Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 14:18

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: "Να πάρω… ρεβάνς", λέει ο Ηλ. Μαστορέας για τον ημιτελικό με Μακεδονία

Γράφτηκε από τον

Η ΕΠΣ Μακεδονίας είναι το τελευταίο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η μικτή παίδων Μεσσηνίας για να βρεθεί στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Οι παίκτες του Ηλία Μαστορέα έγραψαν ιστορία με τη νίκη - πρόκριση απέναντι στην πανίσχυρη ΕΠΣ Αθηνών και ετοιμάζονται για το μεγάλο ημιτελικό της 15ης Μαρτίου. 

"Το 1987 είχα φθάσει ως παίκτης με τη μικτή στις 5 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και παίξαμε με τη Μακεδονία για μια θέση στα ημιτελικά και αποκλειστήκαμε στα πέναλτι. Φιλοδοξώ να πάρω ρεβάνς και αυτή τη φορά να τους στενοχωρήσουμε εμείς",λέει ο Ηλ. Μαστορέας στη  διαδικτυακή εκπομπή του eleftheriaonline.gr "Τρίτο Ημίχρονο". Ο προπονητής της μικτής Μεσσηνίας εκτιμά ότι: "Αθήνα, Μακεδονία και  Ηράκλειο, είναι οι πιο δυνατές Ενώσεις. Το ότι κερδίσαμε την Αθήνα, που ίσως ήταν και η πιο δυνατή, μας δίνει δικαίωμα στο όνειρο. Γνωρίζουμε τον τρόπο παιχνιδιού της Μακεδονίας και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε". 

Για το "κλειδί" της μεγάλης πρόκρισης επί της ΕΠΣ Αθηνών είπε: "Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα και το έλεγε η ψυχούλα τους απέναντι σε μια ομάδα με τρομερά σωματομετρικά χαρακτηριστικά, από 1.75 και πάνω ύψος και από μια Ενωση που έχει 300 σωματεία και πολλές επιλογές.  Είμαστε όμως μια οικογένεια, που διψά για διάκριση και η πρόκριση δεν ανήκει μόνο στην 18άδα, αλλά και στα 35 παιδιά. Επίσης αυτή η επιτυχία αντιπροσωπεύει και όλα τα σωματεία της Μεσσηνίας".  Ο Ηλίας Μαστορέας αναφέρθηκε και στους νέους που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων, λέγοντας ότι πλήρωσαν μόνο ένα κακό ματς και ότι πολλά παιδιά έχουν ταλέντο και θα προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο. 

Τέλος, μίλησε και για τις δυσκολίες που έχει η θέση του ενωσιακού προπονητή: "Η θέση του προπονητή των μικτών έχει τεράστια ευθύνη. Εχεις να κάνεις με παιδιά και είναι πολύ δύσκολο το κομμάτι τις απόρριψης από την 18άδα ή τις προπονήσεις. Φέτος είδαμε 200 παιδιά και απορρίφθηκαν 140. Κάποιες διαφορές είναι εξόφθαλμες, αλλά όταν είναι στο ίδιο επίπεδο τα παιδιά, η επιλογή κρίνεται στις λεπτομέρειες. Χρειάζεται και η βοήθεια των γονιών, των προπονητών και των παραγόντων των ομάδων. Εγώ όσο μπορούσα παρακολουθούσα και τα παιδιά που είχα απορρίψει και 2-3 ξανακλήθηκαν στη μικτή γιατί παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση".

Σκαφιδάς: "Δείτε το σαν τελικό"

Την Δευτέρα η μικτή ομάδα των παίδων της Μεσσηνίας είχε προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, όπου έπαιξε δίτερμα με την ομάδα νέων του νομού μας.

Ο υπεύθυνος των μικτών ομάδων Άγγελος Γεωργόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Άγγελος Σκαφιδάς και ο προπονητής Ηλίας Μαστορέας μίλησαν στα παιδιά, τονίζοντας τους ότι η πρόκριση στον τελικό είναι στις δυνατότητες τους. Μάλιστα ο Άγγελος Σκαφιδάς τους είπε να το δουν ως τελικό, λέγοντας τους πως η ομάδα που θα περάσει από αυτό τον ημιτελικό θα είναι και αυτή που θα πάρει τον τίτλο στην συνέχεια...

 

Θυμίζουμε πως ο ημιτελικός με την Μακεδονία θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου ενώ τις επόμενες μέρες θα οριστεί και το ουδέτερο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας.