Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 12:55

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στους «4» της Ελλάδας!

Γράφτηκε από τον
ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στους «4» της Ελλάδας!

 

Τεράστια επιτυχία για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο σημειώθηκε χθες στο Αργος!

Η μικτή ομάδα παίδων της ΕΠΣΜ Μεσσηνίας κατάφερε να αποκλείσει την πανίσχυρη ομάδα της ΕΠΣ Αθηνών και να πάρει την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας! Η μεγάλη νίκη με 1-0 ήρθε χάρη στο γκολ του Κωστέα στο προτελευταία λεπτό του αγώνα και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Μεσσήνιους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες της ομάδας που βρέθηκαν στο Αργος. 

Η χθεσινή μεγάλη νίκη επιβεβαίωσε το ταλέντο που διαθέτει αυτή η ομάδα η οποία πλέον βάζει στόχο την κορυφή. Επόμενος αντίπαλος θα είναι η ΕΠΣ Μακεδονίας (χθες νίκησε 2-0 την ΕΠΣ Πιερίας), στον ημιτελικό που θα γίνει στις 15 Μαρτίου (μάλλον στη Λαμία) με έπαθλο μια θέση στον τελικό.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες. Τελικά οι παίκτες του Ηλία Μαστορέα αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και πήραν τη μεγάλη νίκη με το γκολ του Κωστέα στο 79', στο προτελευταίο λεπτό αφού οι αγώνες είναι διάρκειας 80 λεπτών.

Παρών στο γήπεδο και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, ενώ την αποστολή συνόδευσαν ακόμη οι παράγοντες της ΕΠΣΜ Άγγελος Γεωργόπουλος, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Άγγελος Σκαφιδάς και ο φυσιοθεραπευτής Θοδωρής Ασημακόπουλος. 

Η εικόνα του αγώνα

Η πρώτη φάση στο ματς έγινε στο 6', όταν εκτέλεσε φάουλ ο Τσιόκρης από πλάγια θέση με τον Χρονακόπουλο να μην προλαβαίνει με προβολή τη μπάλα από ευνοϊκή θέση.

Στο 11' είχαμε κόρνερ του Αυγερινού και κεφαλιά του Ζούγρα από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Καραχάλιου.

Στο 16' ωραίο σουτ του Αρσενίου από το ύψος της μικρής περιοχής βρήκε τον Καραχάλιο σε ετοιμότητα καθώς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Στο 29' μετά από σέντρα του νεοεισελθόντα Ρουμελιώτη ο Κωστέας είχε την πρώτη καλή φάση για τους Μεσσήνιους, όταν σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Νικολακόπουλου. 

Μεγάλη ευκαιρία για τους Αθηναίους χάθηκε στο 30' όταν ο Αρσενίου πάσαρε στον Χριστόπουλο, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και λίγο πριν πλασάρει ο τερματοφύλακας Καραχάλιος έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.

Η Μεσσηνιακή ομάδα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 39' όταν το διαγώνιο σουτ του Αλεξανδρόπουλου πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικολακόπουλου.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε λοιπόν με την Μεσσηνία να ισσοροπεί μετά το δυνατό ξεκίνημα της ΕΠΣ Αθηνών στο πρώτο 15λεπτο.

Στο β' ημίχρονο η ομάδα της Αθήνας μπήκε πάλι πιο δυνατά. Στο 48' από λάθος του Στυλιανόπουλου, ο Οικονόμου σούταρε λίγο άουτ ενώ στο 53' ο Αρσενίου έκανε τη σέντρα, ο Οικονόμου σούταρε και ο Καραχάλιος μπλόκαρε.

Στο 59' η ομάδα της Αθήνας άγγιξε το γκολ: Ο Τσιόκρης με φάουλ έδωσε πάσα σε Αυγερινό που με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 63' έκανε ωραίο πλασέ ο Οικονόμου απέκρουσε ο Καραχάλιος, νέο σουτ του Οικονόμου έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. 

Το χρυσό γκολ του Κωστέα αφιερωμένο στο Σωτήρη...

Τα επόμενα λεπτά δεν είχαν να επιδείξουν κάτι με την Μεσσηνία όμως να έχει ισορροπήσει και να ψάχνει το γκολ. Ενα γκολ που ήρθε τελικά στο προτελευταίο λεπτό. Στο 79' ο Χριστοφιλόπουλος δεν απομάκρυννε σωστά με την μπάλα να φτάνει στον Κωστέα που προχώρησε και με ωραίο σουτ πέτυχε το γκολ που έμελλε να κρίνει το ματς!

Μετά το ματς μάλιστα ο σκόρερ αφιέρωσε τη νίκη και την πρόκριση στον αδικοχαμένο παίκτη των μικτών ομάδων Σωτήρη Νικολακόπουλο. 

Διαιτητής ήταν Βεργέτης και βοηθοί οι Τσούκας και Σταματόπουλος από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καραχάλιος, Αρβανίτης, Οικονομέας, Στυλιανόπουλος, Καλύβας, Σαούτης, Παπανικολόπουλος (23' λ.τ. Ρουμελιώτης - 79' Θεοδωρόπουλος), Κοσμόπουλος, Κωστέας, Σαρδέλης (79' Κοτσιλιέρης), Αλεξανδρόπουλος (60' Σκοπέτος).

Στον πάγκο για την Μεσσηνιακή ομάδα ήταν ακόμη οι  Κακαλέτρης,  Αντωνόπουλος,  Παπαγεωργακόπουλος.

 

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ: Νικολακόπουλος, Χρονακόπουλος, Αυγερινός, Χριστοφιλόπουλος, Ζαννής, Ζούγρας, Οικονόμου, Τσιόκρης, Λάμπρου (41' Τσιοντάκης), Χριστόπουλος, Αρσενίου (64' Μυλωνίδης).