Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2013 17:05

Πληθώρα προγνωστικών με δυνατά πονταρίσματα

Γράφτηκε από τον

Ημέρα Europa League η σημερινή με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα με την Τούμπα να είναι για πρώτη φορά φέτος γεμάτη σε ευρωπαϊκό αγώνα. Χθες ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση από την Μπενφίκα λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ωστόσο και πάλι παραμένει σε θέση οδηγού, μια και στους εναπομείναντες τρεις αγώνες έχει στο «Γ. Καραϊσκάκης», τόσο τους Πορτογάλους, όσο και την Άντερλεχτ. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει 24 αγώνες για το Europa League, ενώ στο Μπάσκετ η Euroleague συνεχίζεται με τη 2η αγωνιστική και τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στην Τουρκία με αντίπαλο τη Γαλατασαράι.

 

Over 2.5 στο Έλφσμποργκ – Έσμπιεργκ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό μας σημείο για σήμερα που είναι το Over 2.5 στον αγώνα Έλφσμποργκ – Έσμπιεργκ σε απόδοση 1.85. Εννιά διαδοχικά G/G μετράει η Έσμπιεργκ, με τα επτά πιο πρόσφατα να είναι και Over 2,5. Παράλληλα έχει τέσσερα Over 3,5 σε αυτό το διάστημα. Από την άλλοι πλευρά οι γηπεδούχοι θέλουν σήμερα τη νίκη πάση θυσία και θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους λύσει τα… πόδια. Γενικά πάντως δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση η ομάδα του Ίνγκεσον, που έχει γευτεί μόνο μία φορά τη χαρά της νίκης στα επτά τελευταία της ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία με τη Χάκεν. Δύο «στροφές» πριν το φινάλε του σουηδικού πρωταθλήματος έχει ξεμείνει από στόχους κι ελπίζει μόνο σε κάτι καλό στο Europa League.

 

Δυνατά με Γκενκ και Τσερνομόρετς

Δύο ακόμα δυνατά σημεία έρχονται από το Europa League και είναι οι νίκες των Γκενκ και Τσερνομόρετς. Αρχικά στο Βέλγιο κρατάμε τον Άσσο της Γκενκ κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης σε απόδοση 1.75, ενώ στην Ουκρανία πάμε με τους γηπεδούχους κόντρα στη Λουντγκόρετς σε απόδοση 2.30. Αυτή θα είναι η πρώτη κόντρα της Γκενκ στην ιστορία της με ομάδα από την Αυστρία. Στον αντίποδα, η Ραπίντ Βιέννης έχει κοντραριστεί 10 φορές με ομάδες τους Βελγίου έχοντας απολογισμό 4-2-4 και συντελεστή τερμάτων 18-19. Δεν κέρδισε όμως σε καμία εκ των τελευταίων πέντε αναμετρήσεων. Η Γκενγκ είναι αήττητη στα τελευταία 12 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτως έδρας.

 

Κρατάει στην Τουρκία η Λέγκια

Συνεχίζουμε τον αγώνα της Τράμπζονσπορ κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας και κρατάμε το Χ2 σε απόδοση 2.20. Η «Τραμπ» για ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να σκοράρει και την Κυριακή (20/10) έμεινε στο 0-0 στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σίβασπορ. Ήταν η δεύτερη διαδοχική της λευκή «ισοπαλία», μετά από αυτή στο εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ενώ διατηρείται αήττητη εδώ και επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τον απολογισμό της να αποτελείται από τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στην τουρκική Super Lig μετά από οκτώ αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς (4-2-2) και φιγουράρει στην 5η θέση της κατάταξης. Από την άλλη πλευρά το τελευταίο της «χαρτί» για να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ παίζει σήμερα η Λέγκια Βαρσοβίας. Μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει υποστεί ισάριθμες ήττες. Η πρώτη μπορεί να ήταν εντός προγράμματος, καθώς την γνώρισε στη Ρώμη από τη Λάτσιο με 1-0, αλλά η δεύτερη, ξανά με το ίδιο σκορ, την «πόνεσε» πολύ, αφού έπεσε «θύμα» του Απόλλωνα Λεμεσού τον οποίο υποδέχθηκε στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδό της. Από εκεί και πέρα, προέρχεται από τη νίκη με 4-1 στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Πιαστ Γκλιβίτσε στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το πρώτο της «τρίποντο» μετά από δύο ματς σε όλες τις διοργανώσεις στα οποία είχε υποστεί ισάριθμες ήττες, χωρίς μάλιστα να σκοράρει. Στη λίγκα της Πολωνίας μετά από 12 αγωνιστικές φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης με 27 βαθμούς (9-0-3), ενώ την Κυριακή (24/10) έχει ντέρμπι μπροστά της, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Λεχ Πόζναν. Ιδιαίτερα «χρώμα» έχει το σημερινό παιχνίδι για τη Λέγκια, καθώς χθες (23/10) ήταν η 66η επέτειος από τη γέννηση του Ντέινα Καζιμίερζ, ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της από το 1966 έως το 1978, ενώ ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πολωνίας στο Μουντιάλ του 1978. Η διοίκηση της ομάδας, μάλιστα, προχώρησε σε μία σειρά εκδηλώσεων στο μνημείο που έχει στηθεί στην πόλη, μετά το θάνατό του, το Σεπτέμβριο του 1989.

