Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013 16:30

Κρατάει η Νυρεμβέργη, τρία σημεία από Β' Εθνική

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα καταιγιστικό τριήμερο με σούπερ αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europa League σήμερα επιστρέφουμε σε ρυθμούς πρωταθλημάτων. Το φώτα πέφτουν σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ στο Μπάσκετ η 2η αγωνιστικής της πρώτης φάσης για τη Euroleague συνεχίζεται με τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Πόλη, οι πράσινοι θέλουν και αυτοί σήμερα να πανηγυρίσουν τη νίκη σε έναν αγώνα που θα δοθεί στην Κύπρο, λόγω τιμωρίας του ΟΑΚΑ.

 

Δε χάνει η Νυρεμβέργη

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που έρχεται από τη Μπουντεσλίγκα και είναι το Χ2 της Νυρεμβέργης επί της Στουτγάρδης σε απόδοση 2.30. Τελικά δε χρειάστηκε να περιμένουμε για πολύ για να μάθουμε τον νέο τεχνικό της Νυρεμβέργης, που δεν είναι άλλος από τον Γκερτγιάν Φερμπέεκ, που πρόσφατα απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Άλκμααρ, μετά όμως από τρία χρόνια επιτυχίας, όπου οδήγησε την ΑΖ τρεις συνεχόμενες σαιζόν στην Ευρώπη, ενώ κατέκτησε πέρυσι και το Κύπελλο. Από τη διοίκηση της Νυρεμβέργης υπάρχει η τάση να αναλάβει ένας τεχνικός βάζοντας πλάνο πενταετίας και γι’ αυτό αρχικά το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι μέχρι το 2015, με όρο πάντως να μπαίνει αυτό να λυθεί αυτομάτως αν η ομάδα υποβιβαστεί. Βοηθός του Φερμπέεκ θα είναι ο Ράιμοντ Λίμπρεγκτς, που οι εμπειρίες που έχει είναι από το Ολλανδικό πρωτάθλημα και τα περάσματα του από Αϊντχόφεν, Χέρενφεν και Γκρόνιγκεν. Είναι σύνηθες για έναν νέο τεχνικό να ψάχνει όλο το ρόστερ της νέας του ομάδας και έτσι ο Φερμπέεκ φρόντισε να βγάλει από το «ψυγείο» τον χαφ Μπάλιτς, που είχε παραγκωνιστεί τόσο καιρό λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Σήμερα θα στηρίξουμε τους φιλοξενούμενους που θα τα δώσουν όλα για να αρχίσουν την αντεπίθεσή τους.

 

Με κάλυψη σε υψηλή απόδοση η Τοπ Ος

Συνεχίζουμε με τον «Άσσο» Draw No Bet της Τοπ Ος κόντρα στη Χέλμοντ Σπορ σε απόδοση 3.00. Ο κλοιός για τον προπονητή των γηπεδούχων, Αντεβιλ, σφίγγει επικίνδυνα και στο σημερινό παιχνίδι, η Ος καλείται να εμφανιστεί βελτιωμένη και τουλάχιστον έχοντας μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος στο παιχνίδι της. Σοβαρά θέματα με απουσίες δεν υπάρχουν εκτός από κάποιους μακροχρόνια τραυματίες και πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να αντιδράσει και να αντεπιτεθεί.

 

Ισοπαλία με κάλυψη στην Αργεντινή

Περνάμε στην Αργεντινή όπου έχουμε επιλέξει το Χ (2NB) στον αγώνα Νιούελς – Γοδόι Κρουζ σε απόδοση 2.60. Το στοίχημα επιβεβαιώνεται αν ο αγώνας έρθει «Χ», ενώ σε περίπτωση νίκης της Γοδόι Κρουζ τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Ισόπαλα έληξαν τα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της Νιούελς με τη Γοδόι ανεξαρτήτως έδρας, όπως και τα εννιά από τα δώδεκα πιο πρόσφατά τους!

 

Με ασιατικό χάντικαπ η Μπράγκα

Για το πορτογαλικό πρωτάθλημα κρατάμε το -1.5 της Μπράγκα κόντρα στην Ακαντέμικα σε απόδοση 2.15. Θα στηρίξουμε τους γηπεδούχους, που πρέπει να νικήσουν με δύο γκολ διαφορά και πάνω για να μας επιβεβαιώσουν το στοίχημά μας. Αήττητη η Μπράγκα στις τελευταίες 20 αναμετρήσεις της με την Ακαδέμικα και στις δύο έδρες (όλες για Liga Sagres), με 14 νίκες και 6 ισοπαλίες.

