Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 12:33

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3-2: Αυτή ήταν "Μαύρη Θύελλα"!

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3-2: Αυτή ήταν "Μαύρη Θύελλα"!

Στιγμές βγαλμένες από το ένδοξο παρελθόν έζησε χθες η "Μαύρη Θύελλα" που στο παραδοσιακό ντέρμπι της Πελοποννήσου κέρδισε δίκαια τον Πανηλειακό με 3-2 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Εκεί, όπου στις 3 Μαϊου θα υποδεχθεί σε νέο νοκ άουτ αγώνα τον Κυπελλούχο Πειραιά ΑΠΟ Κερατσινίου για μια θέση στους «4» του θεσμού!

Η Καλαμάτα, που φέτος παίζει στο τοπικό μετά από 35 χρόνια, είχε ανάγκη ένα ματς σαν το χθεσινό. Μια μεγάλη νίκη - πρόκριση απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, σε ένα γήπεδο με πολύ κόσμο και παλμό, αφού μετά από καιρό επέστρεψαν στην εξέδρα και οι οργανωμένοι. 

Περισσότεροι από 1.500 φίλαθλοι παρακολούθησαν μια πολύ καλή για 65 λεπτά Καλαμάτα. Οι «μελανόλευκοι» έκαναν πιθανότατα το καλύτερο φετινό τους ματς σε αυτό το διάστημα, όπου θα μπορούσαν να έχουν πάρει και μεγαλύτερο προβάδισμα από το 3-1 που είχαν από το πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ των Καντούτση, Αθανασόπουλου και Καλαντζή. 

Μετά το 70' η Καλαμάτα έδειξε σημάδια κόπωσης, οπισθοχώρησε περισσότερο από ότι θα έπρεπε και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο τέλος, αφού ο Πανηλειακός μείωσε στο 79' και είχε μια καλή φάση στις καθυστερήσεις. 

Ωστόσο, το συνολικό πρόσημο του αγώνα είναι απόλυτα θετικό για την Μεσσηνιακή ομάδα που πλέον κοιτάζει ακόμη ψηλότερα στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. 

Γκολ από τα αποδυτήρια!

Η "Μαύρη Θύελλα" μπήκε στο ματς με το πάθος και την ορμή της έδρας και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη εστία, με τον Τάσο Καντούτση να δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο ικανός είναι στο ψηλό παιχνίδι. Στο 2' λοιπόν ο Μπεγέτης εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Καντούτσης πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 βάζοντας φωτιά στην εξέδρα.

Ισοφάριση και αμέσως το 2-1!

Η Καλαμάτα συνέχισε επιθετικά και ο Πανηλειακός βγήκε για να ψάξει την ισοφάριση, με αποτέλεσμα το ματς να πάρει γρήγορο ρυθμό και να δείχνει πως θα ακολουθήσουν και άλλα γκολ...

Στο 20' ο Σωτηρόπουλος με φοβερή ενέργεια δημιούργησε ρήγμα από αριστερά και έφερε την μπάλα στην περιοχή του Κυριακόπουλου. Ο Μπεγλεκτζής σούταρε πρώτος, ο Κυριακόπουλος σταμάτησε το πρώτο σουτ, για να ακολουθήσει μια φάση διαρκείας με τρια διαδοχικά σουτ παικτών των φιλοξενούμενων που κόντραραν σε πόδια αμυντικών χωρίς όμως να απομακρυνθεί η μπάλα. Τελικός αποδέκτης ήταν λοιπόν ο έμπειρος Βλαχόπουλος που με κεραυνό από 3-4 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως δεν κράτησε πολύ χάρη σε μια πολύ ωραία κίνηση του Καλαντζή. Ο φορ της "Μαύρης Θύελλας", μετά από μια βαθιά μπαλιά του Μπαστακού στην περιοχή, υποδέχτηκε ωραία τη μπάλα και την γύρισε αμέσως στον Αθανασόπουλο που με κοντινό πλασέ έβαλε ξανά μπροστά την Καλαμάτα με 2-1.

Στο 41' ο Καλαντζής το 3-1

Στο 39' ο Μπεγέτης με σέντρα σουτ από δεξιά λίγο έλειψε να βρει δίχτυα αλλά ο Θεοδωρακόπουλος αυτή τη φορά έδιωξε τα δάκτυλα τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο 41' όμως η Καλαμάτα πήρε τελικά αέρα δύο τερμάτων. Ο Αθανασόπουλος βρήκε τον Τσουλάκο στην περιοχή αυτός με κεφαλιά πάσα έστρωσε στον Καλαντζή που με πλασέ διαμόρφωσε το 3-1

Στο 79' μείωσε ο Πανηλειακός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανηλειακός έβγαλε περισσότερους παίκτες μπροστά αλλά η Καλαμάτα διαχειρίστηκε το ματς σωστά. Ελεγξε το ρυθμό, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και στις περιπτώσεις που βγήκε μπροστά θα μπορούσε με λίγη προσοχή και διευρύνει το σκορ. Τόσο με τον Καλαντζή στο 51' όσο και με τον Μπεγέτη στο 69' ενώ η σέντρα σουτ του Βασιλόπουλου στο 72' έστειλε τη μπάλα στην έξω πλευρά του κάθετου δοκαριού.

Και αφού η Καλαμάτα δεν τελείωσε το ματς με ένα τέταρτο γκολ, ένα πιεστικό 5λεπτο του Πανηλειακού από το 75' μέχρι το 80' έβαλε φωτιά στο ματς. Ηταν το 79' όταν ο Παπαπέτρου γύρισε από δεξιά τη μπάλα στην περιοχή και ο Μπεγλεκτζής με σουτ μείωσε σε 3-2 για τον Πανηλειακό.

Στο 84' ο Μπεγέτης έπιασε φοβερό σουτ με τον Θεοδωρακόπουλο να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 94΄ σε μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή ο Τσουκαλάς με κεφαλιά πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κυριακόπουλο που επιχειρούσε έξοδο, αλλά ο Καλογερόπουλος είχε γυρίσει έγκαιρα και απομάκρυνε τη μπάλα περίπου ένα μέτρο πριν την γραμμή του τέρματος. 

Καλαντζής, Αθανασόπουλος, Καντούτσης, Μπαστακός, Μπεγέτης και Καλογερόπουλος διακρίθηκαν περισσότερο από την χθεσινή Καλαμάτα που δεν είχε υστερήσαντες ενώ ο Πανηλειακός έδειξε επιθετικές αρετές αλλά και πολλές αμυντικές αδυναμίες τις οποίες τιμώρησε η "Μαύρη Θύελλα". 

Καλή η διαιτησία του Βεργέτη από την Αρκαδία καθώς και των βοηθών διαιτητών Κύριου και Τσούκα, επίσης από την Αρκαδία. 

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κωνσταντακόπουλος (από τον πάγκο), Καντούτσης 30', Μπεγέτης 61',  - Πλαστουργός 8', Μπουρνέλης 35', Σωτηρόπουλος 87').

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (86' Σαραντόπουλος), Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Βασιλόπουλος (77' Μερκούρης), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (83' Σταματελόπουλος), Μπεγέτης.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Μπουρνέλης (46 Παπαπέτρου), Χατζηστάμου (74' Παναγόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Τσουκαλάς, Πλαστουργός (46' Σκοζάι), Στούπης, Μπεγλεκτζής, Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος.