Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 12:56

Μαστορέας: Μόνο θαυμασμός για τα παιδιά της μικτής…

Γράφτηκε από τον

Η φετινή εντυπωσιακή πορεία της μικτής ομάδας παίδων της Μεσσηνίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής μικτών ομάδων παίδων σταμάτησε προχθές στην διαδικασία των πέναλτι στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα λύγισε στην ψυχοφθόρο διαδικασία αστοχώντας και τα τρία χτυπήματα της (έχασε 3-0) αφού πρώτα είχε καταφέρει να ισοφαρίσει σε 1-1 στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, απαντώντας στο γκολ που είχε δεχθεί μόλις δύο λεπτά νωρίτερα…

Ενας δραματικός ημιτελικός που βρήκε τους Μακεδόνες να χαμογελούν στο φινάλε και την Μεσσηνιακή ομάδα να αποκλείεται από τον τελικό με ψηλά το κεφάλι, έχοντας ωστόσο ακόμη μπροστά της τον μικρό τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Εύβοιας με στόχο την τρίτη θέση του θεσμού. 

Ο τεχνικός της Μεσσηνιακής ομάδας Ηλίας Μαστορέας απονέμει τα εύσημα στους παίκτες της μικτής Μεσσηνίας τονίζοντας πως αξίζει μόνο θαυμασμός για την προσπάθεια τους.

"Η "επιτυχία" από την "αποτυχία" μερικές φορές απέχει από ένα λάκτισμα στα εννέα μέτρα... 

Η ομάδα της μικτής παίδων είναι η ομάδα που κέρδισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Μεσσηνίας τις τελευταίες ημέρες. Αν αναλογιστεί κάνεις την πορεία της όχι άδικα. Η ομάδα αυτή απέκλεισε πάρα πολύ καλές ομάδες όπως η Λακωνία, η Ηλεία, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα, το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης την ομάδα της Αθήνας και κοίταξε στα μάτια το δεύτερο φαβορί την ομάδα της Θεσσαλονίκης, τότε μόνο θαυμασμό μπορεί να εκφράσει κανείς για αυτά τα παιδιά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα έφτασε στα πρόθυρα του τελικού έχοντας παθητικό 1 γκολ και αυτό αυτογκόλ.  Αγωνίστηκε στον ημιτελικό με τρία σοβαρά προβλήματα, ξαφνικής ασθένειας και δύο τραυματισμών στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα... όλα αυτά όμως δυνάμωσαν τα παιδιά και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 0-0 και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Εκεί ενώ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο 108' λεπτό βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο τελευταίο λεπτό της παράτασης! Η διαδικασία των πέναλτυ ήταν αυτή που έκρινε τελικά τον αγώνα", τόνισε ο Ηλίας Μαστορέας. 

"To κλάμα είναι ένδειξη αγάπης για αυτό που έκαναν"

Ο Μεσσήνιος τεχνικός σχολίασε και το κλάμα των Μεσσήνιων παικτών μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι: "Οι λυγμοί και τα κλάματα των παιδιών ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του αγώνα. Μιλάμε για παιδιά! Το κλάμα όμως δεν είναι αδυναμία, είναι ένδειξη αξιών, ενδιαφέροντος και αγάπης για αυτό που έκαναν. 

 

Θέλω να σας πω ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι σπουδαίοι άνθρωποι, είναι σπουδαίοι χαρακτήρες και ότι μέσα από το ποδόσφαιρο προετοιμάζονται σωστά για να αντιμετωπίσουν την ζωή που δυστυχώς είναι πολύ πιο σκληρή μερικές φορές. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και να τους θυμίσω ότι έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα, τον μικρό τελικό, που εκεί θα διεκδικήσουμε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Ότι και να γίνει εκεί τα παιδιά αυτά θα έχουν κερδίσει τρομερές εμπειρίες και μια θέση στην καρδιά του κόσμου της Μεσσηνίας αλλά και στη δική μου"…