Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 17:06

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΙΑΣ 1-0: Επέστρεψε στην Α' τοπική!

Γράφτηκε από τον

 

Με το γρήγορο γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Μπάλας η Σπερχογεία επικράτησε χθες το απόγευμα στο "Πέτρος Γεωργανάς" του Αίαντα με 1-0 και σφράγισε και μαθηματικά την άνοδο της στην Α' τοπική!

Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που κατά γενική ομολογία παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Αυτό επιβεβαίωσαν στη διάρκεια του 90λεπτου με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι δύο αντίπαλοι, όπου φρόντισαν να αποζημιώσουν και τους φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Η Σπερχογεία έδειξε μεγαλύτερη διάθεση για το νικηφόρο αποτέλεσμα, κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα με το γρήγορο γκολ, αλλά και στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα με τις φάσεις (2 δοκάρια) που δημιούργησαν οι παίκτες της. Η επικράτηση της ήταν δίκαιη και με λίγη τύχη στην τελική προσπάθεια ίσως να είχε βάλει και άλλα γκολ.

Ο Αίας μπορεί να μην απείλησε ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, όμως στην επανάληψη ανέβασε απόδοση έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, όμως οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τσούλου.

Φάσεις - γκολ

Στο 3' μπροστινή μπαλιά του Κορομηλά για τον Μπάλα αυτός έκανε τη σέντρα και η μπάλα με τα φάλτσα που είχε κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Μπαχράμη και έγινε έτσι το 1-0. Στο 11' πάσα του Παγώνη στον Μπάλα, αυτός έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Χριστόπουλο, που έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και με ψηλοκρεμαστό πλασέ προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 15' μπροστινή μπαλιά του Κουλουμπού για τον Μπαζίγο, αυτός έκανε τη γυριστή κεφαλιά όμως δεν ήταν δυνατή και μπλόκαρε εύκολα ο Τσούλος. Στο 26' ο Α. Δικαίος με φάουλ σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών στη δεξιά πλευρά της εστίας του Μπαχράμη. Στο 30' σέντρα του Χριστόπουλου για τον Ζουμπόπουλο, ο οποίος από το πέναλτι σχεδόν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καραγιάννης με κεφαλιά την έδιωξε κόρνερ. Στο 33' σέντρα-γύρισμα του Α. Δικαίου στη μικρή περιοχή για τον  Χριστόπουλο, αυτός το σουτ, όμως πρόλαβε ο Λαγωνικάκος κόντραρε την μπάλα με το πόδι και γλίτωσε την ομάδα του από πιθανό γκολ. Στο 44' δυνατό σουτ Α. Δικαίου από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Μπαχράμης. Στο 53' ο Α. Δικαίος έκανε το φάουλ από πλάγια θέση, ο Χριστόπουλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ο Μπαχράμης που εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σωτήρια με γροθιές. Στο 62' ο Παγώνης μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70' μακρινό σουτ του Μασουρίδη η μπάλα άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 72' ο Διονυσόπουλος με φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 75' μπροστινή μπαλιά του Μιχαλόπουλου για τον Μασουρίδη, αυτός πέρασε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και σούταρε συρτά, όμως ο Τσούλος κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 79' ο Μιχαλόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, πρόλαβε ο Κορομηλάς κόντραρε την μπάλα, που άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε κόρνερ. Στο 83' ο Α. Δικαίος με απευθείας φάουλ προσπάθησε να σκοράρει, όμως πρόλαβαν οι αμυντικοί σχεδόν πάνω στη γραμμή και έδιωξαν πλάγια. Στο 85' ο Ι.Ν. Γιακουμής με φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Το ματς διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης, με βοηθούς διαιτητές την Στ. Τσαούση και τον Παναγιωτόπουλο.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Παπανικολόπουλος, Μοσχίδης, Γ. Δωδέκατος, Κορομηλάς, Παγώνης (69' Ι.Ν. Γιακουμής), Μπάλας (82' Ι. Καραχάλιος), Χριστόπουλος, Ζουμπόπουλος, Α. Δικαίος (87' Μπαλαούρας).

 

ΑΙΑΣ: Μπαχράμης, Καραγιάννης (46' Β. Παπαθεοδωρίδης), Παυλέας, Κουλουμπός, Λαγωνικάκος, Αλεξανδρόπουλος (26' λ.τρ. Φουρναράκος), Στραβάκος, Μπαζίγος, Μιχαλόπουλος, Διονυσόπουλος, Μασουρίδης.