Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 12:03

Η MΑΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ: Ποιοι χτυπούν άνοδο στη νέα Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Τα τοπικά πρωταθλήματα σε όλη την Πελοπόννησο μετρούν αντίστροφα για το φινάλε οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η κατάσταση στην Α' τοπική των εφτά νομών και ποιες ομάδες φλερτάρουν με τον τίτλο και την άνοδο στην Γ' εθνική.

Μια νέα Γ' εθνική, όπου οι ομάδες που θα ανέβουν από τις ΕΠΣ της Πελοποννήσου θα είναι σίγουρα στον ίδιο όμιλο του χρόνου. Ποια είναι λοιπόν η εικόνα, λίγο πριν το τέλος του Φεβρουαρίου;

Σε ένα νομό ο πρωταθλητής έχει βγει ήδη, σε τρεις υπάρχουν ομάδες με ξεκάθαρο προβάδισμα, σε ένα γίνεται μεγάλη μάχη για τον τίτλο ενώ σε δύο νομούς (στον ένα σίγουρα στον άλλο πιθανότατα) ο πρωταθλητής θα κριθεί σε μπαράζ.

Συγκεκριμένα, το Λεωνίδιο έχει πάρει από τώρα τον τίτλο στην Α' τοπική Αρκαδίας. Η Καλαμάτα στη Μεσσηνία, ο Ερμής Κιβερίου στην Αργολίδα και ο Διαγόρας Βραχνέικων στην Αχαία έχουν σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο. Μεγάλη μάχη αντίθετα γίνεται στην Κορινθία όπου τον τίτλο διεκδικούν τρεις ομάδες.

Στη Λακωνία προβλέπεται μπαράζ υπό προϋποθέσεις και φαίνεται πως εκεί θα κριθεί τελικά ο τίτλος. Στην Ηλεία επίσης, ο Πανηλειακός είναι πρώτος με διαφορά, όμως εκεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει μπαράζ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων, χωρίς να παίζει ρόλο η βαθμολογική διαφορά στο φινάλε της κανονικής περιόδου. 

Αήττητες ομάδες σε όλη την Πελοπόννησο είναι δύο. Το Λεωνίδιο στην Αρκαδία και ο Ερμής Κιβερίου που μάλιστα δεν έχει χάσει ούτε βαθμό και μετρά 18 στα 18 στην Αργολίδα!

Σημαντικό προβάδισμα η "Μαύρη Θύελλα"

Ξεκινώντας από την Μεσσηνία, θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 19 αγωνιστικές, έχοντας 7 βαθμούς διαφορά από την Αναγέννηση, 9 από τον Πανθουριακό και 12 από τον Πάμισο. 

Απομένουν 11 αγωνιστικές, πλέι οφ δεν προβλέπονται, οπότε η Καλαμάτα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για να πάρει τον τίτλο. Σε 19 παιχνίδια μέχρι τώρα η πρωτοπόρος "Μαύρη Θύελλα" μετρά 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα. 

Στην προεδρία υπάρχει φυσικά η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου, στον πάγκο των «μελανόλευκων» βρίσκονται οι Τάσος Χατζηαγγελής και Ελβιο Μάνα ενώ μεγάλο όνομα της ομάδας ο Χρήστος Καλαντζής.

Το Λεωνίδιο το πήρε από τώρα στην Αρκαδία

Στην Αρκαδία η Α' τοπική από την περασμένη Κυριακή έχει πρωταθλητή! Ο λόγος για το Λεωνίδιο που εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, έχοντας διαφορά 15 βαθμών από την δεύτερη Τεγέα.  Σε 17 αγωνιστικές το Λεωνίδιο μετρά 15 νίκες και 2 ισοπαλίες και παραμένει αήττητο. Περίπατος από την ομάδα του Λεωνιδίου δηλαδή, με τις πληροφορίες από την Αρκαδία να λένε ότι θα μπει με πολύ υψηλές φιλοδοξίες και στην Γ' εθνική του χρόνου! Το Λεωνίδιο πήρε τον τίτλο με τον Γιάννη Νενεκούμη στον πάγκο ενώ στόχος στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές θα είναι να διατηρήσει και το αήττητο.

Πάνε για μπαράζ στη Λακωνία

Στη Λακωνία έχουμε πρωτάθλημα 12 ομάδων και προβλέπονται μπαράζ για τον τίτλο, αν ο πρώτος με το δεύτερο έχουν μέχρι 5 βαθμούς διαφορά. Ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι στην πρώτη θέση με 51 βαθμούς (17 νίκες, 2 ήττες σε 19 ματς) και ακολουθεί ο Ολυμπιακός Γυθείου με 47, ο Μολαϊκός με 43 και τέταρτη η ΑΕ Πελλάνας Καστορείου με 31 βαθμούς. 

Στην ομάδα του Βλαχιώτη μόλις πριν λίγες μέρες αποχώρησε ο Μεσσήνιος τεχνικός Γιώργος Μπένος, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Γυθείου με 2-1, εκεί όπου ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να κερδίσει ή να φέρει ισοπαλία και να πάρει τον τίτλο χωρίς μπαράζ . Ο Μπένος πάντως άφησε την ομάδα πρώτη και στο +4. 

