Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2013 20:10

Πρόβα ενόψει ντέρμπι με πρόκριση για Παναθηναϊκό στην Κρήτη

Γράφτηκε από τον

Σε πρώτης τάξεως γιατρικό αποδείχτηκε για τον Παναθηναϊκό που έψαχνε μια ένεση ηθικού ενόψει του ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Εργοτέλης.



Οι «πράσινοι», μέσα σε λίγες μέρες πήραν δύο διπλά στην Κρήτη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και πλέον πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι «αιωνίων». Μετά το 0-2 του περασμένου Σαββάτου, την Τετάρτη επικράτησαν 1-0 με γκολ του Μπεργκ στο 49' και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα πέρασαν στην επόμενη φάση.


Μπορεί τις προηγούμενες μέρες τα πληκτρολόγια στα γραφεία των δύο ΠΑΕ να είχαν πάρει φωτιά με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, στο γήπεδο όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήρεμα.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, αν και ξεκίνησαν πιο ζωηρά, δεν είδαν την (όποια) υπεροχή τους να μεταφράζεται σε κάποια μεγάλη ευκαιρία και αφού ξεθύμανε ο επιθετικός τους οίστρος το πρώτο 20λεπτο, είδαν τους «πράσινους» να φτάνουν δύο φορές αρκετά κοντά στο γκολ. Όμως, ο Κλωναρίδης με ωραίο «γλυκό» φαλτσαριστό σουτ και ο Κουτρουμπής με «λόμπα» και τον Αθανασίου εξουδετερωμένο δεν είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ούτε το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ…

Εκείνος όμως που τα κατάφερε, αφού αυτή είναι και η δουλειά του εδώ που τα λέμε, ήταν ο Μπεργκ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σουηδός επιθετικός μετά από κόρνερ του Πιάνιτς, σηκώθηκε μόνος (μιας και ο Σαρρής έπεσε στο έδαφος ζητώντας φάουλ, κάτι που δεν προκύπτει πάντως από κανένα ριπλέι) και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Με την προίκα του 2-1 του πρώτου ματς και το… ταμπλό να γράφει ήδη 0-1 στο Παγκρήτιο, το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν οι «πράσινοι» ήταν διαχείριση της υπέρ τους κατάστασης αλλά και των δυνάμεών τους ενόψει του προσεχούς ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 

ΠΗΓΗ: NovasportsFM