Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2013 17:01

Το ενδιαφέρον στο Καμπιονάτο

Γράφτηκε από τον

Με αγώνες κυπέλλου και αναμετρήσεις για τη Serie A και την Primera Division συνεχίζεται η σημερινή ημέρα. Από πλευράς Μπάσκετ η έναρξη στο NBA έγινε χθες, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αγώνες για το Eurocup και την Euroleague.

 

4 προτάσεις από τη Serie A

Αρχίζουμε τις σημερινές μας προτάσεις με το Over 2.5 στον αγώνα Βερόνα – Σαμπντόρια που πληρώνει απόδοση 2.03. Στο Over 2,5 και G/G τα 3/4 παιχνίδια της Βερόνα εντός έδρας. Στο Over 2,5 και G/G τα 3/4 παιχνίδια της Σαμπντόρια εκτός έδρας. Συνεχίζουμε με Seria A και τον «Άσσο» της Μίλαν με αντίπαλο τη Λάτσιο σε απόδοση 1.80. Ανεξαρτήτως του ποια ήταν η γηπεδούχος, ο άσος έχει επαληθευθεί και στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο νίκες. Με τις αμυντικές επιδόσεις να απογοητεύουν, η Μίλαν γνώρισε την ήττα στην έδρα της Πάρμα, δεχόμενη το γκολ της ήττας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Και όλα αυτά λίγες μέρες αφότου έκανε τους πάντες να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Αλέγκρι, μετά την εξαιρετική παρουσία απέναντι στη Μπαρτσελόνα, όπου έβγαλε δυναμική. Εντός των συνόρων πάντως προβληματίζει για καλά και βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας, με συγκομιδή μόλις 11 βαθμών. Πιο ισορροπημένα τα παιχνίδια της εντός έδρας, με το ρεκόρ της να είναι τρεις νίκες και μία ήττα, αυτή στο ντέρμπι με τη Νάπολι. Από την άλλη πλευρά η Λάτσιο έχει να νικήσει στο «Μεάτσα» από τη σεζόν 1989-1990. Στην αναμέτρηση Σασουόλο – Ουντινέζε κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet σε απόδοση 2.20. Ερχόταν από την πρώτη της νίκη στη σαιζόν η Σασσουόλο και στην έδρα της Κατάνια μπήκε πιο συγκρατημένα, με σκοπό να πάρει το ελάχιστο. Τα κατάφερε με σχετική άνεση και χωρίς εκείνη να φανεί καθόλου στα αντίπαλα καρέ, πλην μίας φάσης στο τέλος, που θα τη βοηθούσε να «κλέψει» το διπλό. Επιστροφή στην έδρα της λοιπόν απόψε με σκοπό να πετύχει τη δεύτερη νίκη της. Η Ουντινέζε προέρχεται από εντός έδρας ήττα με αντίπαλο τη Ρόμα δείχνοντας σημάδια κούρασης. Κλείνουμε με το Χ (2NB) στον αγώνα Κάλιαρι – Μπολόνια σε απόδοση 2.70. Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση ισοπαλίας, ενώ αν επικρατήσει η Μπολόνια μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας.

 

Άσσος με κάλυψη η Σοσό

Περνάμε στη Γαλλία και κρατάμε από τον «Άσσο» Draw No Bet της Σοσό με αντίπαλο τη Μονπελιέ σε απόδοση 2.00. Το ντεμπούτο του Ερβέ Ρενάρ στον πάγκο της ήταν καλό, καθώς δέκα ημέρες πριν η Σοσό πήρε ισοπαλία 2-2 από τη Μονακό αν και έχανε 0-2 στο 10’, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, μια και το Σάββατο ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από τη Λοριάν. Μετά από τις 11 πρώτες αγωνιστικές στη Ligue 1 έχει πανηγυρίσει μόλις μία νίκη, στο γήπεδό της με 2-0 εις βάρος της Βαλενσιέν, και στα δέκα υπόλοιπα παιχνίδια ο απολογισμός της αποτελείται από τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες. Σε σχέση με το ματς στο Σαμπιονά, επιστρέφουν στην αποστολή οι Γκερμπέρτ (ΜΕ 5/0), Καρλάο (ΑΜ 9/1) και Μπουτέν (ΕΠ 2/0). Σήμερα θα τη στηρίξουμε καθώς πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης και θα πάμε με κάλυψη στην ισοπαλία, καθώς αν ο αγώνας έρθει «Χ» τότε παίρνουμε το ποντάρισμά μας πίσω.

