Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 16:50

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2: Σήκωσαν την κούπα οι πρωταθλητές

Γράφτηκε από τον

 

Την επιστροφή της στην Α' τοπική μετά από ένα χρόνο πανηγύρισε και επίσημα χθες η Σπερχογεία, που στέφθηκε πρωταθλήτρια, στο γήπεδο "Πέτρος Γεωργανάς" μετά το τέλος του αγώνα με την Ομόνοια.

Οι δύο ομάδες που κέρδισαν τα δύο πρώτα εισιτήρια για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής βρέθηκαν αντιμέτωπες με την καλαματιανή ομάδα να κερδίζει με 2-0.

Ομως το παιχνίδι αυτό ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα και το τελικό σκορ δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία. Οι "ταύροι" μάλλον φάνηκαν περισσότερο να σκέφτονται τη γιορτή που θα ακολουθούσε μετά τον αγώνα και λιγότερο το παιχνίδι. Ετσι δεν παρουσίασαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο, που μας είχαν συνηθίσει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είχαν όμως καλές φάσεις, ένα δοκάρι για να διεκδικήσουν ακόμη και τη νίκη, όμως πέρα από την αστοχία στην τελική προσπάθεια έπεσαν πάνω στον Ποτηριάδη, ο οποίος σε 3 περιπτώσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Από την άλλη η Ομόνοια έδειξε καλή εικόνα και κατόρθωσε σε δύο από τις φάσεις που δημιούργησε στη διάρκεια του 90λεπτου να βρει δίχτυα και να πάρει τη νίκη με 2 γκολ που σημείωσε ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος έφτασε τα 9 γκολ. Ο έμπειρος επιθετικός άνοιξε το σκορ 44' όταν ο Αρβανίτης εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και ενώ ήταν με πλάτη στην εστία, έπιασε την γυριστή κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα. Στο 82' και πάλι σε φάουλ του Αρβανίτη από τα πλάγια κινήθηκε στην πορεία της μπάλας τη βρήκε όσο έπρεπε με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-2. 

Στο 58' πάσα του Χριστόπουλου στον Ζουμπόπουλο, αυτός έκανε αμέσως το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Ι.Ν. Γιακουμής (11' συρτό σουτ), Χριστόπουλος (13' διαγώνιο σουτ), Αρ. Δικαίος (79' φάουλ λίγο έξω περιοχή), Μπάλας (94' δυνατό σουτ).

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Τουρλομούσης με βοηθούς διαιτητές τους Μαντά και Κομπιλίρη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Θ. Δημητρίου, Παπανικολόπουλος, Μοσχίδης, Αρ. Δικαίος, Κορομηλάς (63' λ.τρ. Ι. Καραχάλιος), Παγώνης (83' Μπαλαούρας), Μπάλας, Χριστόπουλος, Ζουμπόπουλος, Ι.Ν. Γιακουμής (75' Ε. Δωδέκατος).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ποτηριάδης, Καστριτσέας (46' λ.τρ. Δημόπουλος), Αρβανίτης, Δελφάκης (57' Π. Καπόγλης), Κωστόπουλος, Σπυρόπουλος (83' Αντωνακόπουλος), Π. Παπαδέας, Δεδούσης, Φλέσσας, Κοστρίβας, Χάντζος.

 

Απονομή κυπέλλου

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα σε σύντομο χαιρετισμό τους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Λεωνίδας Οικονομίδης έδωσαν συγχατητήρια στη Σπερχογεία, αλλά και στην Ομόνοια για την άνοδό τους στην Α' τοπική. Στη συνέχεια έδωσαν τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές της Σπερχογείας, τον προπονητή Γιώργο Καλόμαλο, το συνεργάτη του Νίκο Γιακουμή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1. Το κύπελλο στον αρχηγό της πρωταθλήτριας ομάδας Γιώργο Δωδέκατο έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, κ. Οικονομίδης και αμέσως οι συμπαίκτες του άρχισαν τα ολε-ολε ανοίγοντας σαμπάνιες και ανάβοντας καπνογόνα έδωσαν πανηγυρικό τόνο.

Γιορτή στην πλατεία

Στη συνέχεια όλοι ανέβηκαν στην πλατεία της Σπερχογείας όπου η διοίκηση είχε φροντίσει να κάνει το τραπέζι σε προπονητικό τιμ παίκτες και τους προσκεκλημένους.

Φιλικό οι ομάδες προπαίδων

Πριν τον αγώνα της Σπερχογείας με την Ομόνοια, διεξήχθη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες προπαίδων των δύο σωματείων.

Πρώτο ματς μετά 6 μήνες

Αν και ήταν το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, ο Ευθύμης Δωδέκατος έπαιξε έστω και ως αλλαγή στο παιχνίδι για 15 λεπτά περίπου μετά από 6 μήνες. Θυμίζουμε ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής στην αρχή της φετινής σεζόν και συγκεκριμένα σε φιλικό προετοιμασίας είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο και είχε υποβληθεί σε εγχείρηση.

Παρών ο Μούστος

Ο Μανώλης Μούστος κατάφερε τελικά να δώσει το "παρών" στο τελευταίο παιχνίδι της Σπερχογείας για φέτος.

Δεν συμμετείχε στο παιχνίδι, αλλά ήταν στον πάγκο ως αναπληρωματικός και μετά το τέλος πανηγύρισε με τους συμπαίκτες τους και όλους στην ομάδα της κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή της ομάδας στην Α' τοπική. Ηταν η τελευταία του παρουσία ως ποδοσφαιριστής, καθώς αναμένεται να κρεμάσει σύντομα τα παπούτσια του.

Στο γήπεδο ο Χαλούλος

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων και φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας της Σπερχογείας παρακολούθησε το παιχνίδι ο Μανώλης Χαλούλος. Σίγουρα δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά χάρηκε ιδιαίτερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα λίγο μετά τις απονομές οι παίκτες της Σπερχογείας τον σήκωσαν στον αέρα, δείχνοντάς του, ότι δεν τον ξεχνούν και ότι και αυτός αποτελεί κομμάτι της ομάδας.

Ατυχος ο Καστριτσέας

Στο 27' του αγώνα ο Νώντας Καστριτσέας σε σέντρα στην περιοχή διεκδίκησε την μπάλα με τον Δημήτρη Μπάλα, όμως οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν και έπεσαν στο έδαφος. Ο δεύτερος σηκώθηκε δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ ο πρώτος χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες της γιατρού του αγώνα για να σηκωθεί. Συνέχισε να παίζει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά οι ενοχλήσεις ήταν έντονες στον αυχένα με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.