Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 13:24

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ανεβασμένη στον τελικό - "Είμαστε σε καλή κατάσταση", λέει ο Μάνα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ανεβασμένη στον τελικό - "Είμαστε σε καλή κατάσταση", λέει ο Μάνα (βίντεο)

Σε ρυθμούς κυπέλλου κινούνται από χθες στην "Μαύρη Θύελλα" καθώς αύριο Τετάρτη η ομάδα θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Οι «μελανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας την Αναγέννηση σε ένα ματς που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και θα βρει αντιμέτωπες τις δύο ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α' τοπικής.

Η Καλαμάτα βέβαια έχει τον τίτλο του φαβορί, μιας και έχει δείξει πως διαθέτει την πληρέστερη ομάδα κάτι που φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα της Α' τοπικής. Εκεί όπου η Καλαμάτα από την Κυριακή είναι στο +9 από την Αναγέννηση και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ' εθνική. Η αύξηση της διαφοράς προήλθε μετά την εύκολη εκτός έδρας νίκη της Καλαμάτας στο Διαβολίτσι με 3-0 - σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι βράβευσαν τον πρόεδρο της Καλαμάτας Σταύρο Παπαδόπουλο και τον αρχηγό της Χρήστο Καλαντζή - και την ισοπαλία που έφερε η Αναγέννηση στην Κυπαρισσία. 

Το σημαντικότερο όμως για τους «μελανόλευκους» είναι το τελευταίο διάστημα έχουν μια σταθερά βελτιωμένη εικόνα και δείχνουν να έχουν βρει ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την πρώτη και μοναδική έως τώρα φετινή ήττα από τον Πανθουριακού μετρούν έξι εύκολες συνεχόμενες νίκες, έχοντας πετύχει 23 γκολ και δεχθεί μόλις ένα. Επιπλέον, στον τελικό οι Ελβιο Μάνα και Τάσος Χατζηαγγελής θα έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεση τους αφού και ο Αθανασόπουλος έδειξε προχθές στο Διαβολίτσι ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. 

Σε ένα τελικό βέβαια όλα είναι ανοικτά, τη στιγμή μάλιστα που η Αναγέννηση έχει δείξει ότι διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα ενώ και στο ματς πρωταθλήματος που είχε γίνει επίσης στον Κορδία είχε κοιτάξει στα μάτια την Καλαμάτα, χάνοντας τελικά δύσκολα με 2-0, με δύο γκολ στο τελευταίο ημίωρο. Για αυτό λοιπόν και στην Καλαμάτα αντιμετωπίζουν με μεγάλη προσοχή το ματς αφού γνωρίζουν ότι θα πρέπει να δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο και την απαιτούμενη συγκέντρωση για να σηκώσουν αυτοί το Κύπελλο.

"Μπορούσε να οργανωθεί λίγο καλύτερα..."

Εν όψει του αυριανού τελικού ο Ελβιο Μάνα μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή του eleftheriaonline.gr "Τρίτο Ημίχρονο" και επισήμανε την καλή κατάσταση της Καλαμάτας αλλά και τις δυσκολίες που πάντα κρύβει ένας τελικός. 

 

"Το ευχάριστο είναι ότι είμαστε σε καλή κατάσταση ενώ και στο Διαβολίτσι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Επιπλέον δεν έχουμε αγωνιστικά προβλήματα. Η Καλαμάτα έχει τον τίτλο του φαβορί για τον τελικό αλλά γνωρίζουμε καλά ότι στους τελικούς δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί καθώς είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορεί να συμβούν. Θα κριθεί κυρίως στη δύναμη και την τακτική.  Θα παίξουμε με μια καλή ομάδα, από τις κορυφαίες του πρωταθλήματος και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Ελπίζω ότι τελικά εμείς θα είμαστε οι νικητές», κατέληξε ο εκ των τεχνικών της Μεσσηνιακής ομάδας που πάντως εξέφρασε και κάποια παράπονα για το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα αλλά το ότι η Καλαμάτα έπαιξε αγώνα πρωταθλήματος την Κυριακή: "Θα μπορούσε να έχει οργανωθεί λίγο καλύτερα. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα η Αναγέννηση έπαιξε Σάββατο πρωτάθλημα και εμείς Κυριακή, άρα είχε μια μέρα ξεκούραση περισσότερο, ένα μικρό αβαντάζ. Επιπλέον, παίζει σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα, όπου η δική μας ομάδα έχει δείξει ότι επηρεάζεται όταν παίζει σε τέτοιο τάπητα., Βέβαια πρέπει να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά και να προχωρήσουμε».