το ματς μιας και θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα. Ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για τους 4 της Ελλάδας και θα συμμετέχει στην ημιτελική φάση. 

Δυνατός προημιτελικός

Οι Μεσσήνιοι θα βρουν μπροστά τους μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΠΣ Αθηνών σε 6 αγώνες είχε ισάριθμες νίκες, πέτυχε 31 γκολ και δέχτηκε μόνο ένα. Αντίπαλοι της ήταν οι Αργολίδα, Κορινθία, Πειραιάς, Αν. Αττική, Αρκαδία και Δυτ. Αττική. 

Και οι παίδες της Μεσσηνίας βέβαια έκαναν εξίσου φανταστική πορεία στον δικό τους όμιλο. Με αντιπάλους τις Αχαία, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Λακωνία, Ζάκυνθο και Κεφφαληνιά/Ιθάκη πέτυχαν έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, με 22 γκολ ενεργητικό και μόλις ένα παθητικό. 

Ο προημιτελικός της 1ης Μαρτίου θα βρει λοιπόν αντιμέτωπες δύο ομάδες που έκαναν περίπατο στους ομίλους τους στην α' φάση. 

Στα άλλα ματς θα παίξουν ΕΠΣ Μακεδονίας - ΕΠΣ Πιερίας, ΕΠΣ Εύβοιας - ΕΠΣ Αρτας και ΕΠΣ Ηρακλείου - ΕΠΣ Δωδεκαννήσου. 

Η ομάδα που θα νικήσει στον προημιτελικό ΕΠΣ Αθηνών - ΕΠΣ Μεσσηνίας, στον ημιτελικό θα παίξει με τον νικητή του αγώνα ΕΠΣ Μακεδονίας - ΕΠΣ Πιερίας.

Ικανοποίηση Μαστορέα

Ο προπονητής των μικτών ομάδων παίδων και νέων της ΕΠΣ Μεσσηνίας Ηλίας Μαστορέας, έμεινε ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα των ομάδων μας στην α' φάση. 

"Η παρουσία ήταν πολύ καλή και για τις δύο ομάδες μας. Πίστευα ότι και οι νέοι μπορούσαν να προχωρήσουν όμως η πρώτη θέση και η πρόκριση χάθηκε από ένα άτυχο ματς στην Αχαία, όπου πράγματι δεν κάναμε καλή εμφάνιση". Κοιτάζουμε πλέον την συνέχεια στους παίδες όπου θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα που, όπως και εμείς, είχε μόνο νίκες στην α' φάση". 

Προπονήσεις παίδες και νέοι

Η ομάδα των παίδων της ΕΠΣΜ Μεσσηνίας προπονήθηκε και την Δευτέρα και ετοιμάζεται για την αναμέτρηση της 1ης Μαρτίου. Οι προπονήσεις όμως συνεχίζονται και για τους παίκτες των νέων που θα είναι στην ομάδα και τη νέα χρονιά,. Ο λόγος για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2002 οι οποίοι μαζί με τα παιδιά του 2003 που θα ανέβουν από τους παίδες θα συγκροτήσουν την ομάδα νέων της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για αυτό και τα παιδιά αυτά συνεχίζουν τις προπονήσεις από τις οποίες κερδίζουν πολλά, μεταξύ άλλων, στο σημαντικό στοιχείο της ομοιογένειας.