Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 14:07

Για μια θέση στην Α1 τοπική Μεσσηνιακός και Ολυμπιακός Ανάληψης

Γράφτηκε από τον

Πέντε αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής και το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποια ομάδα θα ακολουθήσει Σπερχογεία και Ομόνοια στην Α' τοπική, και ποια το Νέο Αρι στη Β' τοπική.

Στη μάχη της ανόδου, η Σπερχογεία και η Ομόνοια δείχνουν να έχουν "κλειδώσει" τις δύο προνομιούχες θέσεις και για το τρίτο εισιτήριο μάχονται το Ασπρόχωμα και ο Αίαντας. Στην ουρά, υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες. Ο ουραγός Νέος Αρις με μόλις πέντε βαθμούς έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού, αλλά για τη δεύτερη ανεπιθύμητη θέση θα γίνει μάχη μεταξύ Μεσσηνιακού και Ολυμπιακού Ανάληψης. 

Ο Μεσσηνιακός είναι στην προτελευταία θέση με 18 βαθμούς και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 19. Μαθηματικά δεν έχουν "καθαρίσει" ακόμα την παραμονή ομάδες, όπως το Πεταλίδι (25β.) ή ο Χανδριναϊκός (25β.) με τη Χώρα (26 β), αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κινδυνεύσουν. 

Ως εκ τούτου στη Β' τοπική θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Μεσσηνιακός ή ο Ολυμπιακός Ανάληψης.

Οι "πράσινοι" θα δώσουν και τα πέντε ματς στην Καλαμάτα, τα τέσσερα μάλιστα στη φυσική τους έδρα, εκ των οποίων τα τρία συνεχόμενα από την 24η έως την 26η αγωνιστική.  Στο γήπεδό τους όμως έχουν  κερδίσει μόλις μια φορά φέτος και αυτή στην πρεμιέρα με 3-1 τον Ολυμπιακό Ανάληψης, έχοντας ακόμα πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες. Επιπλέον το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο.

Κακές εντός έδρας επιδόσεις παρουσιάζει και ο Ολυμπιακός Ανάληψης με 3 νίκες και 7 ήττες σε 10 αγώνες. Η μία νίκη είναι με το Μεσσηνιακό (2-1), όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας οι καλαματιανοί έχουν τον πρώτο λόγο. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει τρία ματς στο γήπεδό του 

 

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Ανάληψης

22η αγωνιστική

Ομόνοια - Ολυμπιακός Ανάληψης

23η αγωνιστική

Ολυμπιακός Ανάληψης - Ηρακλής Καλαμάτας

24η αγωνιστική

Ολυμπιακός Ανάληψης - Δώριο

25η αγωνιστική

Παπαφλέσσας Χώρας - Ολυμπιακός Ανάληψης

26η αγωνιστική

Ολυμπιακός Ανάληψης - Ακρίτας Κορώνης

 

Το πρόγραμμα του Μεσσηνιακού

22η αγωνιστική

Μεσσηνιακός - Νέος Αρις

23η αγωνιστική

Αίαντας - Μεσσηνιακός

24η αγωνιστική

Μεσσηνιακός - Ασπρόχωμα

25η αγωνιστική

Μεσσηνιακός - Ομόνοια

26η αγωνιστική

 

Μεσσηνιακός - Ηρακλής Καλαμάτας