 

Μπορεί το Διπλό η Βαγιεκάνο

Στην Ισπανία έχουμε ξεχωρίσει το «Διπλό» Draw No Bet της Βαγιεκάνο με αντίπαλο την Οσασούνα σε απόδοση 2.50. Την επιστροφή στις νίκες και το 2ο (συνεχόμενο) φετινό διπλό της είναι αποφασισμένη να «ψάξει» σήμερα η Βαγιεκάνο, μετά τη «βαριά» εντός έδρας ήττα από τη Βαγιαδολίδ της περασμένης Παρασκευής. Το ατυχές αυτό αποτέλεσμα χάλασε τις καλές εντυπώσεις, που είχαν δημιουργηθεί από τις 2 νίκες στις ισάριθμες προηγούμενες αγωνιστικές (επί Σοσιεδάδ εντός, επί Αλμερίας εκτός έδρας), επαναφέροντας τα «μαύρα σύννεφα» στην ομάδα.

 

Το συγκρότημα του Πάκο Χέμεθ μετρά 3 νίκες και 7 ήττες στις 10 πρώτες αγωνιστικές, με τους 9 αυτούς βαθμούς να το φέρνουν στο «κατώφλι» της ζώνης του υποβιβασμού. Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει απευθείας στο αρχικό σχήμα ο Σαούλ, ο οποίος θα τοποθετηθεί για μία ακόμα φορά στο κέντρο της άμυνας, ως παρτενέρ του Γκάλβες (συνεχίζουν να απέχουν οι κεντρικοί αμυντικοί Ζε Κάστρο, Γκαλεάνο και Ροντρί). Αποθεραπεύθηκε πλήρως και μπαίνει εξίσου στη βασική ενδεκάδα ο μέσος Αντριάν. Νέο πρόσωπο στην αποστολή ο νεαρός επιθετικός της β’ ομάδας, Ρουμπέν Ραμίρο.

 

Καλύπτει το χάντικαπ η Καντού

Στο Μπάσκετ έχουμε επιλέξει τρεις αγώνες από το Eurocup και έναν από την Euroleague. Αρχίζουμε με την αναμέτρηση Λιέτουβος Ρίτας – Λαμποράλ Κούτσα για την Euroleague. Μας προβληματίζει η εικόνα της Ρϊτας στα δύο τελευταία παιχνίδια με τις ρώσικες Ούνικς και Λοκομοτίβ. Η Λαμποράλ έδειξε την Κυριακή ότι μπορεί να παίξει και άμυνα. Αν το κάνει και σήμερα μπορεί να φύγει με τη νίκη από το Βίλνιους. Καλή επιλογή το χάντικαπ 4.5 πόντων για τους Βάσκους. Περνάμε στο Eurocup όπου κρατάμε το over 156.5 στην αναμέτρηση Πινάρ – Λουκόιλ Ακαντέμικ. Είναι μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Στην έδρα της η Πινάρ μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε και σήμερα αυτό θα κάνει. Όμως το χάντικαπ των 11.5 πόντων που πρέπει να καλύψει είναι επικίνδυνο. Η Λουκόιλ γενικά δεν είναι ομάδα που παίζει άμυνα και θα προσπαθήσει απόψε να πάρει το παιχνίδι με την επίθεση. Λογικά θα ανοίξει το ματς και επιλογή μας είναι το Over 156.5. Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Λε Μαν – Νύμπουργκ. Οι δυο ομάδες είναι γενικά ισοδύναμες. Φαβορί δίνεται η Λε Μαν λόγω έδρας και μόνο. Σιγά σιγά βελτιώνεται η Νύμπουρκ η οποία στην αρχή είχε προβλήματα λόγω των υποχρεώσεων στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας που τους έβαλε νωρίς σε περιπέτειες. Πολύ κακή η εικόνα της Λε Μαν τα τελευταία παιχνίδια. Θα πάμε με το χάντικαπ +5,5 της Νύμπουρκ η οποία μπορεί να φύγει ακόμα και νικήτρια από την Γαλλία. Τέλος κλείνουμε με τον αγώνα Καντού – Οστάνδη. Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Καντού έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες από τις δύο συμμετοχές που είχε στην Ευρωλίγκα και κάτι τέτοια παιχνίδια μπορεί να τα καθαρίζει εύκολα. Η Οστάνδη θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα μέσω του προκριματικού τουρνουά, αφού έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στο Βίλνιους. Τώρα όμως αρχίζει να της βγαίνει η κούραση. Πολύ σημαντικό στοιχείο οι τρεις συνεχόμενες ήττες στο αδύναμο βέλγικο πρωτάθλημα. Θα εμπιστευθούμε την Καντού να νικήσει και καλύψει και το χάντικαπ των πέντε πόντων.