Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 12:48

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Βήμα τίτλου με Καλαντζή σε ένα κακό ντέρμπι με πολύ κόσμο (vid)

Γράφτηκε από τον

Μια στημένη φάση και η εμπειρία του Χρήστου Καλαντζή έκριναν το ντέρμπι στη Μεσσήνη.

Ο πρώτος σκόρερ (15 γκολ) της "Μαύρης Θύελλας" βρήκε δίχτυα στο 76' και η Καλαμάτα νίκησε, όπως και στον πρώτο γύρο, με 1-0 τον Πάμισο, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για τον  τίτλο. Η πρωτοπόρος της Α' τοπικής διατήρησε το +7 από τη δεύτερη Αναγέννηση, την οποία υποδέχεται την Κυριακή και εφόσον δεν ηττηθεί, θα είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ' εθνική.

Γι' αυτό και το διπλό στη Μεσσήνη ήταν από τα πιο σημαντικά της σεζόν, με δεδομένο μάλιστα ότι η Καλαμάτα μπήκε στο γήπεδο με τη διαφορά στους 4 βαθμούς από την Αναγέννηση, που κέρδισε το Σάββατο.

Κάτι λοιπόν το βαθμολογικό άγχος, κάτι η δυναμική του Παμίσου που μέχρι χθες μετρούσε στο δεύτερο γύρο 5 νίκες και 1 ισοπαλία, είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε ματς τακτικής. Το θέαμα πήγε περίπατο και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. 

Το μόνο που θα θυμόμαστε από τη μονομαχία των δύο παραδοσιακών δυνάμεων του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, είναι το γκολ του Καλαντζή και η όμορφη ατμόσφαιρα με πάνω από 1.000 φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Στον αγωνιστικό χώρο, η μία ομάδα εξουδετέρωσε τα ατού της άλλης και φαινόταν ότι όποιος σκοράρει πρώτος, θα πάρει και τη νίκη, όπερ και εγένετο. 

Η Καλαμάτα προσπαθούσε κυρίως με στημένες φάσεις να απειλήσει και ο Πάμισος να εκμεταλλευτεί στην κόντρα την ταχύτητα των επιθετικών του. 

Οι Μπίσα και Λαθύρης δεν βρήκαν όμως τους χώρους που έβρισκαν σε άλλα παιχνίδια και η Καλαμάτα κρατούσε εύκολα το μηδέν. Το ίδιο ίσχυε όμως στο πρώτο μέρος και για τους Νησιώτες, που σε ροή αγώνα κινδύνεψαν μόνο μια φορά στο 28'. Ο Αθανασόπουλος συνεργάστηκε με τον Λιόλιο που σέντραρε από αριστερά και ο Καλαντζής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. 

Ιδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τσουλάκου στο 33' από κόρνερ του Καλογερόπουλου, όπως και του Καντούτση στο ξεκίνημα του ματς από φάουλ του Λιόλιου. 

Ο Πάμισος φάνηκε επιθετικά μόνο στο 42', όταν ο Μπίσα απέφυγε δύο αντιπάλους, πάσαρε στον Λαθύρη που σέντραρε από δεξιά για να μπλοκάρει ο Κυριακόπουλος. 

Στο 76' το "χρυσό" γκολ 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν λιγότερες. Στο 53' ο Αριστομενόπουλος σέντραρε και ο Ηλιόπουλος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 76' ο Μπεγέτης με μακρινό φάουλ έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Καλαντζής πετάχτηκε στην πορεία της και με προβολή νίκησε τον Τρακάκη. Η μόνη αντίδραση του Παμίσου στα υπόλοιπα λεπτά ήταν ένα σουτ του Μπίσα μέσα από την περιοχή στο 92' που πέρασε άουτ. 

Το ματς διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς τους Βρυώνη και Τσίρμπα. 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Μπερερής, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Λαθύρης, Δημητρακόπουλος (88' Δρογγίτης), Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος (75' Καραπετιάν), Μπίσα. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Μπεγέτης (87' Νάτσης), Νικολόπουλος, Καλογερόπουλος, Αθανασόπουλος, Καλαντζής (85' Τζανετέας), Τσουλάκος (52' Μερκούρης).