 

Νικάνε Ηρακλής και Απόλλων, ισοπαλία στον Πύργο

Περνάμε στη Β’ Εθνική όπου σήμερα αρχίζει η 5η αγωνιστική με τρεις αγώνες. Αρχίζουμε με το παιχνίδι Βατανιακός – Ηρακλής όπου κρατάμε το «Διπλό» σε απόδοση 1.55, ενώ στον Πύργο ο Πανηλειακός υποδέχεται τα Χανιά. Εμείς θα πάμε με την ισοπαλία σε απόδοση 3.10. Τέλος θα πάμε με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στον αγώνα του με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας, με τον «Άσσο» να προσφέρεται σε απόδοση 1.95.

 

Παίρνει το ντέρμπι η Ούλκερ

Στη Euroleague o Παναθηναϊκός ψάχνει την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επιτακτικά τη νίκη επί της Λαμποράλ λόγω της ήττας από τη Λιέτουβος Ρίτας. Όμως είναι στο DNA των πρωταθλητών Ελλάδας να αντιδρούν σε τέτοιες ήττες. Και απόψε στη Λευκωσία οι συνθήκες είναι ιδανικές για την πρώτη νίκη των πράσινων. Οι απουσίες που έχει η Λαμποράλ είναι πάρα πολύ σημαντικές και οι εναπομείναντες θα έχουν μεγάλα προβλήματα με την άμυνα του ΠΑΟ. Ευκαιρία επίσης για τον ΠΑΟ είναι να σκοράρει πάρα πολύ εναντίον στην απαράδεκτη άμυνα των Βάσκων. Ανέβηκε πολύ το χάντικαπ τις τελευταίες μέρες οπότε στο -10.5 καλύτερα να απέχουμε και να δούμε στο live πως θα μπει ο Παναθηναϊκός. Περνάμε στον αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπουντιβέλνικ. Φυσικά ο νικητής θα είναι η ΤΣΣΚΑ αλλά πώς να την εμπιστευθούμε όταν παρουσιάζει τόσο κακό μπάσκετ. Το μεγάλο χάντικαπ των 17.5 πόντων που δίνεται για την Μπουντιβέλνικ το κάνει ακόμα δυσκολότερο. Επιλογή προκύπτει από τα στοιχήματα για το ημίχρονο. Σε όλα τα ματς μέχρι σήμερα η ΤΣΣΚΑ έχει δυσκολευθεί στο πρώτο ημίχρονο. Ενδεικτικά αναφέρω τα ημίχρονα μέχρι τώρα της ΤΣΣΚΑ, 28-35 με Ναντέρ, 39-38 και 29-27 με Ρίγα και Αστάνα στη Μόσχα. Βάζουμε στα δεδομένα και την καλή εμφάνιση της Μπουντιβέλνικ για 34 λεπτά εναντίον της Ούλκερ και προκύπτει η επιλογή +10.5 Μπουντιβέλνικ για το πρώτο ημίχρονο σε απόδοση 1.90. Στο σούπερ ντέρμπι της Τουρκίας η Ούλκερ αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα. Εκ διαμέτρου αντίθετες οι φόρμες των δυο ομάδων στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Η Ούλκερ είναι πιο έτοιμη για τέτοια μεγάλα ματς. Σε συνδυασμό με την κακή εικόνα των Καταλανών στα πρώτα παιχνίδια είναι πιθανός ο άσσος. Μοιάζει με το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γαλατασαράι όμως απόψε υπάρχει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μπορούμε να εμπιστευθούμε την Ούλκερ με χάντικαπ -1.5 σε απόδοση 1.83. Κλείνουμε με την αναμέτρηση Μάλαγα – Ζιελόνα Γκόρα. Συνήθως λέμε ότι οι πρωτάρες ομάδες σε τέτοιες διοργανώσεις παίζουν με ενθουσιασμό για να δημιουργήσουν προβλήματα στους μεγάλους αντιπάλους τους. Δεν έδειξε κάτι τέτοιο η Ζιελόνα στην πρεμιέρα και ταξιδεύει στη Μάλαγα με λογικό αποτέλεσμα άλλη μια συντριβή. Πιθανή η διαφορά 20 πόντων και πάνω οπότε αποτελεί επιλογή το Μάλαγα -16.5.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr  και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.