Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 20:15

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ 3-1: Και πάλι μόνη πρώτη

Γράφτηκε από τον

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ξανά από χθες η Σπερχόγεια, που κέρδισε στο "Πέτρος Γεωργανάς" τον Αστέρα Μικρομάνης με 3-1.

Δεν ήταν μόνο η νίκη επί του Αστέρα που έφερε τους "ταύρους" στην κορυφή, αλλά και η ήττα που υπέστη την ίδια ώρα στην έδρα της, η μέχρι χθες συγκάτοικος της Ομόνοια, από το Δώριο.

Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς η Σπερχογεία, απέδωσε κατά διαστήματα σωστό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας ευκαιρίες, αλλά μόλις μια φορά κατόρθωσε να βρει δίχτυα. Σε αυτό συνετέλεσε και το ότι η ομάδα της Μικρομάνης που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένη, δεν επέτρεψε εύκολα στους επιθετικούς των γηπεδούχων να βγαίνουν απειλητικά στην εστία του Μητσέα. Μάλιστα στις αρχές του β' ημιχρόνου κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Αλεξόπουλο, αλλά αυτό το γκολ δεν έφτανε ώστε ο Αστέρας να φύγει από τον αγώνα με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. 

Οι "ταύροι" κατάφεραν να βρουν δίχτυα από δύο στημένες φάσεις (ισάριθμα φάουλ), το ένα καλύτερο από το άλλο μέσα σε δύο λεπτά και να πάρουν τη νίκη που του έφερε ξανά στην κορυφή.

Τα γκολ

Στο 43' μετά από ωραία ενέργεια η Σπερχογεία πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μπάλας έκανε την μπροστινή μπαλιά στον Γ. Δωδέκατο, αυτός με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Μητσέα πέτυχε το 1-0. Στο 53' ο Π. Καρδάσης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια μέσα στην περιοχή και σχεδόν από το πέναλτι ο Αλεξόπουλος που πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 76' ο Ι.Ν. Γιακουμής με καλοκτυπημένο φάουλ σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μητσέα και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τη Σπερχόγεια. Δύο λεπτά μετά νέο φάουλ πιο μακριά από το προηγούμενο (σχεδόν μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής) εκτέλεσε ο Δικαίος και έστειλε την μπάλα επίσης στη δεξιά γωνία της εστία του Μητσέα, πετυχαίνοντας έτσι το 3-1.

Φάσεις - γκολ

Στο 12' ωραία ενέργεια των γηπεδούχων, όμως δεν κατέληξε σε γκολ. Ο Παγώνης έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Ι. Καραχάλιο, αυτός έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια και σέντραρε στο α' δοκάρι για τον Μπάλα, αλλά δεν τη βρήκε και κατέληξε στον Δικαίο, ο οποίος σούταρε στην κίνηση για να αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια ο Μητσέας. Στο 28' σέντρα του Μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Ι. Καραχάλιο αυτός υπό την πίεση του Αθ. Καρδάση, βρήκε την μπάλα πέφτοντας όμως το σουτ δεν ανησύχησε τον Μητσέα που μπλόκαρε. Στο 29' μπροστινή μπαλιά του Π. Καρδάση στον Σταθόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτήρια με το ένα χέρι ο Τσούλος και στην επαναφορά, ο Κορομηλάς επιχείρησε να διώξει την μπάλα όμως έπεσε απάνω του ο Αλεξόπουλος και ο διαιτητής Καρβούνης σφύριξε το φάουλ. Στο 47' μπροστινή μπαλιά προς τον Παγώνη, αυτός πήρε την μπήκε και παρά την πίεση αμυντικών σούταρε για αποκρούσει ο Μητσέας και στην επαναφορά ο Γ. Δωδεκάτος με σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Χασάπης (44' σουτ), Γ. Δωδεκάτος (71' κεφαλιά), Μπάλας (72' σουτ) και Α. Δικαίος (88' συρτό σουτ).

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Παπανικολόπουλος, Α. Δικαίος, Μοσχίδης, Γ. Δωδέκατος, Κορμοηλάς, Παγώνης (85' Μούστος), Μπάλας, Ι. Καραχάλιος (64' Μποντιώτης), Ζουμπόπουλος, Ι.Ν. Γιακουμής (89' Ηρ. Καραχάλιος).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ: Μητσέας, Αθ. Καρδάσης, Αθανασόπουλος, Μαυροειδής, Μπούρας-Σουλιμάς, Κουρούπης (81' Στασινός), Παπαβασιλόπουλος, Π. Καρδάσης, Σταθόπουλος (69' Μωραγιάννης), Αλεξόπουλος, Χασάπης (46' Κωνσταντακόπουλος).