Σάββατο, 15 Απρίλιος 2017 11:59

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Το ματς της χρονιάς...

Γράφτηκε από τον
Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Το ματς της χρονιάς...

Την ιδανική ευκαιρία να στείλει μήνυμα σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα πως επιστρέφει δυναμικά θα έχει την προσεχή Τετάρτη η «Μαύρη Θύελλα» στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της φετινής σεζόν.

Τελικά το χατίρι των Μεσσήνιων φιλάθλων έγινε, ο Πανηλειακός νίκησε στη Ζάκυνθο το Καταστάρι μεσοβδόμαδα και θα είναι ο αντίπαλος της Καλαμάτας στον τελικό του 6ου ομίλου του φετινού Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Γράφαμε εδώ και μήνες πόσο σπουδαία υπόθεση μπορεί να αποτελέσει για την ασπρόμαυρη ομάδα ο συγκεκριμένος θεσμός και να που μέσα από αυτόν προκύπτει η... μητέρα των μαχών για φέτος. Το έτσι κι αλλιώς πολύ ιδιαίτερο γειτονικό ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» του Πύργου έρχεται σε μία χρονική στιγμή που οι δύο ομάδες θέλουν να αποδείξουν ότι επιστρέφουν δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν τόσο η Καλαμάτα, όσο και ο Πανηλειακός βρίσκονται σε φάση ριζικής αναδόμησης. Αμφότεροι στο σημείο... μηδέν, με φανέλες ασήκωτες για τα δεδομένο του Τοπικού Μεσσηνίας και Ηλείας αντίστοιχα, στόχευσαν από την αρχή σε άνοδο και σχεδόν την έχουν πετύχει χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση.  

Μπορεί η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Μεσσηνίας να μην θεωρήθηκε και κάποια σπουδαία επιτυχία λόγω του ενδοξότερου παρελθόντος, τώρα όμως φάνηκε πόσο σημαντική τελικά ήταν. Γιατί άνοιξε στη «Μαύρη Θύελλα» την πόρτα που οδηγεί εκτός των στενών συνόρων του νομού, όπου ήταν... εγκλωβισμένη φέτος. Χάρη στο... κυπελλάκι, όπως βιάστηκαν πάλι κάποιοι να χαρακτηρίσουν την πρώτη φετινή κούπα, η Καλαμάτα θα δώσει την Τετάρτη του Πάσχα το ματς της χρονιάς, απέναντι στον πιο μισητό για τους υποστηρικτές της αντίπαλο με έπαθλο ακόμα πιο σημαντικό. Τη συνέχεια σε μία διοργάνωση Πανελλήνιας εμβέλειας, που συγκεντρώνει πάνω της τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όλης της χώρας και όχι μόνο της τοπικής ποδοσφαιρικής κοινωνίας.

Εννοείται, φυσικά, πως μία νίκη επί του Πανηλειακού όπως αυτή κι αν προέλθει, είτε μέσα από 90’ μάχης, είτε στην παράταση, είτε ακόμα και στα πέναλτι, θα είναι το... κερασάκι στην τούρτα της φετινής σεζόν που ξεκίνησε υποβαθμισμένη αλλά όσο εξελίσσεται αρχίζει να αποκτά λάμψη. Το όνομα του αντιπάλου και μόνο αρκεί για να διαφημίσει αυτήν την επιτυχία στο Πανελλήνιο, που αγνοεί εδώ και μερικά χρόνια τι συμβαίνει στη «Μαύρη Θύελλα».

Ακόμα και η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στην προεδρία και κατ’ επέκταση στη διοίκηση είναι κάτι που δεν γνωρίζουν οι φίλαθλοι εκτός Μεσσηνίας γιατί πολύ απλά δεν τους έχει δώσει η ίδια η ασπρόμαυρη ομάδα το ερέθισμα να ασχοληθούν μαζί της. Όλοι θυμούνται τον Παπαδόπουλο της δεκαετίας του ’90 για την ομαδάρα που είχε δημιουργήσει τότε, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται ξανά σήμερα στη θέση του... οδηγού αλλά και του χρηματοδότη. 

Το σπουδαίο ματς της Τετάρτης το περιμένουν με τεράστια ανυπομονησία οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι κι όλα δείχνουν ότι πάμε για αριθμό ρεκόρ σε σχέση με τη φετινή προσέλευση του κόσμου, παρά το εργάσιμο της ημέρας. Το ενδιαφέρον του κόσμου μετά τη νίκη – πρόκριση στο Ξυλόκαστρο έχει πραγματικά αναζωπυρωθεί. Μπορεί εύκολα να το διακρίνει κανείς αυτό και από την ενεργοποίηση του αδρανούς εδώ και πολλούς μήνες λογαριασμού των οργανωμένων οπαδών στα social media. Για τους πιο μεγάλους σε ηλικία δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα βρεθούν έτσι κι αλλιώς στο γήπεδο, μόνο και μόνο λόγω Πανηλειακού, οπότε είναι περίπου δεδομένο πως η «Μαύρη Θύελλα» θα έχει γερή εξέδρα.

