Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 13:15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-1: Διπρόσωπη και άστοχη...

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-1: Διπρόσωπη και άστοχη...

Χωρίς νικητή έληξε το ματς μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων της βαθμολογίας της Α' τοπικής.

Παρουσία περίπου 500 φιλάθλων στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, η Καλαμάτα έφερε την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία της (μετά από αυτή με τον ΑΟ Φαραί) απέναντι στην «Μπάρτσα» που χθες συμπλήρωσε ένα γύρο αήττητη και έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στο δεύτερο σκαλί της βαθμολογίας. Το αποτέλεσμα διατηρεί στο +7 την Καλαμάτα απέναντι στην χθεσινή της αντίπαλο, ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 

Το ματς είχε δύο εικόνες με την Καλαμάτα να είναι κακή στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο -με εξαίρεση τα πρώτα 10 λεπτά- η Αναγέννηση κράτησε εύκολα το μηδέν στην άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά άστοχη. Μπήκε πολύ πιο δυνατά και έχασε πέναλτι και πολλές ευκαιρίες. Τελικά προηγήθηκε στο 76' με τον Αθανασόπουλο όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό η Αναγέννηση ευτύχησε να απαντήσει με τον Τρίψα. Η πίεση των γηπεδούχων στο φινάλε έφερε νέες ευκαιρίες όχι όμως και γκολ με το τελευταίο σφύριγμα του Ψηλοπαναγιώτη να βρίσκει τις ομάδες ισόπαλες με 1-1. 

Η Καλαμάτα λοιπόν πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο και την αστοχία της στο δεύτερο, ενώ η Αναγέννηση σε ένα ακόμη ματς -μετά από αυτό του τελικού του Κυπέλλου- κοίταξε στα μάτια την Καλαμάτα. 

Χλωμό πρώτο ημίχρονο

Η Καλαμάτα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 2' με τον Καλογερόπουλο να σουτάρει από καλή θέση και τον Λίβα να απομακρύνει. Νέα απειλή στο 8' όταν ο Καλαντζής έκανε ωραία πάσα στον Νικολόπουλο που βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αντί να σουτάρει προσπάθησε χωρίς επιτυχία να τροφοδοτήσει τον επερχόμενο Τσουλάκο με αποτέλεσμα να χαθεί και η δεύτερη καλή στιγμή στο ματς.

Ο αιφνιδιασμός από πλευράς Καλαμάτας ωστόσο δεν πέρασε και μετά το 10' η Αναγέννηση πήρε μέτρα στο γήπεδο κρατώντας μακριά από κινδύνους την εστία της. Η Καλαμάτα δεν είχε πιθετικές λύσεις και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ αλλά και χωρίς κάποια άλλη φάση το πρώτο ημίχρονο. 

Γκολ, πέναλτι και φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο ζωντανό με τους γηπεδούχους ανεβασμένους. Κατ' αρχήν ξεκίνησε με ευκαιρία για την Καλαμάτα καθώς στο 47' μετά το γύρισμα του Αθανασόπουλου, ο Καλαντζής σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πέρασε λίγο έξω, κόρνερ.

Νέα καλή στιγμή στο 49' με τον Τσουλάκο να κάνει τη σέντρα και τον Καλαντζή να σουτάρει άουτ από καλή θέση.

Στο 51' η Αναγέννηση είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο ματς, όταν ο Τριανταφυλλάκης βρέθηκε σε καλή θέση, μέσα στην περιοχή και αριστερά, αλλά το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικού και να περάσει λίγο έξω κόρνερ.

Κλασική ευκαιρία έχασε ο Καλαντζής για την Καλαμάτα στο επόμενο λεπτό, όταν μετά από μια γρήγορη επίθεση βρέθηκε απέναντι στον Λίβα ο οποίος όμως απόκρουσε με τα πόδια το πλασέ του επιθετικού της Καλαμάτας.

Το σουτ του Καλογερόπουλου στο 63' έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 65' ο Λίολιος γύρισε στον Καλαντζή που σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 71' ο Αθανασόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Βεργόπουλο και απέναντι στον Λίβα που επιχειρούσε έξοδο έκανε το ψηλοκραμαστό πλασέ για να στείλει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο επόμενο  λεπτό η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αθανασόπουλου από τον Λίβα. Ο ίδιος ο Αθανασόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά αρχικά ο Λίβας και στην συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι απέτρεψαν εκ νέου το γκολ.

Τελικά στο 76' ο Αθανασόπουλος με πολύ ωραία κεφαλια, μετά από σέντρα του Βασιλόπουλου πέτυχε το 1-0 για την Καλαμάτα.

Η Αναγέννηση όμως απάντησε στο επόμενο λεπτό με τον Τρίψα να σουτάρει από πολύ μακρυά, να νικά τον Κυριακόπουλο και να πετυχαίνει το 1-1.

Στο 80' ο Λίβας έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Αθανασόπουλου κρατώντας το 1-1.

Νέα φοβερή επέμβαση του Λίβα στο 81', βγάζοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Καλαντζή.

Και στο 93' ο πολύ άστοχος χθες Καλαντζής έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς από πάσα του Αθανασόπουλου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά καθυστέρησε απελπιστικά και τελικά το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών και να περάσει κόρνερ. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Σταματελόπουλος (46' Βασιλόπουλος), Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Καλογερόπουλος, Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (86' Τζανετέας), Μπεγέτης (66' Μερκούρης).

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Γερμάνης, Κανελλόπουλος (89' Καλύβας), Δουρούμης,Μπαλαλάς, Βεργόπουλος, Αργυρόπουλος, Μουλιάτος (88' Πανταζής), Τρίψας, Μάρης, Τριανταφυλλάκης (86' Μάντης).