Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013 13:25

Η προϊστορία των αγώνων Καλαμάτας - Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

Η προϊστορία των αγώνων Καλαμάτα και Μεσσηνιακού, σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, περιλαμβάνει έξι αναμετρήσεις. Οι «μελανόλευκοι» είναι αυτοί που υπερτερούν ξεκάθαρα των «πράσινων» καθώς μετρούν πέντε νίκες και μια ισοπαλία ενώ δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την ήττα από τον Μεσσηνιακό.
Οι πρώτοι αγώνες των δύο ομάδων έγιναν την σεζόν 1986-1987 για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Η Καλαμάτα είχε επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια με 1-0, με τον Βαγγέλη Καλογερόπουλο να πετυχαίνει τα γκολ και στα δύο παιχνίδια.
Πέρασαν 20 χρόνια και το 2006-2007 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Εκείνη τη σεζόν μάλιστα, σε αντίθεση με τις άλλες δύο, υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων.
Στο ματς του πρώτου γύρου στο Δημοτικό Στάδιο η Καλαμάτα (που είχε ξεκινήσει άσχημα το πρωτάθλημα) είχε επικρατήσει με 3-1. Τα τέρματα είχαν πετύχει οι Μπριλάκης, Σπυριδάκης και Καούνος ενώ ο Μεσσηνιακός είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Χριστοφορίδη. Στο ματς του β' γύρου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, η Καλαμάτα είχε προηγηθεί με γκολ του Κώστα Κωνσταντινίδη αλλά ο Μεσσηνιακός είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1 με γκολ του Βελώνη.
Τα πιο πρόσφατα ματς των δύο ομάδων έγιναν την σεζόν 2010-2011 στο πλαίσιο της Δ' εθνικής. Αυτή τη φορά το κλίμα ήταν πολύ φιλικό με τις δύο ομάδες να συστεγάζονται στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και να παίζουν οικογενειακά διπλά κάθε Τετάρτη. Στα ματς του πρωταθλήματος η Καλαμάτα είχε επικρατήσει με 1-0 στον πρώτο γύρο (όπου ήταν τυπικά γηπεδούχος) και 5-1 στο ματς του β΄ γύρου.
Κοινό χαρακτηριστικό, ότι και τις τρεις χρονιές που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες, ο Μεσσηνιακός τελικά υποβιβάστηκε. Η Καλαμάτα στις δύο πρώτες περιπτώσεις έμεινε στην κατηγορία ενώ το 2011 πήρε τον τίτλο στην Δ' εθνική.