Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017 12:20

Β' ΤΟΠΙΚΗ: Κρίσιμο ματς για την άνοδο στο Δώριο

Γράφτηκε από τον
Β' ΤΟΠΙΚΗ: Κρίσιμο ματς για την άνοδο στο Δώριο

Με την 22η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα και αύριο 1ος όμιλος της Β' τοπικής, ενώ ρεπό έχει αυτή την εβδομάδα ο 2ος όμιλος. 

Στο γήπεδο του Δωρίου θα γίνει σήμερα Σάββατο το πιο σημαντικό ματς του 1ου ομίλου της Β' τοπικής όπου ο Διαγόρας Κοπανακίου θα φιλοξενήσει στις 4.30 μ.μ. την ΑΕ Γαργαλιάνων σε ένα ματς που θα σημάνει μισή… άνοδο στην Α1 τοπική για την ομάδα που θα κερδίσει.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 2η θέση του ομίλου έχοντας από 40 βαθμούς ενώ έχουν φέρει ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο στους Γαργαλιάνους. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει νικητής στο σημερινό ματς θα αποκτήσει προβάδισμα τριών βαθμών και επιπλέον θα υπερτερεί και σε πιθανή ισοβαθμία, ουσιαστικά δηλαδή θα έχει προβάδισμα 4 βαθμών. Σε περίπτωση ισοπαλίας αλλά και ισοβαθμίας των δύο ομάδων στο τέλος του πρωταθλήματος, θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ για να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει τη 2η θέση του ομίλου. 

Θυμίζουμε ότι μετά την πρόσφατη τροποποίηση στην προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων, οι ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση στους δύο ομίλους της Β' τοπικής θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο της ανόδου, αν ο Τσικλητήρας δεν πέσει από την Γ' εθνική. Αν υποβιβαστεί η ομάδα της Πύλου, τότε οι δύο ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση στους δύο ομίλους της Β' τοπικής θα παίξουν μπαράζ και η νικήτρια θα ανέβει στην Α1 τοπική. 

Μπορεί να σφραγίσει τον τίτλο η ΑΕ Μάνης

Από εκεί και πέρα, η πρωτοπόρος ΑΕ Μάνης (52 βαθμοί) θα παίξει εντός έδρας με τον Κεραυνό. Μάλιστα σε περίπτωση που πάρει τη νίκη και δεν κερδίσει ο Διαγόρας στο Δώριο, τότε η Μάνη θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο τρίτος Παπαφλέσσας Αμφειας (34 βαθμοί) θα παίξει εκτός με την Θύελλα Μερόπης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

1ος όμιλος

Σάββατο 

Διαγόρας Κοπανακίου - ΑΕ Γαργαλιάνων 

Γήπεδο Δωρίου, 4.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Αντωνόπουλος, Σταυρόπουλος

Θύελλα Μερόπης - Παπαφλέσσας Αμφειας

Γήπεδο Μελιγαλά, 4.30 μ.μ.

Κασκάνης, Ε. Τσαούση, Κομπιλίρης

Αστέρας Βαλύρας - Πανευαϊκός

Γήπεδο Βαλύρας, 4.30 μ.μ.

Σερεμέτης, Παναγιωτόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος

Καλό Νερό - Ατρόμητος Πλατύ

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Κωνσταντόπουλος, Τζιαμουράνης

 

Κυριακή 

ΑΕΚ Καλ. - Ηρακλής Κυπ.  

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Ζέρβα, Ρηγόπουλος

ΑΕ Μάνης - Κεραυνός 

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 5 μ.μ.

Μαντάς, Νιάρχος, Βοσνάκης

 

Ρεπό: Δόξα Καλ.