Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 13:15

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Match ball…

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Match ball…

Τρίποντο ανόδου με όλη τη σημασία της λέξης πήρε την περασμένη Κυριακή η «Μαύρη Θύελλα» στη Μεσσήνη κόντρα στον Πάμισο κι έχει αύριο μπροστά της την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη φετινή αποστολή της που ήταν από την αρχή της σεζόν η άνοδος στη Γ’ Εθνική.

Υπάρχει αρκετός κόσμος που συνειδητά δεν παρακολουθεί την ασπρόμαυρη ομάδα φέτος, επειδή έχει στο μυαλό του εικόνα και παραστάσεις από τις καλές εποχές και δεν θέλει να ξεθωριάσουν ακόμα περισσότερο από τη φυσιολογική… φθορά του χρόνου.

Ακόμα και φίλαθλοι που βρίσκονταν δίπλα της την εποχή του Ράλλη και του Γρηγορόπουλου απέχουν γήπεδο γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να μην τη δουν να παίζει στο Τοπικό και να τη διατηρήσουν στη μνήμη τους σαν άλλο μέγεθος.

Το πόσο πραγματικά απέχει σαν ποδοσφαιρικός σύλλογος από τα υπόλοιπα σωματεία του νομού ο «Π.Σ. Η Καλαμάτα» φάνηκε ξεκάθαρα στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Χωρίς να γεμίζει απόλυτα το… μάτι των ποδοσφαιρόφιλων της Μεσσηνίας και να παίζει καλή μπάλα για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στο 90λεπτο, έχει ουσιαστικά καθαρίσει τον τίτλο από τον πρώτο γύρο, κατακτώντας παράλληλα και το Κύπελλο Μεσσηνίας.

Σε όλη αυτή την πορεία πρωταθλητισμού εκείνο που έχει μετρήσει περισσότερο είναι η βαριά φανέλα της, η οποία απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος το περασμένο καλοκαίρι, με την επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στα ηνία.

Το… Brand Name που ονομάζεται ποδοσφαιρική Καλαμάτα σαν αξία αναβαθμίστηκε, σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια κι αν μετέχει φέτος ο σύλλογος στην Α’ Τοπική. Γιατί η παρουσία και μόνο του Παπαδόπουλου της προσέδωσε μέσα σε μερικές ώρες την αξιοπιστία του παρελθόντος, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι.

Αυτή τη στιγμή η «Μαύρη Θύελλα» μπαίνει στην τελική ευθεία με τεράστια ώθηση από το «διπλό» στη Μεσσήνη και βρίσκεται στο ιδανικό τάιμινγκ για να τελειώσει μια και καλή και με το φετινό πρωτάθλημα. Η ισοπαλία στο αυριανό ντέρμπι κορυφής με την Αναγέννηση Παραλίας δεν θα αλλάξει σχεδόν καθόλου τα υπάρχοντα δεδομένα, καθώς η μεταξύ τους διαφορά (7 βαθμοί) δύσκολα θα ανατραπεί στα επτά παιχνίδια που απομένουν. Με νίκη, ωστόσο, στη βαθμολογία θα γραφτεί ένα ολοστρόγγυλο +10 πάνω από τη δεύτερη θέση και η… σεμνή τελετή θα λάβει τέλος από το Μάρτιο.   

Τελικός για Τσικλητήρα με Ερμιονίδα 

Τα… πάνω κάτω ήρθαν σε 3 αγωνιστικές στην ουρά του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τον Τσικλητήρα να βρίσκεται μπλεγμένος για τα καλά στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το θετικό είναι πως η μοναδική εντός Φεβρουαρίου νίκη του ήταν κόντρα στον πιο άμεσο αντίπαλο, το Ζευγολατειό που βρίσκεται στην τελευταία θέση κι έχει δύο πόντους λιγότερους. Με τους Κορίνθιους να έχουν αύριο ρεπό το τρίποντο είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτικό για την ομάδα της Πύλου στον αγώνα με την Ερμιονίδα που διανύει ανέλπιστα καλή πορεία αλλά έχει ξεμείνει από στόχους.

Λένε πως το ένστικτο της επιβίωσης είναι ότι πιο ισχυρό διαθέτουν τα ανθρώπινα όντα και το ποδόσφαιρο δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος για τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Κακαλέτρη αύριο θα είναι το δικό τους άγχος, το οποίο πρέπει να… κλειδώσουν στα αποδυτήρια και να πάρουν το κλειδί μαζί τους βγαίνοντας στο γήπεδο. Με νίκη ο Τσικλητήρας θα πάει στο +5 μεταφέροντας το άγχος στο Ζευγολατειό που θα βρεθεί ξανά να κυνηγάει από απόσταση.  

Εσβησε το όνειρο, φούντωσε το ενδιαφέρον 

Στα ημιτελικά έμελλε να σταματήσει η φετινή πορεία της Μικτής Παίδων στο Ενωσιακό πρωτάθλημα. Παρ’ ότι άγγιξαν την πρόκριση στο μεγάλο τελικό οι πιτσιρικάδες της Μεσσηνίας λύγισαν στα πέναλτι κόντρα στη Μακεδονία, αλλά με την παρουσία τους και μόνο στα ημιτελικά της διοργάνωσης μπήκαν στο… μάτι αρκετών συλλόγων της Σούπερ Λιγκ, αλλά και χαμηλότερων κατηγοριών.

Επισήμως την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας σκάουτερ του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης. Ανεπίσημα πολλών ομάδων ακόμη και είναι βέβαιο πως τα ονόματα ορισμένων παικτών της Μικτής Μεσσηνίας φιγουράρουν αυτή τη στιγμή σε ένα ή περισσότερα μπλοκάκια.

Μπορεί η μεσσηνιακή ομάδα να μην ήταν ανώτερη, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι αντιστάθηκε ηρωικά για 120 λεπτά αποδεικνύει ότι οι παίκτες του Ηλία Μαστορέα κατέθεσαν πραγματικά την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο.

Το… αστέρι της Ζακαρέι και η ανείπωτη τραγωδία 

Ο Κλέιτον Σίλβα ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην επικαιρότητα την τελευταία εβδομάδα, για λόγο άσχετο με το ποδόσφαιρο.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ένας από τους βασικούς μάρτυρες του πρόσφατου πολύνεκρου τροχαίου της Θήβας, καθώς έτυχε να περάσει από εκείνο το σημείο ελάχιστα λεπτά μετά το δυστύχημα.

Ο Κλέιτον μπορεί να έκανε σημαντική καριέρα στα ελληνικά γήπεδα, όμως στην Ελλάδα πρωτοήρθε για λογαριασμό του Μεσσηνιακού του Σταύρου Παπαδόπουλου, πριν πάρει μεταγραφή στην Καλαμαριά.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν πριν από χρόνια το μεγάλο αστέρι της Ζακαρέι, της ομάδας που είχε αναλάβει ο σημερινός πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» το 2005 και μάλιστα το γήπεδό της φέρει το όνομά του.

 

Στον Μεσσηνιακό ο Κλέιτον ήρθε σε πολύ μικρή ηλικία και δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, το οποίο αναδείχθηκε αργότερα τόσο στη Λάρισα, όσο και στον Παναθηναϊκό.