Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2013 12:05

Τα νέα των ομάδων της Γ' εθνικής

Γράφτηκε από τον

Τα τρία τοπικά ντέρμπι ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στον Δ΄ όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Στη Μεσσηνία Μεσσηνιακός και Καλαμάτα διασταυρώνουν τα ξίφη τους ξανά μετά από περίπου 3 χρόνια.

Σαγέικα και Ατρόμητος κοντράρονται στην Αχαΐα και στον χαμένο αναμένονται εξελίξεις ενώ στο τρίτο ντέρμπι ο Άρης θέλει να κάνει την έκπληξη μέσα στο Μεσολόγγι και να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας. Στους υπόλοιπους αγώνες ο Παναρκαδικός υποδέχεται το ΠΑΟ Βάρδας, η Κόρινθος την Αχαική, ο Καραισκάκης την Ερμιονίδα, η Δόξα τον Παναργειακό και ο Πανναυπλιακός το Πανόπουλο. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν την σέντρα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
Ντέρμπι αποδείξεων και ενδεχόμενων εξελίξεων είναι το Αχαϊκό. Το ματς είναι κομβικό και για τις δύο ομάδες που καίγονται για νίκη προκειμένου ο μεν Εθνικός να ξεκολλήσει από το μηδέν ο δε Ατρόμητος να αναρριχηθεί στα ψηλά της βαθμολογίας. Ακόμα και το «χ» δεν βολεύει κανέναν από τους δύο. Πάντως για τους προληπτικούς το περσινό ματς στα Σαγέικα είχε λήξει 1-1 και ήταν πάλι για την 5η αγωνιστική. Ο Άγγελος Κωνσταντινόπουλος για τον γηπεδούχο Εθνικό δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ελπίζει οι παίκτες του να διορθώσουν τα λάθη τους στην άμυνα και να παρουσιαστούν καλύτεροι. Στον αντίποδα, για μία ακόμα αγωνιστική ο Θοδωρής Ανδριόπουλος έχει σημαντικές απουσίες. Ο έμπειρος τεχνικός ελπίζει ότι οι παίκτες του θα «ξυπνήσουν» επιτέλους και θα παρουσιάσουν τον πραγματικό τους εαυτό. Ζέλιος, Μαντάς και Φούφουλας δύσκολα θα αγωνιστούν. Τουλάχιστον επιστρέφουν Ντόμας, Αθανασίου και Ν. Γραμματικόπουλος. 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
Στο ντέρμπι της Αιτωλοακαρνανίας το Μεσολόγγι έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την νίκη. Περισσότερο γιατί έχει δείξει μια σταθερότητα στην απόδοση τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς. Έμφαση στην άμυνα δίνει στις προπονήσεις ο τεχνικός Βασίλης Ξανθόπουλος που δεν θα έχει στην διάθεση τον τον τιμωρημένο Μπαλαούρα. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η παρουσία του Ξευγένη και του Νάκου. Στην αντίπερα όχθη, στο στρατόπεδο του Άρη η ψυχολογία είναι καλή μετά τον πρώτο βαθμό που κατέκτησαν την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Λάκης Παπαχρήστος είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του με μοναδικό ερωτηματικό τον Μακρή που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Οι ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρσι για τον 5ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής με το ματς να λήγει 0-0 στο Μεσολόγγι.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΧΑΪΚΗ
Η Κόρινθος ξεκίνησε εντυπωσιακά με δύο νίκες στο πρωτάθλημα άλλα η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δύο ήττες ακολούθησαν και η αμφισβήτηση για τον προπονητή ξεκίνησε παρόλο που η διοίκηση έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια. Μια νίκη στο ματς με την Αχαϊκή είναι ικανή να αλλάξει το κλίμα και να δώσει χρόνο στον Δημήτρη Μαγκαφίνη. Αντίθετα με του Κορίνθιους οι «κιτρινόμαυροι» της Κατω Αχαγιάς εντυπωσιάζουν και θα ψάξουν για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς βαθμό η βαθμούς. Ο Γιάννης Ζερδεβάς, έχει μόνο ένα ερωτηματικό για το ματς και αυτό είναι ο Γιώργος Τόγιας ενώ Λαμπρόπουλος, Αποσκίτης, Ντάζος αναμένεται να δώσουν κανονικά το παρόν.

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Το αήττητο στο πρωτάθλημα έσπασε την προηγούμενη αγωνιστική για την Αρτινή ομάδα και μάλιστα με συντριβή από την Καλαμάτα. Στόχος πλέον για τους γηπεδούχους είναι να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα  απέναντι στην φιλόδοξη Ερμιονίδα. Στην αντίπερα όχθη, η Ερμιονίδα ταξιδεύει στην Άρτα με στόχο την νίκη προκειμένου να αρχίσει να συλλέγει βαθμούς και εκτός έδρας. Μέχρι στιγμής στα δύο επίσημα εκτός έδρας ματς (κύπελλο και πρωτάθλημα) που έχει αγωνιστεί δεν έχει αποσπάσει νίκη ή ισοπαλία.

