Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 13:06

Η "Μαύρη Θύελλα" την πρώτη κούπα της σεζόν, 1-0 στην παράταση την αξιόμαχη Αναγέννηση

Γράφτηκε από τον

Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας μπορεί να είχε μετά από τρεις δεκαετίες την παρουσία της μεγάλης ομάδας του Νομού, της "Μαύρης Θύελλας", ωστόσο δεν ξέφυγε από την μίνι παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει τα ματς να κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Και αυτό γιατί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι 1.000 και πλέον θεατές που κατέκλυσαν το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία,  παρακολούθησαν κλειστό ματς με φτωχό θέαμα, με την Αναγέννηση να κερδίζει τις εντυπώσεις και την "Μαύρη Θύελλα" να κερδίζει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Ο τελικός κρίθηκε από το γκολ που πέτυχε στο 10ο λεπτό της παράτασης, στο 100', ο Γιάννης Καλογερόπουλος, που αποδείχθηκε λοιπόν λίρα...100 για την "Μαύρη Θύελλα".

Ηταν το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία της Καλαμάτας, μετά από αυτό που είχε κατακτήσει την σεζόν 1981-1982, σε μια από τις λίγες πάντως συμμετοχές της στο Κύπελλο Μεσσηνίας, αφού στην συνέχεια ανέβηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες και έπαιζε στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η Αναγέννηση έπαιξε σε τελικό μετά από 25 χρόνια, κοίταξε στα μάτια τη μεγάλη της αντίπαλο και τελικά έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο.

Είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το χαμένο πέναλτι του Τριανταφυλλάκη στο 37'  και την μοναδική ευκαιρία να στείλει το ματς στην διαδικασία των πέναλτι με τον Κανελλόπουλο να αστοχεί από κοντά στο 119'.

Η Καλαμάτα από την άλλη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Από το ξεκίνημα του αγώνα εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι της Αναγέννησης που ήταν καλά στημένη και δεν την άφησε να βρει ρυθμό. 

Το δοκάρι του Αθανασόπουλου στο 40' ήταν η καλύτερη στιγμή των «μελανόλευκων» που τελικά βρήκαν τη λύση στην παράταση από τον κορυφαίο παίκτη τους στο χθεσινό ματς, τον Γιάννη Καλογερόπουλο. 

Ο πρώτος τίτλος πάντως κατακτήθηκε έστω και δύσκολα. Πλέον η Καλαμάτα κοιτάζει το πρωτάθλημα όπου είναι 9 βαθμούς μπροστά και πάει για το νταμπλ, ενώ φυσικά θα συνεχίσει με φιλοδοξίες και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. 

Παιχνίδι τακτικής από το ξεκίνημα

Η Καλαμάτα ξεκίνησε με 4-3-3 με τον Κυριακόπουλο στα γκολπόστ και τους (από αριστερά προς τα δεξιά) Λιόλιο, Μπαστακό, Καντούτση, Καλογερόπουλο στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Νάτσης, Νικολόπουλος και Μπεγέτης και επιθετική τριάδα οι Καλαντζής, Τσουλάκος και Αθανασόπουλος.

Η Αναγέννηση ξεκίνησε με τρία στόπερ, με 3-5-2, που γινόταν 5-3-2 με γκολκίπερ το Λίβα και τους Βεργόπουλο, Αργυρόπουλο, Γερμάνη στην άμυνα, στα άκρα Κορομηλά αριστερά, Τριανταφυλλάκη δεξιά, στον άξονα Δουρούμη, Μπαλαλά, Δασκαλάκη και μπροστά Μουλιάτο και Τρίψα.

Η Καλαμάτα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να βρει το γρήγορο γκολ παίζοντας κυρίως από αριστερά με τον Καλαντζή. Ο επιθετικός της Καλαμάτας είχε το πρώτο επικίνδυνο σουτ στο 6' με τη μπάλα να περνά ένα μέτρο άουτ. Στην συνέχεια η Καλαμάτα είχε μεν την μπάλα στην κατοχή της, ωστόσο η Αναγέννηση έκλεινε με επιτυχία τους χώρους και ψάχνοντας παράλληλα μια γρήγορη αντεπίθεση.

Γεμάτο 6λεπτο με ευκαιρία, χαμένο πέναλτι και δοκάρι!

