Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 19:11

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΧΩΡΑ 2-1: Αγχωτική νίκη με πέναλτι του Φίλιου στο 92'

Γράφτηκε από τον

Χρειάστηκε ένα γκολ του Αντώνη Φίλιου στο 92' με πέναλτι για να κάμψει το Ασπρόχωμα την αντίσταση της αξιόμαχης Χώρας κερδίζοντας με σκορ 2-1.

Ετσι οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν σε τροχιά ανόδου μιας και παρέμειναν στην προνομιούχο τρίτη θέση. Τη νίκη λοιπόν μπορεί να την πήρε το Ασπρόχωμα, όμως τις εντυπώσεις τις κέρδισε η ομάδα της Χώρας, που αν και με πολλές ελλείψεις κοίταξε στα μάτια μια σαφώς πιο ποιοτική ομάδα και αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα έπαιρνε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το 1-0 ο Τσίρμπας στο 12' 

Το Ασπρόχωμα απείλησε για πρώτη φορά στο 11' με τον Ηλιόπουλο να εκτελεί ένα φάουλ και τον Ντάση από κοντά να στέλνει με προβολή την μπάλα στο αριστερό δοκάρι... Στην εξέλιξη της φάσης οι αμυντικοί απομάκρυναν και η μπάλα έφτασε και πάλι στον Ηλιόπουλο που έκανε το γέμισμα και ο ξεχασμένος στην μικρή περιοχή Τσίρμπας κοντρόλαρε και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 23' ο Μίντζηρας έδειξε τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Φίλιου ύστερα από σέντρα του Ηλιόπουλου.

Ο Παπαφλέσσας βγήκε με αξιώσεις μπροστά στο 35' με τον Γκεβόρι να δίνει στον Καλογερόπουλο που πριν σουτάρει απέναντι από τον Βασιλόπουλο, έπεσε στο έδαφος υπό την πίεση του Παπανικολόπουλου... Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής δεν είδε παράβαση και πρέπει να είχε δίκιο.

Στο β' μέρος η ομάδα του Βαγγέλη Σκουρλέτη χαλάρωσε, ίσως υποτίμησε την αντίπαλο της και δεν έψαξε ιδιαίτερα ένα δεύτερο γκολ για να "καθαρίσει" το ματς, μην θυμίζοντας σε καμία περίπτωση την ομάδα που σκοράρει κατά ριπάς εντός έδρας.

Ετσι οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε η ώρα πίστευαν στην ισοφάριση και κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 70' το φάουλ του Ηλιόπουλο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Φίλιος έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ν. Καγιά, με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι αν και φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Ισοφάριση στο 80' με Σκουφάκη  

Και φτάνουμε στο 80' όταν ο Γκεβόρι έδωσε κάθετα στον Καλογερόπουλο που έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, ο Βασιλόπουλος έδιωξε ασθενώς και ο Σκουφάκης σε κενή εστία έγραψε με πλασέ το 1-1, αγχώνοντας τους γηπεδούχους.

Το Ασπρόχωμα πίεσε όπως ήταν λογικό στα τελευταία λεπτά και στο 92' ο Χατζηπαναγιώτης έπεσε στην περιοχή σε μονομαχία με τον Ρουσσόπουλο. Ο κ. Νίκας έδωσε πέναλτι, το οποίο περισσότερο κέρδισε έξυπνα ο επιθετικός του Ασπροχώματος, παρά έκανε ο νεαρός αμυντικός της Χώρας.

Ο Φίλιος από τα 11 βήματα ήταν ψύχραιμος (παρότι ο Μίντζηρας έπεσε σωστά) και λύτρωσε την ομάδα του (2-1), φτάνοντας παράλληλα τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το ματς σφύριξε ο Νίκας και βοηθοί ήταν οι Γιαννέτσος και Τσίρμπας.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Βασιλόπουλος, Ντάσης, Ζαφειρόπουλος, Λούτα, Παπανικολόπουλος, Πετσόπουλος, Τσίρμπας (63' Κουραμπάς), Χατζηπαναγιώτης, Γυφτέας, Ηλιόπουλος (73' Πολίτης), Φίλιος.

ΧΩΡΑ: Μίντζηρας, Σκουφάκης, Θ. Τσόπελας, Ρουσσόπουλος, Μαθιός, Ν. Καγιάς, Γκεβόρι, Γ. Καγιάς, Αλεξανδρόπουλος (71' Γ. Τσόπελας), Καλογερόπουλος (89' Αναστασόπουλος), Δ. Κανελλόπουλος.