ΔΟΞΑ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
Η μάχη της παραμονής (σε αυτήν στοχεύει αρχικά η Μανολάδα) θα είναι σκληρή και απαιτεί να μην χάνονται βαθμοί ειδικά στα εντός έδρας ματς. Μέχρι στιγμής η Μανολάδα έχει μια ισοπαλία και μία νίκη στην έδρα της και φιλοδοξεί αύριο να διπλασιάσει τις επιτυχίες. Ο Χρήστος Καραπίτσος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αφού και ο Κυριαζόπουλος τέθηκε στη διάθεση του.  Να συνεχίσει την αήττητη πορεία του και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου θέλει ο Παναργειακός που ταξιδεύει πάνοπλος στην Μανολάδα.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
Μετά από δύο σερί εκτός έδρας νίκες οι Αρκάδες επιστρέφουν στην έδρα τους και δεν θέλουν να ακούν για άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη. Μια νίκη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τους στείλει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Βαγγέλης Γούτης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Με στόχο την νίκη ταξιδεύει και η Βαρδα. Ευχάριστα είναι τα νέα για τον τεχνικό της Ανδρέα Ζήκο. Επιστρέφει το βαρύ πυροβολικό Παναγιώτης Ντεντόπουλος, ο στρατευμένος Δ. Παναγιωτόπουλος ενώ υπολογίζεται και ο Πασπαλιάρης  (ξεπέρασε τον τραυματισμό του). Αντιθέτως θα απουσιάσουν οι τραυματίες Γ. Πολίτης και Σκοτζάι.

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ/ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
Σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται αύριο στο Ναύπλιο ανάμεσα σε δύο ομάδες που στοχεύουν στην παραμονή. Η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο. Ο γηπεδούχος Πανναυπλιακός μετά το θετικό αποτέλεσμα (ισοπαλία) που απέσπασε στην έδρα του ισχυρού Ατρόμητου θέλει το πρώτο τρίποντο για φέτος. Το ίδιο επιδιώκουν και οι «βυσσινί» με τον τεχνικό Αλέξη Γαβριλόπουλο να αντιμετωπίζει δύο προβλήματα. Του Θ. Αντωνόπουλου (στρατευμένος) και του Μπουτσικάκη (τραυματίας). Ο Βατσής πήρε άδεια από το στρατό και θα δώσει το παρών. 


Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ
Κόρινθος - Αχαϊκή
Δημ. Κορίνθου
Γαβρίλης, Μπατζιόπουλος, Τζάκος (Αθηνών)
ΑΕ Καραϊσκάκης - ΑΕ Ερμιονίδας
Δημ.  Άρτας
Κούλης, Πήττας (Ηλείας), Γκοτσόπουλος (Αχαΐας)
Δόξα Νέας Μανωλάδας - Παναργειακός
Γηπ. Ν. Μανολάδας
Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Γκριτζέπης (Αρκαδίας)
Μεσσηνιακός - Καλαμάτα
Γηπ. Μεσσηνιακού
Αδαμόπουλος (Ζακύνθου), Τσιρίνης, Οικονόμου (Αχαΐας)
ΑΕ Μεσολογγίου - Αρης Αιτωλικού
Δημ. Μεσολογγίου
Τάσης, Ράπτη, Κόλλιας (Ηπείρου)
Παναρκαδικός - ΠΑΟ Βάρδας
Γηπ. Παναρκαδικού
Κυριακόπουλος, Λεοντακιανάκος, Λιαμπότης (Αθηνών)
Πανναυπλιακός - Αστέρας Αμαλιάδας
ΔΑΚ Ναυπλίου
Τσαγκαράκης (Ρεθύμνου), Κιούσης (Πειραιά), Κρέτσιμος (Δυτ. Αττικής)
Εθνικός Σαγέικων - Ατρόμητος Αχαϊας
Δημ. Στ. Σαγέικων
Νικολόπουλος, Λαμίας, Σερεμέτης (Μεσσηνίας)
- Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Παναργειακός    5-0    10
-. Αχαϊκή    5-1    10
3. Α.Ε. Καραϊσκάκης    4-5    9
-. Ερμιονίδα    7-2    9
5. Παναρκαδικός    7-3    8
6. Μεσσηνιακός    7-2    7
. ΠΑΟ Βάρδας    2-1    7
8. Μεσολόγγι    7-6    6
-. Κόρινθος    4-3    6
10. Ατρόμητος    5-5    5
-. Δόξα Μανωλάδας    3-3    5
12. Καλαμάτα    6-6    3
13. Πανναυπλιακός    4-7    1
-. Αρης Αιτωλικού    0-4    1
-. Αστέρας/Πανόπουλο    4-10    1
16. Εθνικός Σαγέικων        0-12    0