Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2017 17:49

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Νίκη γοήτρου με ανατροπή

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Νίκη γοήτρου με ανατροπή

Νίκη γοήτρου με ανατροπή, πέτυχε χθες στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, η Α.Ε. Αβίας επικρατώντας του Απόλλωνα Καλαμάτας με 2-1.

Ήταν η δεύτερη νίκη που πετυχαίνει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από αυτή στην πρεμιέρα, πάλι εντός έδρας επί του Εθνικού Μελιγαλά με 2-0 και η 3η συνολικά, καθώς έχει πάρει και το τρίποντο στα χαρτιά με αντίπαλο τον Αστέρα Αρφαρών, που αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μέτριο με τον Απόλλωνα να έχει το γκολ και άλλες δύο ευκαιρίες, ενώ οι γηπεδούχοι φάνηκαν στα τελευταία λεπτά χωρίς να βρουν δίχτυα στις δύο πιο καλές φάσεις που δημιούργησαν. Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας ήταν μέτριος, ενώ η Α.Ε. Αβίας που αγωνίστηκε χωρίς άγχος έδειξε καλύτερα στοιχεία και με τις αλλαγές που έκανε ο Διονύσης Πουλής, ιδιαίτερα αυτή του Γιαννέα, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 και να φτάσει στην επικράτηση με 2-1.

Τα γκολ

Στο 29' ο Γρ. Παπαγεωργίου έκανε το διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κάπου κόντραρε και άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστία του Κουτίβα και με αυτό τον τρόπο έγινε το 0-1. Στο 65' ο Κορμπής "έκοψε" την μπάλα στη μικρή περιοχή σχεδόν και ο Γεωργίκος με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Γιαννέας, αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή, καθώς χρίστηκε σκόρερ, "υπογράφοντας" τη 2η νίκη της ομάδας του με το γκολ που σημείωσε στο 88'. Συγκεκριμένα, ο Βαβαρούτσος έκανε τη σέντρα και ο Αντωνόπουλος έδιωξε την μπάλα πλάγια και επιχείρησε με δεύτερη προσπάθεια να την μπλοκάρει, όμως πρόλαβε ο Γιαννέας και με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Καλές στιγμές

Στο 37' γύρισμα Μανωλόπουλου στον Φωτιάδη, αυτός σχεδόν από τη γραμμή της περιοχής έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Κουτίβα. Στο 57' σε μπροστινή μπαλιά ο Φωτιάδης πήρε την μπάλα απέφυγε τον Κουτίβα, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα να τραντάξει το κάθετο δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να βάλει και πάλι μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα. Στο 67' ο Γεωργαντάς έκανε το δυνατό σουτ σχεδόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Αντωνόπουλος απέκρουσε σωτήρια. Στο 73' ο Φωτιάδης σούταρε έξω από την περιοχή και ο Κουτίβας που έπεσε στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Άλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Γεωργαντάς (44' σουτ), Αποστολίδης (58' σουτ), Γιαννέας (75' πλασέ) και Γεωργίκος (76' διαγώνιο σουτ). 

Ο Απόλλωνας για 20 λεπτά αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο γιατί στο 70' αντίκρισε τη 2η κίτρινη ο αρχηγός της ομάδας Απ. Τρικουράκης. Είχε δεχτεί την πρώτη κίτρινη πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, γιατί ενώ είχε ειδοποιηθεί η ομάδα από τον διαιτητή να παραταχθεί στο γήπεδο, οι ποδοσφαιριστές άργησαν να βγουν και σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. παρατηρείται με κίτρινη κάρτα ο αρχηγός της ομάδας.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κουτίβας, Βαβαρούτσος, Γκλίγκα (81' λ.τρ. Κομπότης), Λυκουρέζος (60' Μητσέας), Τζανετέας, Αποστολίδης, Μανιατέας, Γεωργαντάς, Αλντέσκου (46' Γιαννέας), Κορμπής, Γεωργίκος.

 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Ξυδιάς (89' Παυλάκος), Μανωλόπουλος, Μπιζίμης, Ν. Παπαγεωργίου, Αλεβίζος, Δασκαλάκης (68' Σεφεράσι), Γρ. Παπαγεωργίου, Φωτιάδης, Δ. Τσουλάκος, Τρικουράκης.