Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 12:54

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ- ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 2-2: Τουλάχιστον πήρε τον βαθμό απέναντι σε δυνατό αντίπαλο

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ- ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 2-2: Τουλάχιστον πήρε τον βαθμό απέναντι σε δυνατό αντίπαλο

Οταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, καλό είναι να μην το χάνεις, λένε πολλοί προπονητές και αυτό ασπάστηκε χθες ο Τσικλητήρας Πύλου που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στο γήπεδό του με την δυνατή Ερμιονίδα.

Η μεσσηνιακή ομάδα ήθελε το τρίποντο μιας και έχει βρεθεί πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, όμως απέναντί της είχε μια εξαιρετική ομάδα, ίσως την καλύτερη που πέρασε φέτος από την όμορφη κωμόπολη!

Ετσι αν και το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη προηγήθηκε δύο φορές με τους Κερμενίδη και Τσάτσο, η ομάδα της Αργολίδας είχε ισάριθμες απαντήσεις με τους Αποστολίδη και Σελμενάι.

Το 2-2 αποδίδει δικαιοσύνη βάσει της εικόνας της αναμέτρησης και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες.

Τουλάχιστον ο Τσικλητήρας δεν έχασε όπως στα δύο προηγούμενα ματς στην έδρα του με Φωστήρα και Χαλκίδα, σαφώς όμως ο απολογισμός των 3 νικών στα 11 εντός έδρας ματς μόνο... κολακευτικός δεν είναι για την ομάδα της Πύλου.

Πλέον η διαφορά από το τελευταίο Ζευγολατιό (που χθες έκανε το ρεπό του) αυξήθηκε στους 3 βαθμούς και ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές.

Προβάδισμα με Κερμενίδη, απάντηση με Αποστολίδη

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 20'... Ο Κερμενίδης έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά και από πολύ πλάγια θέση έστειλε με συρτό σουτ την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0 και ενώ όλοι περίμεναν πως θα κάνει σέντρα.

Η απάντηση της ομάδας της Αργολίδας όμως δεν άργησε να έρθει... Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο δαιμόνιος Αποστολίδης έπιασε ένα φοβερό βολέ με το αριστερό δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Τσάτσος το 2-1 στο 35' 

Ο αγώνας είχε αποκτήσει φρενήρη ρυθμό και στο 35' η ομάδα της Πύλου πήρε και πάλι το προβάδισμα... Ο Καραμπάς με εξαιρετική κούρσα μπήκε από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή βρήκε στο σημείο του πέναλτι τον Τσάτσο που κοντρόλαρε και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό "Γ" για το 2-1.

Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 43' ο Σελμανάι σέντραρε και ο Αποστολίδης έπιασε την κοντινή κεφαλιά, με τον Θάνο να αποκρούει ενστικτωδώς με το πόδι.

Στο επόμενο λεπτό το φάουλ του Κιοσέ δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Ισοφάριση στο 71' με Σελμανάι 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ερμιονίδα μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και προσπάθησε να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο, με τον Τσικλητήρα να δίνει χώρο και να προσπαθεί να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Στο 60' ο Μάνικος γέμισε και ο Τσάτσος πήρε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από την εστία.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 64' όταν ο Σαμαράς μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Μπίζο και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Παναγιώτου απέκρουσε ο Θάνος, ενώ στο 70' το διαγώνιο σουτ του Σκεντεράι δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Η πίεση της Ερμιονίδας απέφερε καρπούς στο 71' όταν ο Σελμανάι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Θάνο και το 2-2 ήταν γεγονός.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάποια άλλη σημαντική φάση, με την Ερμιονίδα να είναι περισσότερο απειλητική και τους Πυλιώτες να επιδιώκουν να κρατήσουν στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο φινάλε οι 400 περίπου φίλοι του Τσικλητήρα χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους για την προσπάθεια και αποδοκίμασαν έντονα τον διαιτητή.

Με αρκετά λάθη, τα περισσότερα εις βάρος του Τσικλητήρα, ο διαιτητής Αγγελάκος (Αρκαδίας). Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Τσούκας και Σταματόπουλος από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ρούσσης, Κερμενίδης, Παπαϊωάννου, Ζαχαρόπουλος και Σκεντεράι. 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Θάνος, Μάνικος, Καραμπάς, Μπίζος, Ρούσσης, Κυριαζόπουλος (75' Χελάς), Ζαχαρόπουλος, Γεωργιόπουλος (83' Σβίγγος), Τσάτσος, Κερμενίδης, Γραμματικόπουλος.

 

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πονηρός, Παναγιώτου, Σαμαράς, Παπαϊωάννου, Νότης, Κιοσές, Σκεντεράι, Παλαιοπάνος (60' Κανταρτζής), Τριμπόνιας (64' Τσόφλιας), Αποστολίδης, Σελμανάι (91' Σχοινάς).