Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 12:51

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΡΑΝΗ 4-1: Πρωταθλήτρια η "Μαύρη Θύελλα" που επιστρέφει στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Οπως αναμενόταν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, το πέρασμα της "Μαύρης Θύελλας" από το τοπικό ποδόσφαιρο ήταν σύντομο...

Στην επιστροφή της στην Α' τοπική μετά από 35 χρόνια, η μεγάλη ομάδα του Νομού  κατέκτησε εύκολα τον τίτλο και τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί στην Γ' εθνική.

Η προσπάθεια ανάκαμψης που ξεκίνησε λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι με την επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου στο τιμόνι, έφερε την πρώτη άνοδο και πλέον τη νέα χρονιά οι μελανόλευκοι θα κοιτάξουν ακόμη ψηλότερα.

Οσον αφορά τη φετινή σεζόν, το βάρος πλέον πέφτει αποκλειστικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, εκεί όπου η Καλαμάτα, ως Κυπελλούχος Μεσσηνίας, έχει φτάσει στους 8 του θεσμού και στις 3 Μαίου θα υποδεχθεί τον Κυπελλούχο Πειραιά ΑΠΟ Κερατσινίου με στόχο μια θέση στους 4 του θεσμού.

Το Σάββατο το απόγευμα η Καλαμάτα σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, κερδίζοντας με 4-1 την Εράνη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Η Καλαμάτα, κυριάρχησε και έφτασε δίκαια στη νίκη ενώ πήραν χρόνο και κάποιοι νεαροί που δεν είχαν πολλές συμμετοχές, όπως οι Μπεσσής και Μπάρκας αλλά και ο 15χρονος Ζώτος από την ακαδημία που αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά.

Το φιλμ του αγώνα

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2' για την Καλαμάτα. Από εκτέλεση φάουλ του Νάτση, ο Καλαντζής έπιασε την κεφαλιά, απόκρουσε ασταθώς ο Λυμπερόπουλος και ο Αθανασόπουλος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0 για την Καλαμάτα.

Στο 14' η Εράνη απάντησε. Μετά από μια βαθιά μπαλιά ατην περιοχή, ο Σταματόπουλος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Μπεσσή και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 22' ο Μπουρδέκας απέτρεψε το 2-1 σταματώντας πάνω στην γραμμή το πλασέ του Αθανασόπουλου, Στο 29' η Καλαμάτα προηγήθηκε τελικά με 2-1 με ένα καταπληκτικό γκολ του Καλαντζή. Ο έμπειρος φορ με ωραία κίνηση έβγαλε τη μπάλα δεξιά στον Καλογερόπουλο, αυτός με μια την γύρισε στον Καλαντζή που είχε μπει στην περιοχή και με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 2-1.

Στο 32' ο Λυμπερόπουλος απόκρουσε δύσκολα το κοντινό σουτ του Μπάρκα, μετά από πάσα του Αθανασόπουλου ενώ στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ της Εράνης σταμάτησε και το χτύπημα φάουλ του Νάτση.

Στο 51' η κεφαλιά του Αθανασόπουλου έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ αλλά στο 60' έγινε το 3-1. Ο Βασιλόπουλος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καλαντζής με νέα κεφαλιά πέτυχε το 3-1.

Ο Νικολακόπουλος αστόχησε από πολύ καλή θέση για την Εράνη 75' ενώ στο 78' ο Λυμπερόπουλος σταμάτησε διαδοχικά τα σουτ των Μερκούρη και Αθανασόπουλου. Ο γκολκίπερ της Εράνης κράτησε χαμηλά στο σκορ και στο 81΄ κάνοντας ωραία επέμβαση στο σουτ του Μερκούρη, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Μπάρκας πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 85' ο Ζώτος έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Καλαντζή που με κεφαλιά πέτυχε το 4-1 σημειώνοντας το τρίτο του προσωπικό γκολ, σε μια φάση που κέρδισε το χειροκρότημα ο νεαρός παίκτης που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπεσσής, Καλογερόπουλος (66' Σταματελόπουλος), Λίολιος, Μπαστακός, Καντούτσης, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Μπάρκας, Αθανασόπουλος, Νάτσης (78' Ζώτος), Βασιλόπουλος (71' Μερκούρης).

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Γριβοκωστόπουλος, Πέππας, Μπουρδέκας, Κώτσος (68' Φουντάς), Σταματόπουλος, Αναστασόπουλος, Χρονόπουλος (81' Γιαννακόπουλος), Διονυσόπουλος (58' Νικολακόπουλος), Σπυρόπουλος. 

 

Τσάκωνας: "Δεν έχει καμιά ευθύνη η Καλαμάτα για την κλοπή των διαιτητών.."

Το γύρο της Ελλάδας μέσω των ΜΜΕ έκανε το δυσάρεστο περιστατικό της περασμένης Τετάρτης, όταν ποντικοί μπήκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών του αγώνα με τον Πανηλειακό και τους έκλεψαν 790 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Δημήτρης Τσάκωνας ξεκαθαρίζει για το θέμα πως η ομάδα της Καλαμάτας δεν φέρει καμιά ευθύνη για ότι συνέβη.

 

"Σε κάθε αγώνα όταν έρχονται οι διαιτητές και οι παρατηρητές η Καλαμάτα τους δίνει τα κλειδιά των αποδυτηρίων τους και από εκεί και πέρα έχουν αυτοί την ευθύνη. Η πόρτα δεν έχει παραβιαστεί. Δεν ξέρω αν ξεχάστηκε ανοικτή ή τι έγινε, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι η ομάδα δεν έχει καμιά ευθύνη για το δυσάρεστο αυτό συμβάν".