Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 12:59

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ο δρόμος για διάκριση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ο δρόμος για διάκριση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Η Καλαμάτα από τις 22 Φεβρουαρίου είναι Κυπελλούχος Μεσσηνίας και προς το παρών έχει στρέψει απόλυτα την προσοχή της στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.

Εκεί όπου, εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος, έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο και την άνοδο στην Γ' εθνική μιας και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Αναγέννηση Παραλίας. 

Μπορεί λοιπόν η προσοχή πλέον να είναι αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, στην συνέχεια της σεζόν όμως οι «μελανόλευκοι» θα έχουν άλλη μια διοργάνωση να ασχοληθούν. 

Ο λόγος βέβαια για την συνέχεια στο Κύπελλο Ερασιτεχνών όπου η "Μαύρη Θύελλα" θα συμμετέχει στην β' φάση ως Κυπελλούχος Μεσσηνίας. Θυμίζουμε πως η ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο θα πάρει αυτόματα και το εισιτήριο της ανόδου για την Γ' εθνική. Κάτι που πιθανότατα δεν θα απασχολήσει την Καλαμάτα, η οποία λογικά θα έχει πάρει το δικό της εισιτήριο ανόδου από τον άλλο δρόμο, αυτό του πρωταθλήματος. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα αδιαφορήσει για το Κύπελλο και ότι δεν θα ψάξει τη διάκριση για λόγους γοήτρου. 

 Την Τρίτη η κλήρωση, σέντρα στις 5 Απριλίου

Η κλήρωση θα γίνει την προσεχή Τρίτη 28 Μαρτίου στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ ενώ οι αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα ξεκινήσουν στις 5 Απριλίου. Την περίοδο εκείνη το πρωτάθλημα της Α' τοπικής θα θέλει 5 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα η Καλαμάτα θα έχει εξασφαλίσει (είτε μαθηματικά είτε ουσιαστικά) τον τίτλο και θα μπορεί να ασχοληθεί με το θεσμό του Κυπέλλου, στον οποίο είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για όλες τις Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ.

Όπως θα δούμε και πιο κάτω, αν η Καλαμάτα ή οποιαδήποτε ομάδα φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής θα χρειαστεί να δώσει από 5 έως 7 αγώνες, ανάλογα με την κλήρωση. 

Τελικοί σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλληνία

Η Καλαμάτα θα είναι στον 7ο όμιλο τον οποίο απαρτίζουν οι κυπελλούχοι Κεφαλληνίας- Ιθάκης, Ζακύνθου Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας και Κορινθίας. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η Καλαμάτα θα μάθει και τις ομάδες που μπουν μαζί της στην κλήρωση της Τρίτης. 

Προς το παρών γνωρίζει μόνο την Κυπελλούχο Κορινθίας, εκεί όπου το Κύπελλο έχει κατακτήσει ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου ο οποίος στον τελικό κέρδισε την Κόρινθο 2006 στην διαδικασία των πέναλτι. 

Στην Ηλεία ο τελικός θα γίνει αύριο Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο Σπιάτζας με αντιπάλους τον Πανηλειακό και τον Ξενοφών Κρεστένων.

Τελικός θα γίνει αύριο Σάββατο και στην Αχαΐα όπου το τρόπαιο θα διεκδικήσουν ο Κεραυνός και ο Πανμοβριακός.

Στη Ζάκυνθο ο τελικός θα γίνει επίσης αύριο Σάββατο όπου θα παίξουν για τον τίτλο ο ΑΟ Κατασταρίου και η Ζάκυνθος. 

Τέλος, στην Κεφαλληνία, ο τελικός θα γίνει την προσεχή Κυριακή 26 Μαρτίου με αντιπάλους τον ΑΟ Σάμης και τον Παλληξουριακό. 

Η σύνθεση των ομίλων

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων διεξάγονται, από τη 2η φάση της διοργάνωσης μέχρι και τον τελικό αγώνα, με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού.

Αναλυτικά οι 9 διαχωρίζονται ως εξής:

1ος όμιλος: Έβρος, Θράκη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες

2ος όμιλος: Χαλκιδική, Μακεδονία, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα

3ος όμιλος: Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Ήπειρος, Θεσπρωτία, Κέρκυρα

4ος όμιλος: Πιερία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Θεσσαλία

5ος όμιλος: Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία

6ος όμιλος: Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Δυτ. Αττική, Ανατ. Αττική, Εύβοια

7ος όμιλος: Κεφαλληνία- Ιθάκη, Ζάκυνθος, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Κορινθία

8ος όμιλος: Αθήνα, Πειραιάς, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες

9ος όμιλος: Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά

Ο τρόπος διεξαγωγής

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2016-2017, θα διεξαχθούν σε εφτά αγωνιστικές, τις παρακάτω ημερομηνίες: 1η αγωνιστική Τετάρτη  5-4-2017, 2η αγωνιστική: Τετάρτη 12-4-2017, 3η αγωνιστική: Τετάρτη 19-4-2017, 4η αγωνιστική: Τετάρτη 26-4-2017, 5η αγωνιστική: Τετάρτη 3-5-2017, 6η αγωνιστική: Τετάρτη 10-5-2017, 7η αγωνιστική: Σάββατο  20-5-2017  Τελικός.

1η αγωνιστική

Ο 1ος, 2ος , 3ος, 4ος, 5ος, 6ος και ο 7ος  όμιλος θα δώσουν 3 αγώνες.

Ο 8ος όμιλος θα δώσει 3 αγώνες και μία ομάδα θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.

Ο 9ος όμιλος θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνες. Σύνολο 24 αγώνες.

2η  αγωνιστική

Οι νικήτριες ομάδες της 1ης αγωνιστικής θα αγωνισθούν ως εξής:

Ο 1ος  2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος και ο 7ος  όμιλος θα δώσουν 1 αγώνα και μία ομάδα από κάθε όμιλο θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα. Ο 8ος και 9ος όμιλος θα δώσουν 2 αγώνες. Σύνολο 11 αγώνες.

3η  αγωνιστική

Οι  ομάδες που θα προκριθούν από τη  2η αγωνιστική  θα αγωνισθούν σε 1 αγώνα για κάθε όμιλο. Σύνολο 9 αγώνες.

4η  αγωνιστική

Από τις 9 νικήτριες ομάδες όλων των ομίλων της 3ης αγωνιστικής θα κληρωθούν 2 ομάδες που θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα, ενώ θα εξαιρεθούν οι υπόλοιπες 7 και θα περάσουν στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.

5η  αγωνιστική

Οι 8 ομάδες που θα προκριθούν από την 4η αγωνιστική (η μία νικήτρια και οι 7 που εξαιρέθηκαν) θα αγωνισθούν σε 4 αγώνες

6η  αγωνιστική - Ημιτελικοί αγώνες

Οι 4 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από την 5η αγωνιστική θα αγωνισθούν σε 2 αγώνες.

ΤΕΛΙΚΟΣ 

Οι νικήτριες ομάδες των δύο ημιτελικών αγώνων θα συμμετέχουν στον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων. Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή.

• H νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα αγωνισθεί σε αγώνα Super Cup με τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, για την ανάδειξη του Κυπελλούχου του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου περιόδου 2016 /2017. Ο αγώνας θα γίνει το  Σάββατο 27 Μαΐου 2017.