Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 14:38

Μεσσηνιακό χρώμα ο τελικός της Λακωνίας

Γράφτηκε από τον

Εντονο Μεσσηνιακό χρώμα θα έχει ο τελικός του Κυπέλλου Λακωνίας που θα γίνει την προσεχή Κυριακή στις 3 μ.μ. στο γήπεδο της Σπάρτης.

Το τρόπαιο θα διεκδικήσουν ο πρωτοπόρος της Α' τοπικής Αστέρας Βλαχιώτη και η Ενωση Πελλάνας Καστορείου, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο έμπειρος Μεσσήνιος τεχνικός Κώστας Κλάδης. Η ομάδα του Βλαχιώτη είναι αυτή που θα πάει στον τελικό έχοντας τον άτυπο τίτλο του φαβορί, ωστόσο και η Ενωση είναι μια από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, κάτι που απέδειξε με την πρόκριση στο κύπελλο επί του ισχυρού Ολυμπιακού Γυθείου, τον οποίο νίκησε με 3-1.

Πέρα από τον έμπειρο σε τελικούς Κώστα Κλάδη, στην ομάδα της Ενωσης Πελλάνας Καστορείου υπάρχει ο συνεργάτης του Παναγιώτης Κουτίβας, ο Μεσσήνιος αμυντικός Δήμος Νινιός που μεταξύ άλλων έχει περάσει από Καλαμάτα και Μεσσηνιακό και ο Νίκος Χρονόπουλος που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Αστέρα Αρφαρών.

Από την άλλη, μπορεί ο Γιώργος Μπένος να αποχώρησε πρόσφατα από τον πάγκο του Αστέρα Βλαχιώτη, ωστόσο το Μεσσηνιακό στοιχείο δεν λείπει από την ομάδα. Συγκεκριμένα στη μεσαία γραμμή υπάρχει η παρουσία του Παναγιώτη Τσιμικλή ενώ στο αρχικό σχήμα του Αστέρα βρίσκονται και δύο παίκτες που δεν είναι μεν Μεσσήνιοι αλλά είναι γνωστοί στο φίλαθλο κόσμο του νομού μας. Ο ένας είναι ο κεντρικός αμυντικός Χάρης Μπριλάκης που είχε παίξει με μεγάλη επιτυχία στην "Μαύρη Θύελλα" την προηγούμενη δεκαετία και άλλος ο Γιάννης Χρήστου που είχε αγωνιστεί στον Μεσσηνιακό.

 

Οσον αφορά την μάχη του πάγκου, ο Κώστας Κλάδης θα βρει στο δρόμο του τον Μίκι Τσίρκοβιτς, τον οποίο είχε νικήσει στην προηγούμενη συνάντηση τους. Ηταν η πρεμιέρα του περσινού πρωταθλήματος της Γ' εθνικής, όταν η Καλαμάτα που είχε τότε τον Κλάδη στον πάγκο είχε νικήσει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με 1-0 την Δόξα Νέας Μανωλάδας που είχε προπονητή τον Τσίρκοβιτς. Το γκολ που είχε κρίνει το ματς είχε σημειώσει ο Τορεζάνι.