Το ματς συνεχίστηκε σε αυτό το ρυθμό μέχρι το 34' όταν και είχαμε ένα 6λεπτο με τρεις μεγάλες φάσεις. Αρχικά στο 34' η Καλαμάτα είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς,  όταν ο Καλαντζής έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αθανασόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Λίβας με ωραία επέμβαση έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.

Στο 37' η Αναγέννηση βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε. Ο Δασκαλάκης έβγαλε κάθετη στον Μουλιάτο που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και εκεί δέχθηκε το μαρκάρισμα του Καντούτση.

Ο Αλεξέας έδειξε σωστά πέναλτι και η Αναγέννηση είχε την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Τριανταφυλλάκης όμως σούταρε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι (ενώ ο Κυριακόπουλος έπεσε στην άλλη γωνία) και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Αναγέννηση.

Η Καλαμάτα είχε την δική της πολύ μεγάλη φάση στο 40'. Ο Λιόλιος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Το εξάλεπτο αυτό ήταν ότι είχε να επιδείξει το πρώτο μέρος που τελείωσε με τις ομάδες στο 0-0.

Λίγα πράγματα στο β' ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή φάση για την Καλαμάτα στο 49'. Ο Αθανασόπουλος έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής,  αλλά ο Λίβας με ωραία επέμβαση έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Ο τελικός είχε και πάλι τον αργό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου με την Καλαμάτα προβλέψιμη στην επίθεση και την Αναγέννηση να προσέχει κυρίως την άμυνα της.

Στο 69' ο Κορομηλάς είχε ωραία ενέργεια και σουτ για την Αναγέννηση, αλλά σε καλή θέση ο Κυριακόπουλος έπεσε και μπλόκαρε. 

Οι δύο ομάδες σταδιακά έκαναν τις αλλαγές τους όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και μοιραία οδηγήθηκαν στην παράταση.

Το γκολ του  Καλογερόπουλου και η αντίδραση 

Από το ξεκίνημα της παράτασης η Καλαμάτα είχε την υπεροχή και στο 100' ο Μερκούρης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Καλογερόπουλος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Αναγέννησης και με πλασέ πέτυχε το 1-0.

Πολλοί πίστεψαν ότι ο τελικός τελείωσε, όμως η Αναγέννηση αντέδρασε. Αρχικά άγγιξε το γκολ στο 108' όταν από σέντρα του Βεργόπουλου ο Μουλιάτος έπιασε την κεφαλιά και ο Καντούτσης έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Στο 115' ο Βεργόπουλος έβγαλε ωραία κάθετη στον Τριανταφυλλάκη που μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά ο Καντούτσης κόντραρε σωτήρια το σουτ του παίκτη της Αναγέννησης.

Η φάση του αγώνα έγινε όμως στο 119',  όταν από σέντρα του Τρίψα, ο Κανελλόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν την βρήκε καλά και πέρασε άουτ, ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Καλογερόπουλος ήταν ο καλύτερος της Καλαμάτας και η μπάλα τα έφερε έτσι ώστε να πετύχει και το χρυσό γκολ. 

Οι μεσοπιθετικοί της Καλαμάτας δυσκολεύτηκαν απέναντι στην αμυντική διάταξη της Αναγέννηση και φάνηκαν μόνο ανά διαστήματα οι Αθανασόπουλος και Καλαντζής. 

Από την Αναγέννηση ο Αργυρόπουλος ήταν ο κορυφαίος, καλοί επίσης οι Βεργόπουλος, Γερμάνης στην άμυνα, δραστήριος ο Μουλιάτος, ενώ θετικός αλλά μοιραίος λόγω του πέναλτι ήταν ο Νίκος Τριανταφυλλάκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλεξέας με βοηθούς τους Σερεμέτη και Σκόρδο. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Λάμιας.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Βεργόπουλος (60'), Καλογερόπουλος (79'), Δουρούμης (90'), Καντούτσης (109'), Μπαστακός (110'), Αργυρόπουλος (114').

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Λίβας, Γερμάνης, Κορομηλάς (83' Κανελλόπουλος), Μπαλαλάς (74' Μάρης), Βεργόπουλος, Δουρούμης, Αργυρόπουλος, Μουλιάτος, Τρίψας, Δασκαλάκης, Τριανταφυλλάκης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Νάτσης (88' Μερκούρης), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (66' Βασιλόπουλος), Μπεγέτης (72' Σταματελόπουλος).