Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 13:27

Ποιος θα πάρει τη θέση του Αστέρα Αρφαρών στην Α1 τοπική;

Γράφτηκε από τον

 

Η πρόσφατη αποχώρηση του Αστέρα Αρφαρών από το πρωτάθλημα της Α' τοπικής οδηγεί την ΕΠΣΜ σε αλλαγές στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων!

Και αυτό γιατί με βάση την προκήρυξη η αποχώρηση του Αστέρα τον στέλνει τη νέα χρονιά δύο κατηγορίες κάτω, στην Β' τοπική.

Με το δεδομένο αυτό, αν ισχύσουν όσα αναγράφονται στην αρχική προκήρυξη των πρωταθλημάτων για άνοδο και υποβιβασμό σε όλες τις κατηγορίες, τη νέα χρονιά η Α1 τοπική θα γίνει με 13 ομάδες και όχι με 14 (αφού αφαιρείται ο Αστέρας) όπως πρέπει σύμφωνα με την προκήρυξη. Επιπλέον, η Β' τοπική θα έχει 29 ομάδες (αφού προστίθεται και ο Αστέρας) και όχι 28 όπως προβλέπεται από την προκήρυξη. 

Ολα αυτά οδηγούν φυσιολογικά την ΕΠΣΜ σε τροποποίηση της προκήρυξης η οποία θα γίνει τις επόμενες μέρες. Σκοπός να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται και να συγκροτηθούν οι κατηγορίες της νέας χρονιάς με τον αριθμό των ομάδων που προβλέπεται, με 14 η Α1 τοπική και με 28 (δύο όμιλοι των 14) η Β' τοπική.

Το πως θα γίνει αυτό δεν είναι γνωστό και θα αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ.

Πάντως οι επιλογές δεν είναι πολλές. Για την ακρίβεια είναι μόλις δύο! Η μια είναι να υποβιβαστεί μια ομάδα λιγότερη από το φετινό πρωτάθλημα της Α1 τοπικής και η άλλη να ανέβει μια ομάδα περισσότερη από την Β' τοπική που είναι σε εξέλιξη… 

 

Να θυμίσουμε εδώ τι προβλέπεται από την αρχική προκήρυξη όσον αφορά τα παραπάνω σενάρια: Από την Α1 τοπική υποβιβάζονται σε κάθε περίπτωση οι δύο τελευταίες ομάδες. Από την Β' τοπική θα ανέβουν τρεις ομάδες (οι δύο πρώτοι των ομίλων και ένας δεύτερος μετά από μπαράζ) αν μείνει στην Γ' εθνική ο Τσικλητήρας Πύλου και δύο ομάδες (μόνο οι πρώτοι των ομίλων) αν υποβιβαστεί η ομάδα της Πύλου από την Γ' εθνική.