Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2013 00:30

Το αήττητο του Παμίσου δοκιμάζεται στο Μελιγαλά, τα νέα των ομάδων της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στην Α' τοπική.
Στο Μελιγαλά ο Εθνικός υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πάμισο και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα τον νικήσει φέτος και κατ' επέκταση θα τον ρίξει από την κορυφή.
Στα Φιλιατρά η Εράνη θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττες και να μην έχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών, όντας στο - 5 από την πρώτη θέση. 
Η Κυπαρισσία, που μαζί με τον Πάμισο, οδηγεί την κούρσα φιλοξενεί το Δώριο με σκοπό την τέταρτη σερί νίκη που θα της επιτρέψει να μείνει στο ρετιρέ της Α' τοπικής.
Στην ουρά, οι τρεις ομάδες που δεν έχουν ακόμα νίκη αγωνίζονται εντός έδρας. Η Ομόνοια παίζει με τη Μεθώνη, η Σπερχογεία με την Ανδρούσα και ο Τσικλητήρας Πύλου με το Διαβολίτσι (το ματς θα γίνει όμως στο γήπεδο της Μεθώνης).
Στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας θα υποδεχτεί τον ανεβασμένο Τέλλο Αγρα, ενώ  η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με την καλαματιανή μονομαχία στον Κορδία ανάμεσα στον ιστορικό Απόλλωνα και τον αήττητο Α.Ο. Φαραί.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν από τη σέντρα.

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΕΘΩΝΗ
Χωρίς νίκη είναι η Ομόνοια μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής. Ως εκ τούτου το σημερινό ματς με τη Μεθώνη έχει οριακό χαρακτήρα. Ο προπονητής  Σωτήρης Μπουραντώνης τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει πάση θυσία να κερδίσει  ώστε να ανέβει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.
Το αρνητικό είναι ότι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι Γεωργίκος, Γυφτέας, ενώ δεν θα αγωνιστεί και ο τραυματίας Σκόκος.
Για τους φιλοξενούμενους είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Η. Κοτσίρη και φυσικά δεν υπολογίζονται οι Κόσοβα και Κοσυφολόγος που δεν έχουν ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Ο ΑΟΜ θα προσπαθήσει να… ρεφάρει την ήττα στους Γαργαλιάνους από τον Τέλλο Αγρα. Ο Παναγιώτης Βλαχόγιαννης προσμένει δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Το δεύτερο φετινό εντός έδρας ματς θα δώσει σήμερα  η Σπερχογεία με αντίπαλο την Ανδρούσα. Οι "ταύροι" μετρούν δύο σερί ήττες με Κυπαρισσία, Α.Ο. Φαραί και θέλουν να πάρουν την πρώτη νίκη ώστε να ξεκολλήσουν από την ουρά. Ο Τάσος Χατζηαγγελής εκτιμά  πάντως ότι είναι θέμα χρόνου να βρει η ομάδα του τα πατήματά της.
Αγωνιστικά, επιστρέφει ο Βασιλογιαννακόπουλος και είναι αβέβαιη η συμμετοχή του Χαρίτου.
Η Ανδρούσα θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από το παρθενικό τρίποντο επί της Ομόνοιας. Οι νεοφώτιστοι γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ, αλλά θα εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα. Ο Κώστας Καλογερόπουλος δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τους εδώ και καιρό τραυματίες Φαράντο, Γάλλο, Μαραγκούλια και Καντζιλιέρη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Με "όπλο" την έδρα ο Εθνικός θα επιχειρήσει να κάμψει την αντίσταση του Παμίσου και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι με νίκη θα περάσουν τους "Νησιώτες" και θα βρεθούν στην κορυφή σε περίπτωση που δεν νικήσει η Κυπαρισσία. Επιπλέον θα πάρουν ψυχολογική ώθηση έχοντας βγάλει ένα πρόγραμμα με τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι.
Ο Αντώνης Μαυρέας δήλωσε ότι ο Εθνικός έχει πλεονέκτημα λόγω έδρας και ευελπιστεί στην τρίτη φετινή νίκη. Τα προβλήματα για τον έμπειρο τεχνικό είναι οι τραυματίες Βασιλόπουλος και Κουτίβας που έχουν τεθεί νοκ - άουτ, ενώ αντίθετα οι Κωνσταντόπουλος, Δικαίος συγκεντρώνουν πιθανότητες να αγωνιστούν.
Στον αντίποδα ο Γιώργος Αργυρόπουλος έχει σημαντικές απουσίες, καθώς στους εδώ και καιρό τραυματίες Γ. Τρίψα, Σαλαπάτα προστέθηκε και ο Δημητρακόπουλος, ενώ κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του Αντωνίου. Παρ' όλα αυτά όμως υπάρχει αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα. Ο Πάμισος μετρά το απόλυτο στο πρωτάθλημα και θα μεταβεί στο Μελιγαλά με την ψυχολογία στα ύψη.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΩΡΙΟ
Δεύτερο συνεχόμενο ματς στην έδρα της θα δώσει σήμερα η Κυπαρισσία κόντρα στο Δώριο και ευελπιστεί να πανηγυρίσει, όπως και με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Με νίκη ο ΑΟΚ θα μείνει σίγουρα στο ρετιρέ και ενδεχομένως και χωρίς… συγκάτοικο αν ο Πάμισος δεν περάσει νικηφόρα από τον Μελιγαλά.
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος δεν υπολογίζει μόνο τους τραυματίες Γαργαρώνη και Ντάβι.
Για το Δώριο δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Λούγκα, ενώ επιστρέφει ο Γιαννόπουλος που εξέτισε την ποινή του. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου προέρχεται από τη σημαντική νίκη επί της Εράνης και θα μπει με άλλη ψυχολογία στο γήπεδο. Πρόκειται όμως για ένα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν με δεδομένο ότι αντίπαλος είναι η πρωτοπόρος Κυπαρισσία.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Το εμπόδιο του Τέλλου Αγρα καλείται να ξεπεράσει αύριο ο Αστέρας. Η ομάδα των Αρφαρών θέλει μόνο νίκη ώστε να έχει αντίκρισμα το διπλό στο Διαβολίτσι. Ο Τάκης Βούτσας τονίζει ότι δεν σημαίνει τίποτα αυτή η επιτυχία και απαιτείται ανάλογη συνέχεια για να απομακρυνθεί η ομάδα από τς επικίνδυνες θέσεις. Το πρώτο τρίποντο της σεζόν έχει ανεβάσει πάντως τη ψυχολογία ενόψει του κυριακάτικου ματς.
Με καλό ηθικό θα αγωνιστεί και ο Αγρας έπειτα από τις δύο σερί νίκες με Ανδρούσα και Μεθώνη. Με νέο τρίποντο θα μπει σε τροχιά τετράδας. Ο Γιώργος Μηλίτσης ίσως να μην έχει στη διάθεσή του τον Παπανδρεόπουλο λόγω τραυματισμού.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Στη Μεθώνη θα υποδεχτεί ο Τσικλητήρας το Διαβολίτσι λόγω της επανασποράς στο γήπεδο της Πύλου. Η νίκη όμως θεωρείται μονόδρομος με δεδομένο ότι οι νεοφώτιστοι έχουν μόλις ένα βαθμό και βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Ο Νίκος Γεωργακλής δεν υπολογίζει και πάλι τον τραυματία Μάρη, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Τσώνη. Από την άλλη επανέρχονται οι Π. Καλδής και Μπουντάς.
Επιστροφές έχει και το Διαβολίτσι, αφού ο Δασκαλάκης εξέτισε την ποινή του και ο Κανέλλος αποθεραπεύτηκε. Ο ΑΟΔ μετρά δύο σερί ήττες και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, όπως δήλωσε και ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης που διαπίστωσε χαλάρωση μετά τη νίκη στην πρεμιέρα.


ΕΡΑΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μετά από δύο εκτός έδρας ματς, η Εράνη επιστρέφει αύριο στα Φιλιατρά με σκοπό να πάρει τη νίκη που αγνοεί από την πρεμιέρα. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα από το Δώριο απομακρύνθηκαν πέντε βαθμούς από την κορυφή και δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Ο Ολυμπιακός είναι βέβαια πολύ δύσκολος αντίπαλος, αλλά η Εράνη ποντάρει και στην έδρα.
Στα ευχάριστα η επιστροφή του Διαμαντόπουλου μετά από 20 μέρες. Δεν υπολογίζεται μόνο ο τραυματίας Γκίνο.
Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει με σημαντικές απουσίες στα Φιλιατρά που έχουν να κάνουν με τους τραυματίες Μπαλαλά, Παπαβασιλόπουλο, Ξυδιά, Τσούλο και τον τιμωρημένο Καραγιάννη, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Σίνου και Μαρούδα. Με άλλα λόγια οι "ερυθρόλευκοι" θα αγωνιστούν με 11άδα ανάγκης στο δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι, αλλά έχουν μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα θέλει ο Απόλλωνας μετά την ήττα στην Κυπαρισσία. Ο ιστορικός σύλλογος θα υποδεχτεί τον αήττητο Α.Ο. Φαραί και με νίκη θα φθάσει τους 7 βαθμούς, όσους έχει δηλαδή και ο αντίπαλός του. Ο Στασινός εξέτισε την ποινή του και προσφέρει μία ακόμα επιλογή στον Γ. Γρηγορόπουλο.
Στον Α.Ο. Φαραί ποντάρουν στην καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, καθώς σε τρεις αγωνιστικές μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία. Ο προπονητής - παίκτης Βασίλης Μπλέτσας αισιοδοξεί ότι θα συνεχιστεί το αήττητο σερί. Ο πολύπειρος αμυντικός θα προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του μόνο από τον… πάγκο λόγω τραυματισμού, ενώ δύσκολα θα παίξει ο στρατευμένος Ξεροβάσιλας.



Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ομόνοια - Μεθώνη
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Τσίρμπας, Παλλαδινός
Σπεργογεία - Ανδρούσα
Γήπεδο "Π. Γεωργανάς", 3.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Λάμιας, Ζαρακοβίτης
Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος
Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.
Τσεκούρας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου
Κυπαρισσία - Δώριο
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Τσουκάλη, Γιαννέας

Κυριακή
Αστέρας Αρφαρών - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Τσίρμπας, Γιαννέας
Τσικλητήρας Πύλου - Διαβολίτσι
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Παλλαδινός, Κασκάνης
Εράνη - Ολυμπιακός Καλ.
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Βρυώνης, Γιαννέτσος
Απόλλωνας Καλ. - Φαραί
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 7 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Κατσάς, Σακκάς

Η βαθμολογία
(σε 3 αγώνες)
1. Πάμισος    10-2    9
-. Κυπαρισσία    9-3    9
3. Α.Ο. Φαραί    5-1    7
-. Εθνικός Μελιγαλά    4-1    7
5. Τέλλος Αγρας    5-5    6
6. Εράνη    3-3    4
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    2-3    4
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    2-4    4
9. Αστέρας Αρφαρών    3-3    3
-. Διαβολίτσι    4-4    3
-. Δώριο    2-3    3
-. Ανδρούσα    5-8    3
-. Μεθώνη    3-8    3
14. Σπερχογεία    3-5    1
-. Ομόνοια    3-6    1
-. Τσικλητήρας Πύλου    2-6    1