Σάββατο, 08 Απρίλιος 2017 14:33

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Άλλο μέγεθος...

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Άλλο μέγεθος...

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για φέτος εκτός των μεσσηνιακών συνόρων η «Μαύρη Θύελλα» έδειξε διάθεση και ωριμότητα, ξεπερνώντας την περασμένη Τετάρτη με σχετική άνεση το πρώτο εμπόδιο στο Κύπελλο ερασιτεχνών.

Η ασπρόμαυρη ομάδα απέδειξε στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον τοπικό Ηρακλή, ότι μπορεί να έχει περιέλθει σε ιστορικά χαμηλά, παραμένει όμως διαφορετικό μέγεθος (King size) σε σχέση με την πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων της Πελοποννήσου.

Η Καλαμάτα είχε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό τον... αέρα της μεγάλης ομάδας και ανταποκρίθηκε ιδανικά στο ρόλο του φαβορί. Όσο οι ευκαιρίες της δεν γίνονταν γκολ και οι γηπεδούχοι παρέμεναν ζωντανοί, το μόνο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ήταν η δύναμη με την οποία έμπαιναν στις φάσεις οι οικοδεσπότες, που ήταν αδύνατο να απειλήσουν την εξαιρετικά οργανωμένη μεσσηνιακή άμυνα.

Η «Μαύρη Θύελλα» δεν έβγαλε παθητικό πρόσωπο, φροντίζοντας μόνο τα μετόπισθεν. Είδαμε τα δύο πλάγια μπακ (Καλογερόπουλος, Λιόλιος) να παίζουν περισσότερο σαν χαφ, παρά σαν αμυντικοί, ενώ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ανέβαινε ψηλά για να βοηθήσει στην παραγωγή φάσεων.

Με Καλαντζή και Αθανασόπουλο να εναλλάσσονται διαρκώς στην επίθεση και τους Τσουλάκο, Νικολόπουλο να προσφέρουν βοήθειες στη γραμμή κρούσης, η ασπρόμαυρη ομάδα πατούσε με πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Για την ικανότητα του Καντούτση και του Μπαστακού στο ψηλό παιχνίδι έχουμε ξαναγράψει. Στην Α’ Τοπική μπορεί να μην έχουν πετύχει αρκετά γκολ με κεφαλιές, στο Ξυλόκαστρο, ωστόσο, αρκούσε μία προώθηση του πρώτου σε κόρνερ για να σκοράρει με το κεφάλι και να τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο το ματς και την πρόκριση.

Το ακόμα πιο ευχάριστο ήταν η παρουσία αρκετών Μεσσήνιων που όχι μόνο έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αλλά στο τέλος... ψήφισαν κιόλας τον αντίπαλο στον τελικό του ομίλου, ζητώντας φυσικά τον Πανηλειακό.

Δεν θα έχουν εύκολη αποστολή οι «ερυθρόλευκοι» του Πύργου στο Καταστάρι της Ζακύνθου στον ημιτελικό. Οι Επτανήσιοι είναι αξιόλογος αντίπαλος, το έδειξαν και πέρυσι στην Πύλο αποκλείοντας τον Τσικλητήρα και αναμένεται μεγάλη μάχη στον ημιτελικό.

Εννοείται πως ένας τελικός κόντρα στον Πανηλειακό θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον και θα αποτελούσε την ιδανική ευκαιρία να ξαναδούμε τις εξέδρες του γηπέδου του Μεσσηνιακού ξανά γεμάτες. Από την άλλη, όμως, οι Ζακυνθινοί θα είναι ασφαλώς ένας πιο προσιτός αντίπαλος αγωνιστικά και σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο τελικό η Καλαμάτα θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει στο θεσμό.

Η πολύ καλή εικόνα της ασπρόμαυρης ομάδας σε ένα ματς που μεταδόθηκε ιντερνετικά άρεσε και δεν είναι λίγοι οι υποστηρικτές της ακόμα και εκτός Μεσσηνίας που αναμένουν μεγάλη πορεία στο φετινό Κύπελλο ερασιτεχνών.