Εκείνο που σίγουρα πρέπει να λείψει είναι οι ακρότητες του παρελθόντος που τροφοδότησαν μία ποδοσφαιρική... βεντέτα η οποία δεν οδήγησε πραγματικά πουθενά. Την Τετάρτη απαγορεύεται οτιδήποτε μπορεί να ρίξει λάδι στις στάχτες της παλιάς μεγάλης κόντρας. Οι ακαδημίες των δύο συλλόγων έδωσαν το παράδειγμα μέσα στη σεζόν, παίζοντας μεταξύ τους φιλικά μέσα σε πραγματικά πολύ όμορφο κλίμα στέλνοντας το μήνυμα πως το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ΄ όλα γιορτή. 

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, οι σχέσεις των δύο συλλόγων έχουν ομαλοποιηθεί σε τέτοιο σημείο που να βλέπουμε πρώην πρόεδρο του Πανηλειακού να θέλει να πάρει την Καλαμάτα! Ο κύριος Ντάβαρης προσπάθησε να πάρει στα χέρια του την ασπρόμαυρη ομάδα πέρυσι αλλά τα χρήματα που υποσχέθηκε ότι θα έβαζε δεν φάνηκαν ποτέ.

Η σημερινή τεράστια διαφορά είναι πως η «Μαύρη Θύελλα» έχει στο τιμόνι της τον Παπαδόπουλο, ενώ αντίθετα ο Πανηλειακός δεν έχει τον Σταυρόπουλο...

Η ρεβάνς του Μάνα

Αν υπάρχει κάποιος στη «Μαύρη Θύελλα» που μπορεί να έχει ένα λόγο παραπάνω για να πανηγυρίσει τη νίκη την προσεχή Τετάρτη, αυτός είναι ο Έλβιο Μάνα.

Ο προπονητής της Καλαμάτας είχε ολοκληρώσει στις 19 Φεβρουαρίου του 2012 την αμέσως προηγούμενη θητεία του μετά τη βαριά ήττα με 4-1 στον Πύργο, υποβάλλοντας την παραίτησή του στον τότε πρόεδρο Γιώργο Ράλλη.

Ο Αργεντίνος κόουτς μπορεί σαν ποδοσφαιριστής να έπαιξε και σε άλλες ομάδες της Πελοποννήσου (Παναχαϊκή, Σπάρτη), τη φανέλα του Πανηλειακού όμως δεν τη φόρεσε ποτέ και μετά από πολλά χρόνια διαμονής στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ξέρει από πρώτο χέρι πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια.

Και για τον ίδιο, άλλωστε, αλλά και για το... έτερον του ήμισυ στην τεχνική ηγεσία Τάσο Χατζηαγγελή το προσεχές πελοποννησιακό ντέρμπι αποτελεί πολύ σοβαρό κριτήριο σχετικά με το μέλλον τους στον πάγκο ενόψει της επόμενης σεζόν. Αν ο Πανηλειακός θεωρείται ήδη ένας αντίπαλος επιπέδου Γ’ Εθνικής και κατορθώσουν να τον νικήσουν, τότε σίγουρα θα κερδίσουν αρκετούς πόντους.  

Βαδίζουν προς σύμπραξη Οικονομίδης, Βασιλόπουλος

Μία πολύ σοβαρή πληροφορία που έφτασε στη διάθεσή μας πριν από ελάχιστες ώρες θέλει τον νυν πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Λεωνίδα Οικονομίδη να τα έχει βρει με τον Τάκη Βασιλόπουλο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αντιπρόεδρος του «Π.Σ. Η Καλαμάτα» και επί σειρά ετών χρηματοδότης του Απόλλωνα Καλαμάτας στις πιο πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ΕΠΣ Μεσσηνίας είχε κατεβάσει δικό του συνδυασμό κόντρα σε εκείνο του Αριστείδη Σταθόπουλου που τελικά επικράτησε. Εδώ και μήνες ο Βασιλόπουλος σκεπτόταν να διεκδικήσει ξανά τη διοίκηση της ΕΠΣΜ, αλλά το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει βρεθεί επαφή με τον Οικονομίδη ώστε να κατέβουν μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

 

Όλα τα σενάρια θα ξεκαθαρίσουν πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ο χρόνος για τις ερχόμενες εκλογές μετρά αντίστροφα.