Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 12:17

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το όνειρο του τελικού σταμάτησε στα πέναλτι...

Γράφτηκε από τον

Πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής μικτών ομάδων παίδων βρέθηκε χθες η ομάδα της Μεσσηνίας όμως τελικά λύγισε στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι χάνοντας με 3-0 από την ομάδα της Μακεδονίας.

Η ημιτελικός στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας είχε δραματική εξέλιξη με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στα 80 λεπτά της κανονικής διάρκειας και να οδηγούνται στην παράταση. Εκεί η Μακεδονία πήρε προβάδισμα δύο λεπτά πριν το τέλος, όμως η Μεσσηνιακή ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει με τον Ρουμελιώτη ακριβώς στην εκπνοή και να πάει τον ημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι.

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι από την Μακεδονία 

Εκεί η Μακεδονία αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και πιο τυχερή και πήρε την νίκη και την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, αφού οι Μεσσήνιοι αστόχησαν και στα τρία χτυπήματα τους!

Μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στα πέναλτι λοιπόν για την μικτή των παίδων του Νομού μας, στην οποία ωστόσο αξίζουν μόνο μπράβο για την φοβερή φετινή της πορεία στην διοργάνωση και την παρουσία της στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. 

Οι παίκτες του Ηλία Μαστορέα αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. 

Στον πρώτο ημιτελικό που είχε γίνει το πρωί, η ΕΠΣ Ηρακλείου είχε νικήσει με 3-2 την ΕΠΣ Εύβοιας και θα αντιμετωπίσει την ΕΠΣ Μακεδονίας στον τελικό. 

Η Μεσσηνία θα παίξει πλέον στον μικρό τελικό, στις 21 Απριλίου με αντίπαλο την Εύβοια. 

Η εικόνα του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά με την μικτή Μεσσηνίας να έχει την κατοχή, να μην απειλεί ουσιαστικά αλλά και την Μακεδονία να μην έχει την πολύ μεγάλη φάση. 

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς έγινε στο 6' για την Μακεδονία όταν από τα πλάγια ο Σαλπιγγίδης έκοψε στον Πετρίδη που σούταρε με την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού και να απομακρύνεται.

Στο 16΄ εκτέλεσε ένα φάουλ ο Σκοπέτος, ο Καλύβας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής είχε σφυρίξει νωρίτερα επιθετικό φάουλ και το γκολ της Μεσσηνιακής ομάδας δεν μέτρησε. 

Στο 20' ο δραστήριος Σαλπιγγίδης σούταρε διαγώνια, αλλά ο Καραχάλιος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. 

Στο 35' η Μακεδονία απείλησε με τον Σαλπιγγίδη, που έκοψε στον Πετρίδη όμως ο δεύτερος δεν πρόλαβε για λίγο να πλασάρει και ο Καραχάλιος μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος η Μακεδονία είχε την υπεροχή και έλεγξε το ματς, με την Μεσσηνία να δίνει χώρο και να επιδιώκει να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. 

Ωστόσο η μεγάλη φάση δεν έγινε και τα 80 λεπτά της κανονικής διάρκειας βρήκαν τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. 

Στην πιο σημαντική, στο 47' από σέντρα του Καρακούτη, έπιασε την κεφαλιά ο Πετρίδης αλλά ο Καραχάλιος με το ένα χέρι έβγαλε σε κόρνερ εντυπωσιακά.

Το ματς πήγε στην παράταση όπου στο 92' η Μακεδονία έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα. 

Ο Καρακούτης έκανε την κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη που πλάσαρε, με τον Καραχάλιο να αποκρούει.

Στο 105' απείλησε η Μακεδονία όταν ο Πολίτης έκανε τη σέντρα, ο Καρακούτης έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. 

Το ματς οδηγήθηκε σε ένα δραματικό φινάλε. Δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης, στο 108' ο Καρατζούνης έδωσε στον Δρίτα και αυτός με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0 για την Μακεδονία.

Ωστόσο η Μεσσηνία πρόλαβε να απαντήσει  καθώς στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, το 110, ο Καραχάλιος έκανε το δυνατό βολέ, ο Ρουμελιώτης πέρασε από τους αμυντικούς και με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι, όπου η Μακεδονία επικράτησε με 3-0. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μεσσηνιακή ομάδα αντιμετώπισε δύο αγωνιστικά προβλήματα της τελευταίας στιγμής που ανάγκασαν τον Ηλία Μαστορέα να διαφοροποιήσει τα πλάνα του. Μόλις έφτασε η αποστολή στο γήπεδο και αφού ο Μαστορέας είχε ανακοινώσει την 11άδα, ο Αθ. Κακαλέτρης είναι ενοχλήσεις στην κοιλιά και έτσι την θέση του στην αρχική 11άδα πήρε ο Αλεξανδρόπουλος. Στην συνέχεια, την ώρα που οι παίκτες έκαναν το ζέσταμα για το ματς, ο Αρβανίτης είχε ενοχλήσεις στο πόδι κάτι που οδήγησε σε νέα αλλαγή στο αρχικό σχήμα, με τον Σκοπέτο να παίρνει την θέση του Αρβανίτη. 

Διαιτητής ήταν ο Ντουμιτρέσκου (Πειραιά), με βοηθούς τους Καρακελλέ και Φαγκρίδα από τον ίδιο σύνδεσμο. 

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κρίγκος, Αυγέρος (103' Γκαμάνης), Πολίτης, Αδέμης (11' λ.τ. Ταϊτζόγλου - 69' Καρατζούνης), Βαλαής, Χατζόπουλος, Καρακούτης, Τσιάτρης, Πετρίδης (81' Δρίτας), Σαλιάρης, Σαλπιγγίδης. 

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καραχάλιος, Σκοπέτος, Οικονομέας, Στυλιανόπουλος, Καλύβας, Σαούτης, Παπανικολόπουλος (92' Παπαγεωργακόπουλος), Κοσμόπουλος (92' Κοτσιλιέρης), Κωστέας (45΄ λ.τ. Ρουμελιώτης) Σαρδέλης, Αλεξανδρόπουλος (58' Θεοδωρόπουλος). 

Η διαδικασία των πέναλτι

(Μακεδονία) Σαλπιγγίδης 1-0

(Μεσσηνία) Κοτσιλιέρης απέκρουσε ο Κρίγκος

(Μακεδονία Καρατζούνης 2-0

(Μεσσηνία) Στυλιανόπουλος μπλόκαρε ο Κρίγκος

(Μακεδονία) Καρακούτης 3-0

(Μεσσηνία) Καλύβας άουτ