Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 17:03

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-0: Πήρε το ντέρμπι με Κούτρη και… Αντωνόπουλο

Γράφτηκε από τον

Αξία στο διπλό επί του Μιλτιάδη την περασμένη εβδομάδα, έδωσε ο Απόλλωνας που θριάμβευσε στο καλαματιανό ντέρμπι του Ολυμπιακού με 3-0 και τον προσπέρασε στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή ήταν πιο ουσιαστική και χάρις σε δύο γκολ του Κούτρη στο τελευταίο 20λεπτο έφτασε στο τρίποντο, με τον Κολιό να έχει πετύχει το 1-0 με αυτογκόλ στο 25'.

Για να γραφτεί η ιστορία του χθεσινού παιχνιδιού στο "Γ. Λουκαρέας" χρειάστηκε να βάλει το… χεράκι του και ο γκολκίπερ Σπύρος Αντωνόπουλος που έπιασε το πέναλτι του Τζίφα στο 39'.

Το 3-0 πάντως αδικεί τον Ολυμπιακό που δικαιούνταν ένα γκολ.

Στο 6' το διαγώνιο σουτ του Αναγνωστόπουλου απέκρουσε ο Αντωνόπουλος, ενώ τρία λεπτά αργότερα το φάουλ του Μανωλόπουλου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 1-0 στο 25' με αυτογκόλ Κολιού

Στο 25' ο Δασκαλάκης πέρασε μια κάθετη πάσα για τον Μανωλόπουλο, όμως ο Κολιός παρενεβλήθη και στην προσπάθεια του να διώξει "κρέμασε" τον Λυμπερόπουλο που επιχειρούσε έξοδο και έτσι έγινε το 1-0.

Στο 38' ο Μαρούδας μετά από ωραία ενέργεια μπήκε στην 

περιοχή και πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον Ν. Παπαγεωργίου, 

με τον κ. Νικολόπουλο να δίνει σωστά το πέναλτι.

Επιασε πέναλτι του Τζίφα ο Αντωνόπουλος

Ο Τζίφας όμως νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον "σπεσιαλίστα" Αντωνόπουλο που απέκρουσε σε κόρνερ, κρατώντας το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά και πίεσαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να έχουν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Ο Απόλλωνας απείλησε στο 60' με τον Γ. Παπαγεωργίου να δίνει στον Φωτιάδη που από πλάγια σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

"Καθάρισε" ο Κούτρης μετά το 70' 

Και ενώ η ομάδα του Λάκη Σπάλλα πίεζε, αυτός που σκόραρε ήταν και πάλι ο Απόλλωνας… Ήταν το 71' όταν σε αντεπίθεση ο Τσουλάκος βρήκε κάθετα τον Κούτρη (είχε μπει λίγο πριν στο ματς) και εκείνος αφού τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι, μπροστά από τον εξερχόμενο Λυμπερόπουλο, με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 2-0.

Στο 78' το φάουλ του Αναγνωστόπουλου έφυγε λίγο άουτ.

Ο Κούτρης "μίλησε" και πάλι στο 84' όταν μετά από ατομική ενέργεια έστειλε με σουτ έξω από την περιοχή την μπάλα στο αριστερό "Γ" γράφοντας το 3-0.

Μάλιστα στο 87' ο υψηλόσωμος φορ λίγο έλλειψε να πετύχει χατ τρικ, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Νικολόπουλου και των βοηθών του, της Τσουκάλη και του Μανιατέα. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Ξυδιάς, Μπούρας, Δασκαλάκης, Ν. Παπαγεωργίου, Σεφεράσι (57' Φωτιάδης), Τρικουράκης, Τσουλάκος, Γ. Παπαγεωργίου (63' Κούτρης), Μανωλόπουλος (90' Μπραχίμι), Αλεβίζος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Φέστας (55' Τσαναλίας), Πολυμενέας, Κολιός, Μπέρμπερη, Μπαζάνης, Ηλιόπουλος (78' Στ. Μπάλλας), Μαρούδας, Αναγνωστόπουλος (88' Τσεκάνι), Πουλάκος, Τζίφας.