Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 11:26

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι στη Μεσσήνη μεταξύ Παμίσου και Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης θα φιλοξενήσει αύριο Κυριακή το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Α' τοπικής.

O Πάμισος θα υποδεχθεί την "Μαύρη Θύελλα" σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου, με τους ανθρώπους των «πράσινων» μάλιστα να περιμένουν ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. 

Ο Πάμισος είναι τρίτος στην βαθμολογία, δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο "Μαύρη Θύελλα" που είναι και το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Οι «πράσινοι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και μετρούν 5 νίκες και μια ισοπαλία στο β' γύρο του πρωταθλήματος. 

Η Καλαμάτα από την άλλη την περασμένη αγωνιστική έφερε εντός έδρας ισοπαλία με τον ΑΟ Φαραί, δίνοντας έτσι τέλος στο σερί των έξι νικών που είχε. Η μείωση της διαφοράς από την δεύτερη Αναγέννηση στους 7 βαθμούς, σίγουρα δημιουργεί μια πίεση στους «μελανόλευκους» που θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες στη Μεσσήνη και να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. 

Στα θετικά του αγώνα το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και έτσι, ο Αλέξης Μαντζούνης από τη μια και οι Τάσος Χατζηαγγελής από την άλλη, θα έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεση τους. 

Στο ματς του πρώτου γύρου, η Καλαμάτα είχε νικήσει με 1-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Σήμερα το παιχνίδι Φαραί - Αναγέννηση

Σήμερα Σάββατο θα διεξαχθεί μόνο ένα παιχνίδι, το οποίο ωστόσο παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον. Στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ο φορμαρισμένος ΑΟ Φαραί θα υποδεχθεί την δεύτερη Αναγέννηση. Η ομάδα του ΑΟ Φαραί πήρε αποτέλεσμα και στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με την Καλαμάτα παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο για σχεδόν μια ώρα. Έτσι συμπλήρωσε 14 παιχνίδι αήττητη καθώς έχει να χάσει από το ματς του πρώτου γύρου κόντρα στην σημερινή του αντίπαλο Αναγέννηση! 

Από την άλλη η «Μπάρτσα» είναι επίσης σε καλή κατάσταση, είναι αήττητη τις 13 τελευταίες αγωνιστικές και θέλει το διπλό ώστε αφενός να μείνει μόνη στη δεύτερη θέση και αφετέρου να μειώσει την διαφορά από την πρωτοπόρο Καλαμάτα, αν αυτή δεν περάσει με διπλό αύριο από τη Μεσσήνη. 

Ενδιαφέρον ματς στην Κυπαρισσία

Αύριο Κυριακή, πέρα από το ματς στη Μεσσήνη, θα διεξαχθούν πέντε αγώνες ακόμη με το Τριφυλιακό ντέρμπι της Κυπαρισσίας με την Εράνη να ξεχωρίζει. Οι γηπεδούχοι είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας ενώ η Εράνη μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες με Εθνικό και Ανδρούσα ανέβηκε στην 11η θέση, απομακρύνθηκε πολύ από τις επικίνδυνες θέσεις και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Κυπαρισσία. 

Στο «Γ. Λουκαρέας» θα παίξουν στην κοινή τους έδρα δύο ομάδες της Καλαμάτας, ο Απόλλωνας με τον Ολυμπιακό, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από νίκες. 

Ο Πανθουριακός θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στο σερί των τεσσάρων ισοπαλιών και να επιστρέψει στις νίκες στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ανδρούσα. 

Τέλος, στο Διαβολίτσι, η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Μιλτιάδη με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ήττες και να αναζητούν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. 

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής ανεβαίνει απευθείας στην Γ' εθνική. Από την άλλη, θα υποβιβαστούν ο Αστέρς Αρφαρών που έχει αποχωρήσει και μια ακόμη ομάδα, αυτή που θα πάρει την 15η θέση. Θα υποβιβαστεί και ο 14ος μόνο αν υποβιβαστεί ο Τσικλητήρας Πύλου από την Γ' εθνική. 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 

Α.Ο. Φαραί - Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6.30 μ.μ.

Αλεξέας, Γκούμας, Γεωργαντάς

Κυριακή 

Πάμισος - Καλαμάτα

Γήπεδο Μεσσήνης, 3.30 μ.μ.

Μπλάνας, Βρυώνης, Τσίρμπας

Διαβολίτσι - Μιλτιάδης

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.

Σερεμέτης, Μπασιλάρης, Γ. Μιχαλόπουλος

Απόλλωνας Καλαμάτας - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Μανιατέας

Κυπαρισσία - Εράνη

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.

Σκόρδος, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

Τέλλος Άγρας - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Μαντάς, Καύκας

Πανθουριακός - Ανδρούσα

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Σταυρόπουλος

Αβία - Αστέρας Αρφαρών 3-0 α.α.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 21 αγώνες)

1. Καλαμάτα 53-9 54

2. Αναγέννηση Παραλίας 38-15 47

3. Πάμισος 50-18 44

4. Πανθουριακός 51-15 43

5. Α.Ο. Φαραί 30-18 36

6. Μιλτιάδης 28-24 35

7. Κυπαρισσία 24-24 33

8. Εθνικός Μελιγαλά 23-24 29

9. Ολυμπιακός Καλαμάτας 28-25 27

10. Απόλλωνας Καλαμάτας 23-35 26

11. Εράνη 21-37 24

12. Διαβολίτσι 18-33 20

13. Τέλλος Αγρας 22-42 18

14. Ανδρούσα 14-33 17

15. Αβία 11-40 7

16. Αστέρας Αρφαρών 11-47 5

* Ο Αστέρας Αρφαρών έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.