Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 19:12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-2: Βήμα ανόδου με το διπλό στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Με τους Αντώνη Φίλιο και Άρη Ηλιόπουλο, το Ασπρόχωμα επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, του Ολυμπιακού Ανάληψης με 2-1.

Μια νίκη που διατηρεί τους φιλοξενούμενους μέσα στην πρώτη 3άδα της βαθμολογίας, που οδηγεί σε άνοδο στην Α' τοπική. Παρότι οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ νωρίς, κατάφεραν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην κατάκτηση των 3 πόντων.

Μάλιστα αν και αγωνίστηκαν με απουσίες, καθώς για διάφορους λόγους απουσίαζαν οι Βεργόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Σακκάς, Λέκκας, Γιαννακόπουλος, Ρ. Χατζηπαναγιώτης, θα μπορούσαν αν ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια να κερδίσουν με μεγαλύτερο σκορ.

Ο Ολυμπιακός, παρότι αντιμετώπιζε έναν δυνατό αντίπαλο, έκανε αξιόλογη προσπάθεια και με λίγη τύχη θα μπορούσε τουλάχιστον να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, είχε δοκάρι, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια αυτό δεν ήταν αρκετό. Πάντως στο β' ημίχρονο δημιούργησε φάσεις και δικαιούνταν να φύγει από τον αγώνα με καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή του β' ημιχρόνου και μέχρι το 65' έχασε τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες με τους Μουτσούλα, Αβιζιώτη, Βλαχάκη και Μιχαλόπουλο ώστε να περάσει μπροστά στο σκορ και να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Η ήττα αυτή τον κράτησε χαμηλά στη βαθμολογία και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια για να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία.

Δοκάρια και γκολ

Στο 7' ο Αβιζιώτης με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 12' ο ίδιος παίκτης με μακρινό φάουλ στο "Γ" έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό κάνοντας το 1-0. Στο 35' σε ανατροπή του Πετσόπουλου από αμυντικό ο διαιτητής Λάμιας σφύριξε πέναλτι και ο Φίλιος που ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα ισοφάρισε σε 1-1. Στο 70' ο Αρ. Ηλιόπουλος με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο "Γ" της εστίας του Καραμπάτου και με αυτό το απίστευτο γκολ, όπως το χαρακτήρισαν οι άνθρωποι των δύο ομάδων, το Ασπρόχωμα προηγήθηκε με 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ. Στο 75' ο Φίλιος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για το πέναλτι που δόθηκε στο Ασπρόχωμα και με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1, καθώς και γιατί δεν τους δόθηκε πέναλτι στο 43' όταν σε σουτ του Βλαχάκη η μπάλα βρήκε σε χέρι του Αρ. Ηλιόπουλου.

Όμως και το Ασπρόχωμα φωνάζει για πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 77' όταν ο Γ. Χατζηπαναγιώτης μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από αμυντικό. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Καραμπάτος, Ε. Χρονόπουλος, Βανικιώτης (70' Σακκάς), Ζερβάκος, Β. Δουρούμης, Μ. Παναγιωτόπουλος, Χόλμπαν (35' λ.τρ. Ανδρεάδης), Μουτσούλας, Βλαχάκης (82' λ.τρ. Α. Χρονόπουλος), Μιχαλόπουλος, Αβιζιώτης.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Βασιλόπουλος, Ντάσης, Ζαφειρόπουλος, Πολίτης (65' Κουραμπάς), Λούτα, Παπανικολόπουλος, Γυφτέας, Πετσόπουλος, Φίλιος, Αρ. Ηλιόπουλος (76' Τσίρμπας), Γ. Χατζηπαναγιώτης.