Δευτέρα, 17 Απρίλιος 2017 14:19

Β' ΤΟΠΙΚΗ: Μάχη για την 2η θέση στους δύο ομίλους

Γράφτηκε από τον

Το πρωτάθλημα της Β' τοπικής πλησιάζει στο τέλος του καθώς απομένουν δύο αγωνιστικές στον 1ο όμιλο και μόλις μια αγωνιστική στον 2ο όμιλο.

Η πρώτη θέση έχει κριθεί εδώ και μερικές εβδομάδες και στους δύο ομίλους με την ΑΕ Μάνης να είναι πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο και την Μεθώνη να είναι πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο. 

Όσον αφορά την παραμονή, στον 2ο όμιλο έχει υποβιβαστεί η Ακαδημία Πάμισος ενώ στον 1ο όμιλο η Θύελλα Μερόπης είναι τελευταία με λιγοστές ελπίδες καθώς είναι 4 βαθμούς πίσω από την προτελευταία ΑΕΚ Καλαμάτας.

Εκεί που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον είναι στη μάχη για την 2η θέση. Ειδικά στον πρώτο όμιλο τα πάντα είναι ανοικτά. Κοπανάκι και ΑΕ Γαργαλιάνων ισοβαθμούν στην 2η θέση ενώ σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας τους θα παίξουν την 2η θέση σε αγώνα μπαράζ αφού έχουν τα ίδια αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ο Διαγόρας θα παίξει εντός με την πρωταθλήτρια ΑΕ Μάνης και εκτός με το Καλό Νερό ενώ η ΑΕ Γαργαλιάνων θα παίξει εντός με τον Πανευαϊκό και εκτός με τον Παπαφλέσσας Αμφειας ο οποίος είναι 4 βαθμούς πίσω τους και έχει μαθηματικές αλλά όχι ουσιαστικές ελπίδες για να πάρει αυτός την 2η θέση.

Στον 2ο όμιλο η Θύελλα Χαρακοπιού έχει την κατάσταση στα χέρια της αφού είναι 2η με 40 βαθμούς ενώ ο ΑΟ Φυτείας 3ος με 39 βαθμούς. 

Η Θύελλα παίζει εκτός με τα Πράσινα Πουλιά την τελευταία αγωνιστική και με νίκη παίρνει τη 2η θέση.

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση στους δύο ομίλους της Β' τοπικής θα πάρουν απευθείας την άνοδο για την Α1 τοπική, αν μείνει ο Τσικλητήρας στην Γ' εθνική. Αν πέσει ο Τσικλητήρας, τότε οι δύο ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση στους ομίλους της Β' τοπικής θα παίξουν μπαράζ και θα ανέβει στην Α1 τοπική η νικήτρια. 

1ος όμιλος

Διαγόρας Κοπανακίου 47 βαθμοί

ΑΕ Γαργαλιάνων 47 βαθμοί.

 

25η αγωνιστική

Διαγόρας Κοπανακίου - ΑΕ Μάνης

ΑΕ Γαργαλιάνων - Πανευαϊκός

 

Τελευταία αγωνιστική

Παπαφλέσσας Αμφειας - ΑΕ Γαργαλιάνων

Καλό Νερό - Διαγόρας Κοπανακίου

 

2ος όμιλος

 

Θύελλα Χαρακοπιού 40 βαθμοί

Α.Ο. Φυτειάς  39 βαθμοί

Τελευταία αγωνιστική

Πράσινα Πουλιά - Θύελλα Χαρακοπιού

Α.Ο. Φυτειάς - Στενωσιά