Απομένουν τρεις αγωνιστικές, όπου αν η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο δεν περάσει τους πέντε βαθμούς (σήμερα είναι 4), τότε ο πρωταθλητής θα κριθεί σε αγώνες πλέι οφ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας. Με βάση το πρόγραμμα πάντως όλα δείχνουν ότι στη Λακωνία ο τίτλος θα κριθεί σε αγώνες μπαράζ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας. Θα γίνει ένας όμιλος των τεσσάρων όπου θα παίξουν όλοι με όλους σε όλες τις έδρες για να βγει ο πρωταθλητής. 

Ο Διαγόρας Βραχνέικων μπροστά στην Αχαΐα 

Στην Αχαΐα διεξάγεται πρωτάθλημα με 16 ομάδες (30 αγωνιστικές) όπου ο πρωταθλητής παίρνει απευθείας τίτλο και άνοδο. Ο Διαγόρας Βραχνέικων με τον Θοδωρή Πατρώνη στον πάγκο είναι στην πρώτη θέση μετά από 17 αγωνιστικές (13 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες) με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Πανμοβριακό Ριόλου που έχει 36 βαθμούς ενώ ακολουθεί ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου με 34 βαθμούς και ο Πήγασος Μπεκουλακίου με 32 βαθμούς. Το πρωτάθλημα πάντως έχει πολύ δρόμο στην Αχαΐα καθώς απομένουν 13 αγωνιστικές και η διαφορά των 5 βαθμών που έχει ο Διαγόρας είναι μεν σημαντική αλλά δεν του εξασφαλίζει κάτι. 

Ο Ερμής Κιβερίου πρώτος στην Αργολίδα

Στην Αργολίδα γίνεται πρωτάθλημα με 16 ομάδες (30 αγωνιστικές χωρίς μπαράζ) με τον Ερμή Κιβερίου να είναι στην κορυφή με σημαντική διαφορά εφτά βαθμών μετά τις 18 πρώτες αγωνιστικές. 

Συγκεκριμένα, ο Ερμής έχει 54 βαθμούς έχοντας το απόλυτο με 18 νίκες σε ισάριθμα ματς! Ακολουθεί η Ένωση Λέρνας με 47 βαθμούς και ο Αργοναύτης με 42 ενώ οι υπόλοιπες ομάδες είναι αρκετά πίσω. 

Η απόλυτη κυριαρχία και η όλη εικόνα του Ερμή Κιβερίου δείχνουν πάντως ότι, εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου, αυτός θα είναι και ο πρωταθλητής. 

Προπονητής του Ερμή είναι ο Γιώργος Διαμαντής. Ως παίκτης, ήταν αμυντικός και είχε παίξει στην Α' εθνική σε Απόλλωνα και Παναιγιάλειο αλλά ως προπονητής είναι άπειρος καθώς τώρα ξεκινά την καριέρα του. 

Ο Βαγγέλης Γκάτσης έχει πετύχει ήδη 26 γκολ σε 18 ματς και φυσικά είναι πρώτος σκόρερ του Ερμή αλλά και του πρωταθλήματος. 

Μεγάλη μάχη τριών ομάδων στην Κορινθία

Στην Κορινθία γίνεται πραγματική μάχη για τον τίτλο, σε πρωτάθλημα 16 ομάδων (30 αγωνιστικές χωρίς μπαράζ). Η Κόρινθος '06 είναι στην πρώτη θέση με 48 βαθμούς και ακολουθεί ο Πέλοπας Κιάτου με 47 βαθμούς και η παραδοσιακή δύναμη της Κορινθίας, ο ΠΑΣ Κόρινθος που είναι τρίτος με 44 βαθμούς. Έχουν γίνει 19 αγωνιστικές και απομένουν 11 ακόμη για το τέλος. Η πρωτοπόρος Κόρινθος '06 έχει 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα μέχρι τώρα και έχει πολύ μικρό προβάδισμα για τον τίτλο. Στον πάγκο της πρωτοπόρου Κορίνθου 06 είναι ο Σταύρος Μπινιάρης. 

Πρώτος ο Πανηλειακός αλλά θα παίξει μπαράζ

Ο Πανηλειακός είναι πρώτος με διαφορά στην Ηλεία όπου διεξάγεται πρωτάθλημα με 18 ομάδες (34 αγωνιστικές). Ωστόσο εκεί ο τίτλος θα κριθεί σε αγώνες μπαράζ. Συγκεκριμένα, θα παίξουν σε διπλούς αγώνες ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο της τελικής βαθμολογίας. Οι νικητές θα πάνε στον τελικό, όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, επίσης μετά από διπλούς αγώνες. 

Αυτή τη στιγμή ο Πανηλειακός έχει 60 βαθμούς με 20 νίκες και 2 ήττες σε 22 αγώνες. Ακολουθούν Δόξα Νέας Μανωλάδας και η Νίκη Τραγανού που έχουν από 49 βαθμούς ενώ τέταρτος είναι ο Ξενοφών Κρεστένων που έχει 45 βαθμούς. Αυτές θα είναι εκτός απροόπτου και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα μπαράζ καθώς οι υπόλοιπες είναι πολύ πίσω στην βαθμολογία.