Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2013 23:49

Είκοσι παίκτες Καλαμάτας και Μεσσηνιακού έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων!

Γράφτηκε από τον

Μεσσηνιακός και Καλαμάτα θα βρεθούν την Κυριακή (3 μ.μ.) αντιμέτωποι στο γήπεδο «Στ. Παπαδόπουλος» σε ένα ματς που θα φέρει στον αγωνιστικό χώρο πάρα πολύ… κόσμο αντιμέτωπο με την πρώην ομάδα του!
Το λέμε αυτό γιατί συνολικά 20 παίκτες που βρίσκονται σήμερα στα ρόστερ των δύο ομάδων έχουν φορέσει και την πράσινη και την μελανόλευκη φανέλα! Κάτι πραγματικά σπάνιο που φανερώνει ότι οι περισσότεροι κορυφαίοι Μεσσήνιοι παίκτες των τελευταίων ετών έχουν περάσει και από τις δύο Μεσσηνιακές ομάδες.


Συγκεκριμένα, έξι παίκτες που σήμερα ανήκουν στην Καλαμάτα έχουν παίξει στο παρελθόν στον Μεσσηνιακό ενώ 14 νυν παίκτες των «πράσινων» έχουν αγωνιστεί παλιότερα στην "Μαύρη Θύελλα".
Μάλιστα υπάρχουν και παίκτες που έχουν ακολουθήσει το δρόμο Καλαμάτα - Μεσσηνιακός ή το αντίστροφο περισσότερες από μια φορές, όπως οι Βασίλης Αθανασόπουλος, Αντώνης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Καλογερόπουλος, Βασίλης Μπεγέτης, Γιάννης Χελάς και Βαγγέλης Κουρεντζής.

Οι έξι πρώην «πράσινοι»
της "Μαύρης Θύελλας"

Το περασμένο καλοκαίρι η Καλαμάτα απέκτησε τέσσερις παίκτες που πέρυσι πήραν τον τίτλο στην Α' τοπική με τον Μεσσηνιακό. Ο λόγος για τους Αντώνη Κωνσταντόπουλο, Γιάννη Καλογερόπουλο, Βασίλη Αθανασόπουλο και Αντώνη Καλογερόπουλο. Οι τρεις πρώτοι μάλιστα είχαν ξαναπαίξει παλιότερα στην Καλαμάτα. Ο Κωνσταντόπουλος επιπλέον είχε προλάβει να παίξει και στην Β' εθνική, όπου μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βασικός.
Ο Φάνης Κάνιστρας ήρθε φέτος στην Καλαμάτα από τον Εθνικό Μελιγαλά, έχοντας στο παρελθόν περάσει από τον Μεσσηνιακό.
Τέλος, ο Παναγιώτης Τσιμικλής είναι τα τελευταία χρόνια από τους κορυφαίους σε προσφορά παίκτες της "Μαύρης Θύελλας". Και αυτός όμως στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον Μεσσηνιακό το 2008-2009 στην Δ' εθνική.

Οι 14 πρώην «μελανόλευκοι»
του Μεσσηνιακού

Στο ρόστερ του Μεσσηνιακού βρίσκονται πολύ περισσότεροι παίκτες οι οποίοι έχουν περάσει από την "Μαύρη Θύελλα". Ο Γιώργος Κυριακόπουλος μόλις πέρυσι υπερασπιζόταν την εστία της "Μαύρης Θύελλας" στην Γ' εθνική. Στην Καλαμάτα έπαιζαν πέρυσι και οι νεαροί Μεσσήνιοι Ηλίας Μπιζίμης και Βασίλης Κουρέας.
Ο Άγγελος Μπαστακός ήταν στην ομάδα της Καλαμάτας που πήρε τον τίτλο στην Δ' εθνική το 2011, όπως και ο Βαγγέλης Κουρεντζής.
Ο Βασίλης Μπεγέτης πήγε στην Καλαμάτα την επόμενη χρονιά, στην Γ' εθνική, πετυχαίνοντας μάλιστα και κάποια σημαντικά γκολ με την «μελανόλευκη» φανέλα. Στην Γ' εθνική έπαιξαν με την Καλαμάτα και οι Στέλιος Σπανός, Ηλίας Μερκούρης.
Υπάρχουν και νυν παίκτες του Μεσσηνιακού που έπαιξαν ακόμη και στην Β' εθνική με την Καλαμάτα όπως οι Σταύρος Τσουλάκος και Γιάννης Χελάς.
Γυρίζοντας το χρόνο πιο πίσω βλέπουμε στην "Μαύρη Θύελλα" τον Βαγγέλη Τσουκάκη το 2002 και τον Μαουρίτσιο Βιτάλι το 2007. Τέλος, ο Σπύρος Δασκαλάκης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Καλαμάτας, όπως και ο Κώστας Αργυρόπουλος ο οποίος στην συνέχεια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Τσάκωνας, Μάνα
και Κοψαχείλης

Υπάρχουν όμως και άλλα μέλη των δύο ομάδων που έχουν συνδέσει το όνομα τους και με τις δύο Μεσσηνιακές ομάδες. Ο νυν προπονητής του Μεσσηνιακού Δημήτρης Τσάκωνας ήταν τερματοφύλακας της Καλαμάτας την δεκαετία του '80 και γενικός αρχηγός της ομάδας από το 1995 έως το 2000, επί προεδρίας Σταύρου Παπαδόπουλο.
Ο συνεργάτης του στο τεχνικό τιμ του Μεσσηνιακού Ελβιο Μάνα, ήταν ο προπονητής που πήρε τον τίτλο στην Δ' εθνική το 2011 με την "Μαύρη Θύελλα". Και φυσικά υπάρχει και ο νυν βοηθός προπονητής του Γκόφα στην Καλαμάτα, ο Σωκράτης Κοψαχείλης ο οποίος έχει αγωνιστεί με επιτυχία και στις δύο Μεσσηνιακές ομάδες.