Για την ώρα εκείνο που προέχει είναι η όσο το δυνατόν πιο σύντομη εξασφάλιση του τίτλου στην Α’ Τοπική, ώστε το τεχνικό δίδυμο Μάνα – Χατζηαγγελή να έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει... φρέσκα τα βαριά χαρτιά. Αναμφίβολα και έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο κι έτσι οι ποδοσφαιριστές πήγαν με φουλ δυνάμεις στο Ξυλόκαστρο, γιατί κανείς τους δεν είναι μαθημένος να παίζει τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα και ειδικά σε τόσο προχωρημένο στάδιο μέσα στη σεζόν. Από τη σωστή ή όχι κατανομή δυνάμεων θα εξαρτηθεί, άλλωστε, σε μεγάλο βαθμό το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει στο φετινό Κύπελλο ερασιτεχνών η «Μαύρη Θύελλα». Η βαριά φανέλα και η ιστορία της δίνουν ένα επιπλέον αβαντάζ, αν συσπειρωθεί περισσότερο δίπλα της και ο κόσμος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν σε αυτό το επίπεδο. Η διοίκηση και προσωπικά ο ίδιος ο Σταύρος Παπαδόπουλος επιζητούν τη διάκριση και αν κρίνουμε και από την εμφάνιση στο Ξυλόκαστρο, το έχουν κατανοήσει απόλυτα και οι ποδοσφαιριστές.  

Νικολόπουλος και Βασιλόπουλος έκλεψαν την παράσταση

Η «Μαύρη Θύελλα» δεν κέρδισε μόνο την πρόκριση στο Ξυλόκαστρο, αλλά και δύο μικρούς σε ηλικία ντόπιους ποδοσφαιριστές που δείχνουν εξαιρετική ωριμότητα μέσα στο γήπεδο παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Κι αν ο 21χρονος Νίκος Βασιλόπουλος είχε δώσει και τα προηγούμενα χρόνια ελπιδοφόρα δείγματα γραφής με μεγάλο προσόν το εξαιρετικό αριστερό του πόδι που τον καθιστά εκτελεστή των στημένων φάσεων, το ματς με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου ήταν η ιδανική ευκαιρία για να... συστηθεί εκτός Μεσσηνίας ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο 19χρονος μέσος... τρύπωσε αρκετές φορές ανάμεσα στο επιθετικό δίδυμο και δικαιώθηκε σημειώνοντας το πρώτο γκολ. Εξαιρετικά σταθερά πατήματα για έναν πιτσιρικά με τεράστια περιθώρια εξέλιξης που πέρυσι είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και λίγο έλειψε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όπως φαίνεται, όμως, δεν το έβαλε κάτω και το μέλλον του ανήκει. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός πως είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της «Μαύρης Θύελλας» φέτος που δεν έχει χάσει ούτε... δευτερόλεπτο!

Κερδίζει και... ξενοιάζει ο Τσικλητήρας!

Τρίποντο παραμονής πήρε ο Τσικλητήρας στο Λουτράκι την περασμένη Κυριακή κι έχει τώρα μπροστά του μοναδική ευκαιρία να εξασφαλίσει το μέλλον του στη Γ’ Εθνική τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έγιναν πολύ πιο έντονα μέσα στο 2017 οι «ροσονέρι» έκαναν ό,τι χρειαζόταν στο Λουτράκι σε ένα παιχνίδι από αυτά που αποκαλούμε εξάποντα, καθώς πέρα από τους πόντους που έβαλαν στο... σακούλι τους, αφήνουν τον αντίπαλο σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Αύριο στην Πύλο η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη αντιμετωπίζει τον πιο φορμαρισμένο αυτή τη στιγμή σύλλογο στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, τον ιστορικό Παναργειακό. Οι «Λύκοι» του Άργους κατάφεραν χάρη στην εκπληκτική πορεία τους στο δεύτερο γύρο να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις και πλέον βρίσκονται βαθμολογικά άνετοι ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Το γεγονός ότι δεν θα έχουν καθόλου άγχος τους καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους, μεταθέτει ωστόσο όλο το κίνητρο στην πλευρά του Τσικλητήρα που αν μη τι άλλο θα εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερο «θέλω».