Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 13:52

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Μάχη για πρώτο σκόρερ και καλύτερη επίθεση

Γράφτηκε από τον

Μισή… ντουζίνα γκολ πέτυχε την Κυριακή ο Πάμισος απέναντι στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και έχει πλέον μαζί με τη "Μαύρη Θύελλα" την καλύτερη επίθεση (57 γκολ) στην Α' τοπική ενώ ο Βαγγέλης Λαθύρης με το χατ τρικ που σημείωσε, έπιασε για πρώτη φορά κορυφή στον πίνακα των σκόρερ (16 γκολ).

Οσα δηλαδή έχει και ο Βασίλης Πανταζής του Πανθουριακού, που μετρά ένα γκολ λιγότερα από την πρωτοπόρο Καλαμάτα και τον 3ο της βαθμολογίας Πάμισο. Η δεύτερη Αναγέννηση Παραλίας βρήκε δίχτυα 44 φορές μέχρι σήμερα. Ως εκ τούτου τρεις ομάδες θα δώσουν μάχη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές για την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία. Για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ οι "μνηστήρες" είναι πολλοί. Διότι ένα  μόλις γκολ λιγότερο από τους Πανταζή και Λαθύρη, έχουν ο Χρήστος Καλαντζής της Καλαμάτας και ο Γιάννης Χελάς του Πανθουριακού.  Από 13 γκολ μετρούν ο Γιώργος Μουλιάτος της Αναγέννησης Παραλίας και οι Βασίλης Αθανασόπουλος και Σταύρος Τσουλάκος της Καλαμάτας, ενώ 12 γκολ μετρά ο Φραντζέσκο Μπίσα του Παμίσου. 

Λαθύρης και Μπίσα έχουν πετύχει τα μισά γκολ των "πρασίνων", για τους οποίους έχουν σκοράρει 11 παίκτες, εκ των οποίων οι δύο (Γεωργιόπουλος, Τουρλίδας) αποχώρησαν το Γενάρη.

Μια 11άδα σκόρερ (σ.σ ο Κουρούπης αποχώρησε το Γενάρη για τη Θουρία),  διαθέτει και η ΄"Μαύρη Θύελλα" που βασίζεται όμως στην τριπλέτα Καλαντζής - Αθανασόπουλος - Τσουλάκος. Για τον Πανθουριακό έχουν βρει δίχτυα 10 παίκτες, με τους Πανταζή και Χελά όμως να σηκώνουν το βάρος, σκοράροντας τα 31 από τα 56 συνολικά γκολ. 

ΠΑΜΙΣΟΣ (57 ΓΚΟΛ)

16 γκολ Λαθύρης

12 γκολ Μπίσα

8 γκολ Ηλιόπουλος

5 γκολ: Τουρλίδας, Γεωργιόπουλος

3 γκολ: Δημητρακόπουλος

2 γκολ: Φιλόπουλος, Παπαδόπουλος

1 γκολ: Μωράκης, Κατσιβαρδέας, Δρογγίτης, αυτογκόλ Μαυροειδάκος (Φαραί)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (57 ΓΚΟΛ)

15 γκολ: Καλαντζής

13 γκολ: Τσουλάκος, Αθανασόπουλος

4 γκολ: Σαραντόπουλος

3 γκολ: Καντούτσης, Μερκούρης

2 γκολ: Νάτσης

1 γκολ: Νικολόπουλος, Κουρούπης, Καλογερόπουλος, Μπεγέτης

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (56 ΓΚΟΛ)

16 γκολ: Πανταζής

15 γκολ: Χελάς

6 γκολ: Ντόκο, Μουστάκας

5 γκολ: Κάνιστρας

2 γκολ: Σεφεράσι, Καραγιάννης

1 γκολ: Καράμπελας, Πετρόγιαννης, Κλουβάτος, αυτογκόλ Μπακόπουλος (Κυπαρισσία).