Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2013 13:05

Δίκαιη μοιρασιά (1-1) στο ντέρμπι Μεσσηνιακός - Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Δίκαιη μοιρασιά (1-1) στο ντέρμπι Μεσσηνιακός - Καλαμάτα (βίντεο)


 Το μεσσηνιακό ντέρμπι είχε γκολ, πάθος, δύναμη, ένταση, ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, αλλά… όχι νικητή. Μεσσηνιακός και Καλαμάτα παρουσία 2.500 θεατών στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Η "Μαύρη Θύελλα" ευτύχησε να προηγηθεί στο 14' με τον Καραχάλιο και οι "πράσινοι" απάντησαν στο 83' με τον Αργυρόπουλο. Ετσι ο Μ.Γ.Σ. έμεινε για 4η αγωνιστική αήττητος, ενώ οι "μελανόλευκοι" έχασαν και άλλο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο στον 4ο όμιλο της Γ' εθνικής.
Η ισοπαλία αποδίδει πάντως δικαιοσύνη. Στο πρώτο μέρος η Καλαμάτα είχε μια υπεροχή έχοντας και την ψυχολογία υπέρ της από το γρήγορο γκολ. Δεν τελείωσε όμως το ματς και στο δεύτερο μέρος επέλεξε να κρατήσει το προβάδισμα και εν τέλει πλήρωσε αυτή την τακτική. Ο παθιασμένος  Μεσσηνιακός έψαξε την ισοφάριση και χωρίς να υπάρχει νωρίτερα η μεγάλη φάση, τη βρήκε στο 83'. Γενικότερα έλειψαν από το ντέρμπι οι πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ρεαλιστικά είδαμε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που είχε όμως όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.
Η Καλαμάτα δεν δικαιολόγησε όμως με την εμφάνισή της ότι στοχεύει στον τίτλο και γι' αυτό ο Μίλτος Γκόφας στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο!

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Δυνατό ξεκίνημα

Ο Μ.Γ.Σ. προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα και μόλις στο 2' ο Ταχματζίδης έβγαλε σε θέση βολής τον Τσουλάκο που βρήκε… αέρα μέσα από την περιοχή. Στην επόμενη φάση ο ίδιος παίκτης σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η Καλαμάτα ισορρόπησε στη συνέχεια και άρχισε να απειλεί.

Με οδηγό τον Καλαντζή

Οι φιλοξενούμενοι "χτύπησαν" στο α' μέρος από αριστερά όπου ο Καλαντζής προκαλούσε πολλά προβλήματα στο Νινιό. Ο έμπειρος επιθετικός σέντραρε στο  8' από αριστερά για τον Πούτση που σε παρόμοια φάση με του Τσουλάκου. έπιασε… αέρα.
Στο 14' έγινε το 0-1. Από λάθος του Μπαστακού, η Καλαμάτα βγαίνει στην επίθεση με τον Καλαντζή να στρώνει στον Καραχάλιο που με πλασέ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κυριακόπουλου, που φέρει ευθύνη διότι το πλασέ ήταν αδύναμο.
Ο τρόπος που ήρθε το γκολ επηρέασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους που με εξαίρεση το σουτ του Ταχματζίδη στο 17' (άουτ από το οριζόντιο δοκάρι) δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η Καλαμάτα είχε πλέον όλα τα δεδομένα υπέρ της και με τον Καλαντζή πολύ καλό στο πρώτο μέρος, προσπάθησε για το δεύτερο γκολ. Ο ικανός επιθετικός μετά από ωραία ατομική ενέργεια σούταρε στο 21' άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Για το Μεσσηνιακό ο Ταχματζίδης δοκίμασε ένα ακόμα σουτ από καλή θέση στο 30', αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 33' το γυριστό σουτ του Τσουλάκου μέσα από την περιοχή κόντραρε στον Σκαρλάτο, άλλαξε πορεία και τελικά μπλόκαρε ο Ριγανάς.

Επαιξε για το… 0-1

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Στο 50' ο Πούτσης έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά υπό την πίεση του Νινιού (που βελτιώθηκε αισθητά και έκλεισε τους χώρους) δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε και από την κόντρα ευνοήθηκε ο Κουρεντζής που έδιωξε σε κόρνερ προ του Καλαντζή. Στο επόμενο λεπτό ο Τσουλάκος επιχείρησε να σκοράρει από μακριά στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Μ.Γ.Σ. πήρε μέτρα στο γήπεδο με την Καλαμάτα να περιμένει και να παίζει με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως κάποια από τις δύο ομάδες να έχει την μεγάλη ευκαιρία.
Η σκοπιμότητα κυριάρχησε και φθάσαμε στο 79' για να σημειωθεί κάτι αξιόλογο. Ο Οντσόνγκ βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής, αλλά ο ρέφερι Αδαμόπουλος του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο και μάλλον έπραξε ορθά.
Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 1-1. Από φάουλ του Σπανού, ο Τσουλάκος πήρε την κεφαλιά, η άμυνα ολιγώρησε και ο προωθημένος Μπιμπίρης πλάσαρε, ο Ριγανάς απέκρουσε ασθενώς και ο Αργυρόπουλος που καραδοκούσε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι '"πράσινοι" πανηγύρισαν έντονα το γκολ που το άξιζαν όμως βάση της προσπάθειας που έκαναν σε όλο το ματς.

Διακριθέντες

Ο Κώστας Αργυρόπουλος έκανε μεγάλο ματς και ανταμείφθηκε με το γκολ στο 83'. Εκοβε, έτρεχε, δημιουργούσε και γενικά κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου. Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Μπιμπίρης στο κέντρο της άμυνας, ενώ στο δεύτερο μέρος ανέβηκε και ο Τσουλάκος.
Στον αντίποδα ο Καλαντζής ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου στο πρώτο μέρος, ενώ θετικό πρόσημο είχαν οι Καραχάλιος και Τσιμικλής.
Ο ρέφερι Αδαμόπουλος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σκαρλάτο, Αλιού, Κυριακόπουλο, Τσουλάκο, Σπανό, Οντσβόνγκ,  Νινιό, Τσιμικλή. Χαρίστηκε πάντως σε δεύτερη κάρτα τόσο στον Σκαρλάτο, όσο και στον Τσουλάκο, ενώ δεν απέφυγε τα λάθος σφυρίγματα.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Μπαστακός (62' Σπανός), Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Δασκαλάκης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (79' Τσουκάλης), Βιτάλι, Τσουλάκος, Χελάς (85' Kουκούτσης)..
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Ριγανάς, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Καραχάλιος (70' Αθανασόπουλος), Αλιού (63' Ρήγας), Οντσβόνγκ, Πούτσης, Καλαντζής.