Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 16:53

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 1-2: Διπλό παραμονής με... Κατσαρέα και Καλογερόπουλο

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 1-2: Διπλό παραμονής με... Κατσαρέα και Καλογερόπουλο

Νίκη για παραμονή πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου στο "Γιώργος Λουκαρέας", ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και είναι πλέον 5 βαθμούς πάνω από την 14η θέση που θα οδηγήσει σε υποβιβασμό αν υποβιβαστεί ο Τσικλητήρας Πύλου από την Γ' εθνική.

Οι Τζανέτος Κατσαρέας και Αντώνης Καλογερόπουλος είναι αυτοί που έκαναν τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους, χωρίς να υστερήσουν οι συμπαίκτες τους. Ο Κατσαρέας με τις αποκρούσεις του κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, πλην της φάσης που έγινε το 1-1(18') και ο Καλογερόπουλος με το γκολ που πέτυχε, εκτός του ότι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, έκανε και σεφτέ, καθώς είναι το πρώτο που σημειώνει στο φετινό πρωτάθλημα. Η νίκη αυτή είναι η πρώτη στο β' γύρο, που σημείωσε ο Α.Ο.Δ., ο οποίος είχε να κερδίσει από τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του α' γύρου, από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Αρφαρών (1-0). Μετά σε 7 ματς είχε 5 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι ώστε να παίξει καλή μπάλα και να διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Ομως οι παίκτες του αν και δημιούργησαν πολλές φάσεις, δεν μπόρεσαν εκτός από μία φορά, να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, αφού όπως προαναφέραμε έπεσαν πάνω στον Κατσαρέα.

Φάσεις - γκολ

Στο 4' ο Τζίφας μόνος απέναντι στον Κατσαρέα, έκανε το σουτ για να αποκρούσει σωτήρια ο τελευταίος με γροθιές. Στο 6' ο Πουλάκος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και έκανε το γύρισμα παράλληλα προς την γραμμή της μικρής περιοχής ο Μαρούδας υπό την πίεση του Κατσαρέα έπιασε το σουτ όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 9' μπροστινή μπαλιά του Αθανασόπουλου, ο Λυμπερόπουλος δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Τσουκαλάς, που ήταν κοντά, πρόλαβε την πήρε και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-1. Στο 16' μακρινό φάουλ του Μαρούδα ο Κατσαρέας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια. Στο 18' σέντρα του Μαρούδα για τον Πουλάκο, αυτός ήταν με πλάτη προς την εστία και πάσαρε στον Ηλιόπουλο, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-1. Στο 28' πάσα του Πουλάκου στον Μαρούδα, αυτός έκανε το σουτ για να αποκρούσει σωτήρια ο Κατσαρέας και στην επαναφορά ο Πουλάκος με γυριστό σουτ (ψαλιδάκι) έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 36' μακρινό σουτ του Φέστα απέκρουσε δύσκολα ο Κατσαρέας. Στο 38' σέντρα του Φέστα ο Πουλάκος με γυριστή φαλτσαριστή κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κατσαρέας δεν ανησύχησε. Στο 40' μπροστινή μπαλιά Μαρούδα για τον Πουλάκο, αυτός απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Κατσαρέας.  Στο 47' ο Τζίφας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και στο β' δοκάρι σχεδόν ο Πολυμενέας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Στο 52' μακρινό σουτ Αθανασόπουλου η μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62' ο Τσουκαλάς μπήκε στην περιοχή προσπάθησε να αποφύγει τον Κολιό και να σεντράρει, δεν τα κατάφερε και γύρισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή στον Καλογερόπουλο, αυτός με την εξωτερική πλευρά του ποδιού έκανε το φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Λυμπερόπουλου και πέτυχε το 1-2. Στο 67' ο Παπαδόγιαννης το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κατέληξε άουτ (εξωτερικά δίχτυα). Στο 73' σουτ του Εμμανουήλ λίγο έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος. Στο 75' σέντρα του Εμμανουήλ για τον Καλογερόπουλο, αυτό με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Παπαδόγιαννη, που σούταρε αμέσως στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά διαγώνιο σουτ του Μαρούδα, ο Κατσαρέας έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Στο 80' δυαντό σουτ του Πουλάκου, η μπάλα είχε πορεία προς την εστία, όμως κόντραρε σε αμυντικούς, οι οποίοι στη συνέχεια πρόλαβαν και έδιωξαν. Στο 85' ο Μαρούδας με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ (εξωτερικά δίχτυα).

Το ματς διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης, με βοηθούς διαιτητές τις Αθανασοπούλου και Στ. Τσαούση.    

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Φέστας (70' Γ. Μπάλλας), Μπαζάνης (65' Μάλαμας), Πολυμενέας, Κολιός, Τσαναλίας (54' Μπέρμπερη), Ηλιόπουλος, Τζίφας, Πουλάκος, Μαρούδας, Αναγνωστόπουλος.

 

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κατσαρέας, Τσουκάλης, Σταματόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κρεμύδας, ΚαλογερόπουΛος, Αθανασόπουλος, Εμμανουήλ, Παπαδόγιαννης (81' Διαγούπης), Α. Ντουμάνι (90' Νικολόπουλος), Τσουκαλάς (87' Φ. Ντουμάνι).