Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 13:01

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Καθάρισε από το πρώτο μέρος

Γράφτηκε από τον

 

Κάθε πρεμιέρα ως γνωστόν κρύβει εκπλήξεις, αλλά η Καλαμάτα παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη στην πρώτη της "παράσταση" στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας στο Ξυλόκαστρο.

Η "Μαύρη Θύελλα" ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του τοπικού Ηρακλή (0-2) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Βασιλόπουλος (40') και Καντούτσης (45') υπέγραψαν τη άνετη νίκη των κυπελλούχων Μεσσηνίας, απέναντι σε αυτούς της Κορινθίας. Στον επόμενο γύρο η Καλαμάτα περνά άνευ αγώνα στον τελικό του 7ου ομίλου και θα αντιμετωπίσει εντός έδρας στις 19 Απριλίου το νικητή του ζευγαριού Καταστάρι - Πανηλειακός.

Το Καταστάρι απέκλεισε χθες τον Κεραυνό Αγ. Βασιλείου (2-0) και η ομάδα του Πύργου τον Α.Ο. Σάμης (0-5). Να σημειωθεί ότι όλα τα παιχνίδια είναι νοκ - άουτ.

Βασιλόπουλος και Καντούτσης "καθάρισαν" από το πρώτο μέρος 

Στο χθεσινό ματς στο Ξυλόκαστρο, η Καλαμάτα έχοντας και τη συμπαράσταση 30 φιλάθλων της, μπήκε από το ξεκίνημα δυνατά, με την υπεροχή της να καρποφορεί στο τέλος του πρώτου 45λεπτου. Ο Βασιλόπουλος με πλασέ στο 40' άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και στο 45' ο προωθημένος Καντούτσης με κεφαλιά έδωσε ισχυρό προβάδισμα στη "Μαύρη Θύελλα".

Στη φάση του 0-1 ο Τσουλάκος βρήκε μέσα στην περιοχή το Βασιλόπουλο και ο νεαρός μεσοεπιθετικός με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε.

Στο 44' ο Καλαντζής επιχείρησε το γυριστό σουτ, αλλά ο Κουρούμαλης μπλόκαρε. 

Ο γκολκίπερ του Ηρακλή Ξυλοκάστρου είπε "όχι" στον Καλαντζή και στο 45', σε τετ α τετ, έπειτα από πάσα του Τσουλάκου. Από το κόρνερ όμως που εκτέλεσε ο Μπεγέτης, ο Καντούτσης με κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Πριν το πεντάλεπτο που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση, η Καλαμάτα είχε απειλήσει στο 24' με την κεφαλιά - "ψαράκι" του Καλαντζή που απέκρουσε ο γκολκίπερ και με το σουτ του Μπεγέτη στο 10'.

Με το 0-2 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν το διάστημα 50-60', χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν καλά το ματς και είχαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. 

Στο 48' με το σουτ του Αθανασόπουλου που πέρασε άουτ, στο 75' με το πλασέ του Μερκούρη και στο 83' με το σουτ του Βασιλόπουλου που είχε την ίδια κατάληξη, Στο 88' ο Κουρούμαλης απέκρουσε το σουτ του Νικολόπουλου.

Ο Ηρακλής έχει να επιδείξει ένα σουτ του Πιλιαφά που μπλόκαρε ο Κυριακόπουλος, ο οποίος πρόλαβε στο 60' και απομάκρυνε την μπάλα προ του Καφαντάρη. 

Το ματς διαιτήτευσε ο Γκριτζέπης με βοηθούς τους Κοματάκη και Κύριο. 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Η. Κουρούμαλης, Μαστρογιαννόπουλος, Κουλάκης, Γ. Κουρούμαλης, Κλουτσινιώτης, Κακογιάννης, Καφαντάρης, Αλούσι, Ματθαιόπουλος (65' Αθανασούλης), Ε.Α. Πιλιαφάς (86' Καλύβας), Παπαδημητρίου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Βασιλόπουλος, Αθανασόπουλος (84' Μπάρκας), Τσουλάκος (72' Νάτσης), Μπεγέτης (67' Μερκούρης).

 

7ος όμιλος

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η αγωνιστική

Καταστάρι - Κεραυνός Αγ. Βασιλείου 2-0

Α.Ο. Σάμης - Πανηλειακός 0-5

Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Καλαμάτα 0-2

2η αγωνιστική

(Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου)

Καταστάρι - Πανηλειακός

3η αγωνιστική

(Τετάρτη 19 Απριλίου)

 

Καλαμάτα - νικητής  Καταστάρι/ Πανηλειακός