Σάββατο, 22 Απρίλιος 2017 10:23

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τρίτη στην Ελλάδα μετά τη νίκη 2-0 επί της Εύβοιας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Μικτή Παίδων Μεσσηνίας που νίκησε χθες με 2-0 την αντίστοιχη ομάδα της Εύβοιας, στον μικρό τελικό που έγινε στο γήπεδο του Αργους.

Η Μεσσηνιακή ομάδα λοιπόν ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την φετινή της πορεία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με τους νεαρούς Μεσσηνίους παίκτες να δείχνουν ότι το μέλλον τους ανήκει. 

Η Μικτή Μεσσηνίας είχε φτάσει αήττητη μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας μεταξύ άλλων και την πανίσχυρη ομάδα της Αθήνας. Στον ημιτελικό αποκλείστηκε από την ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας στην διαδικασία των πέναλτι και χθες έκλεισε την πετυχημένη φετινή της παρουσία κατακτώντας την τρίτη θέση. 

Τα γκολ για την Μεσσηνιακή ομάδα, που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πέτυχαν ο Κοσμόπουλος στο 18' και ο Ρουμελιώτης στο 73'.

Η Μεσσηνιακή ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και στο 18΄ πήρε προβάδισμα. Ο Οικονομέας εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κοσμόπουλος με πλασέ πέτυχε το 1-0 για την Μεσσηνιακή ομάδα. 

Στο 20' είχαμε την πρώτη ευκαιρία για την Εύβοια, με τον Κικίδη να πλασάρει από κοντά και τον Καραχάλιο να μπλοκάρει. Στο 21' ο Κωστέας βγήκε από τα πλάγια και έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Μίχος απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια. Ηταν μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 για την μικτή ομάδα της Μεσσηνίας. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 1-0 με την Μεσσηνιακή ομάδα να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. 

Η μικτή Μεσσηνίας μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 43' ο Κοσμόπουλος έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Μίχος ενώ στο 63' από σέντρα του Κακαλέτρη ο Ρουμελιώτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το διαγώνιο σουτ του Κωστέα στο 68' έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και τελικά το 2-0 έγινε στο 73'. Μετά από βαθιά μπαλιά του Παπαγεωργακόπουλου ο Ρουμελιώτης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ πέτυχε το 2-0.

Διαιτητής ήταν ο Γκριτζέπης και βοηθοί οι Καματάκης, Σταματόπουλος, όλοι από την Αρκαδία. 

Πολλοί σκάουτερ ομάδων βρέθηκαν στο γήπεδο. Μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Ελευθεριάδης ανέλαβε πρόσφατα υπεύθυνος ακαδημιών του Παναθηναϊκού αλλά και οι Ρούμπης και Σαλαπάτας από τον Αστέρα Τρίπολης. 

ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καραχάλιος, Σκοπέτος, Οικονομέας, Στυλιανόπουλος, Καλύβας, Σαούτης, Παπανικολόπουλος (50' Ρουμελιώτης), Κοσμόπουλος (75' Κοτσιλιέρης), Κωστέας (75' Σπυρόπουλος), Σαρδέλης (61' Παπαγεωργακόπουλος), Αλεξανδρόπουλος (50' Κακαλέτρης).

ΜΙΚΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μίχος, Σκανδάλης, Πόγκας (67' Σπύρου), Πασσάς, Ρουμελιώτης, Ριαλός, Μήτρου (67' Αδαμόπουλος), Κικίδης (41' Αλαφάκης), Ποδαράς, Μεταξάς (49' Δέδες), Αντωνάκης (75' Τόγκος).

Με την μικτή Μεσσηνίας στο Αργος βρέθηκαν, εκτός φυσικά από τον προπονητή Ηλία Μαστορέα, οι υπεύθυνοι των μικτών ομάδων Αγγελος Γεωργόπουλος και Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Άγγελος Σκαφιδάς, ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας Θεόδωρος Ασημακόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας Λεωνίδας Οικονομίδης. 

Τις απονομές των μεταλλίων στους παίκτες της Μεσσηνιακής ομάδας έκαναν ο πρόεδρος Λεωνίδας Οικονομίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοιας Γιάννης Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας Γιάννης Αποστολόπουλος. 

 

* Στους νέους, την 3η θέση κατέκτησε η Αχαία που στο μικρό τελικό νίκησε με 4-3 την Αρτα.