 

2 η 3 γκολ ο ΠΑΟΚ

Περνάμε στον αγώνα του ΠΑΟΚ στη γεμάτη Τούμπα και κρατάμε το 2 ή 3 γκολ κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα σε απόδοση 1.97. Ο «δικέφαλος» έχει αποδείξει φέτος στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια πως βάζει και δέχεται γκολ, καθώς μετρά 5/6 Goal/Goal. Σήμερα έχει ως στόχο τη νίκη και φυσικά να προσφέρει θέαμα τους οπαδούς του, που θα δουν την ομάδα τους για πρώτη φορά από κοντά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς οι «ασπρόμαυροι» ήταν τιμωρημένοι. Από την άλλη εύκολα βρίσκει δίχτυα και η Μακάμπι, που μετρά 6/8 Over 2.5 στα εκτός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη.

 

Under 2.5 η Γουίγκαν, κρατάει η Σταντάρ

Στην Αγγλία κρατάμε το Under 2.5 στον αγώνα Γουίγκαν – Ρουμπίν Καζάν σε απόδοση 1.80, ενώ στην Αυστρία θα στηρίξουμε τους Βέλγους της Σταντάρ Λιέγης κόντρα στη Σάλτσμπουργκ επιλέγοντας το Χ2 σε απόδοση 2.75.

 

Οver 2.5 σε Καζακστάν και Βέλγιο

Στοίχημα σε γκολ επιλέγουμε στους αγώνες της Σαχτάρ Καραγκαντί – Αλκμάαρ (1.88) και Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μάριμπορ (1.88). Στο Over 2,5 τα 8/10 τελευταία παιχνίδια της Σαχτιόρ, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης, ενώ πολλά γκολ προσφέρει και η Αλκμάαρ καθώς μετρά 9/14 Over 2,5 σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Δε ξεφεύγει το σκορ στο Μπέτις – Γκιμαράες

Συνεχίζουμε με Europa League και τον αγώνα Μπέτις – Γκιμαράες όπου κρατάμε το 2 ή 3 γκολ σε απόδοση 1.97. Ένα νέο ξεκίνημα φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει σήμερα η Μπέτις, που δεν πατάει πολύ καλά τελευταία. Από τη μια οι γηπεδούχοι βλέπουν τον αγώνα κόντρα στην Γκιμαράρες ως μια καλή ευκαιρία για να πάρουν το έναυσμα αντεπίθεσης σε όλα τα επίπεδα, ενώ απ’ την άλλη υπάρχει και η αναγκαιότητα των βαθμών στη «μάχη» για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δε δικαίωσε τις προσδοκίες που την έχριζαν φαβορί του ομίλου, που ξεκίνησε με 2/2 ισοπαλίες κόντρα σε Λυόν και Ριέκα (εκτός έδρας), αποτελέσματα που σε καμία περίπτωση δεν την εξυπηρετούν. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 4/5 Goal/Goal ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Από την άλλη πλευρά τα πάνω-κάτω έχει φέρει η Γκιμαράες στον 9ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς παρά το γεγονός ότι αρχικά θεωρούνταν ο ένας εκ των δύο σάκων του μποξ (η Ριέκα ο άλλος), στην πορεία εξελίχθηκε σε φαβορί για την πρόκριση. Αν μάλιστα κατορθώσει να φύγει αλώβητη και σήμερα από την Ισπανία, τότε θα έχει βάλει στέρεες βάσεις πρόκρισης. Θα πάμε με το 2 ή 3 γκολ σε μία καλή απόδοση, καθώς πιστεύουμε πως το σκορ δε θα ξεφύγει και αναμένουμε οι δύο αντίπαλοι να σκοράρουν και τη νίκη να πάρει αυτός που θα πετύχει το τρίτο γκολ.

 

Πιο έτοιμη η Γαλατά

Στο Μπάσκετ ο αγώνας των ερυθρολεύκων στο «Αμπντί Ιπεκτσί» μαγνητίζει τα βλέμματα, στο «πρώτο πιάτο» της 2ης αγωνιστικής της Euroleague. Σαν σίφουνας πέρασε από την Τοσκάνη επικρατώντας της Σιένα 84-75. Στο ημίχρονο οι Τούρκοι είχαν ήδη χτίσει μια διαφορά ασφαλείας (51-33) και απλά στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν δικαιώματα στη Σιένα να μειώσει ώστε να κλείσει με καλύτερο πρόσωπο τον αγώνα. Σε ένα ρόστερ γεμάτο από ποιοτικούς παίχτες, σε κάθε παιχνίδι θα βλέπουμε και άλλον κορυφαίο. Εναντίον της Σιένα κορυφαίοι ήταν ο Αρόγιο και Γκόρντον με 21 και 18 πόντους αντίστοιχα. Στο εγχώριο πρωτάθλημα έκανε το 2-0 νικώντας δύσκολα εντός έδρας την Μπεσίκτας 87-82 με κορυφαίο τον Έρτσεγκ με 19 πόντους.

Από την άλλη πλευρά ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό αφού το 35-45 του 28’ έγινε 60-49 σε 8 λεπτά παιχνιδιού και καθάρισε το παιχνίδι για να λήξει 69-61 για τους γηπεδούχους. Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ ήταν οι αρχιτέκτονες της ανατροπής με 12 και 13 πόντους αντίστοιχα. Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βρει ακόμα τα πατήματά του και θέλει χρόνο. Αν είχε μπροστά του έναν πιο ψύχραιμο αντίπαλο θα είχε ξεκινήσει τη σεζόν με ήττα. Στην Α1 είχε άλλον ένα περίπατο φέτος επί του Ηλυσιακού τον οποίο νίκησε 78-57. Δεν «φόρτσαρε» ο Ολυμπιακός αφού δεν χρειάστηκε ακόμα και όταν μείωσε ο Ηλυσιακός 45-40. Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που ένα σοβαρό πεντάλεπτο ήταν αρκετό να καθαρίσει ο νικητής. Κορυφαίος για άλλη μια φορά ο ματ Λοτζέσκι με 21 πόντους. Ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα χωρίς τον Μίρζα Μπέγκιτς που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στη μέση. Παραμένει η μακροχρόνια απουσία του Μαυροειδή. Το αποψινό παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο θεωρητικά δυνατότερων ομάδων του ομίλου. Πολύ πιο έτοιμη η Γαλατασαράι και δικαίως δίνεται φαβορί στις αποδόσεις. Επιλογή μας η νίκη των Τούρκων σε απόδοση 1.70. Επίσης κρατάμε ακόμα ένα σημείο από τη σημερινή μέρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Over 156. 5 της Ρεάλ Μαδρίτης με αντίπαλο την Μπάμπεργκ σε απόδοση 1.90. Κανείς δεν μπορεί αυτή την εποχή να σταματήσει το σύνολο της Ρεάλ που δεν χαλαρώνει δευτερόλεπτο μέσα στο παιχνίδι. Αν ακολουθήσει τον τρελό ρυθμό των Μαδριλένων η Μπάμπεργκ θα πάθει τα ίδια που έπαθε την Κυριακή και η Λαμποράλ. Το χάντικαπ των 17.5 πόντων είναι πάντα επικίνδυνο οπότε προτιμότερο να πάμε με το Over 156.5.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr  και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.