Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 13:42

Το Σάββατο ο Γύρος της Καλαμάτας, με σύνθημα "Τρέξε στον αγώνα της πόλης μας"

Γράφτηκε από τον

Για ρεκόρ συμμετοχών πάει ο 17ος Γύρος της Καλαμάτας ο οποίος θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο στους δρόμους της πόλης.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς μέχρι χθες οι συμμετοχές είχαν φτάσει τις 1.000 και όλα δείχνουν και ότι και φέτος η διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία. 

Διοργανωτής και του 17ου Γύρου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ενώ ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας) με σύνθημα «Κάνε τη λευχαιμία παρελθόν».

Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις συμμετοχής

Ο Γύρος της Καλαμάτας των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος των 10 χιλιομέτρων ενώ ο αγώνας των 2 χιλιομέτρων για παιδιά και γονείς θα ξεκινήσει στις 6.35 μ.μ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr. έως και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι. 

Συνδιοργανωτής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είναι  η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ ο αγώνας θα γίνει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Υποστηρικτές είναι οι Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Μέρος εσόδων από τα χρήματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, θα διατεθούν στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας).

"Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας", αναφέρει το κάλεσμα των διοργανωτών στον κόσμο.

Η διαδρομή θα είναι γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία. Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία.

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 6 μ.μ. ενώ για τον παιδικό αγώνα δεν απαιτείται εγγραφή.

Να σημειωθεί πως όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ από τη γραμματεία του αγώνα στη κεντρική πλατεία, το Σάββατο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση.

Η συνέντευξη Τύπου

Χθες οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου όπου κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει αλλά και να παρακολουθήσει τους αγώνες. 

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη άνοιξε την συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων επισήμανε: "Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στο Γύρο της Καλαμάτας. Η Περιφέρεια δεν υποστηρίζει απλά ένα αθλητικό γεγονός αλλά μια διοργάνωση που έχει να κάνει με μαζικό αθλητισμό και ερασιτέχνες αθλητές που έρχονται για να τρέξουν στην πόλη. Ιδιαίτερα φέτος ο αγώνας έχει μεγάλη σημασία λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα του. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες".

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης σημείωσε πως η επιτυχία του αγώνα είναι κάθε χρόνο και πιο έντονη λόγω της αυξανόμενης διάθεσης των πολιτών για αθλητισμό, κάτι που διαπιστώνει και ο ίδιος από την παρουσία των πολιτών στους χώρους άθλησης του δήμου, τους οποίους χαρακτήρισε ικανοποιητικά λειτουργικούς. 

"Είναι μια ωραία διαδρομή που αναδεικνύει τις ομορφιές της πόλης και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει στον αγώνα που θα γίνει με πλήρη ασφάλεια. Στον αγώνα της πόλης συμμετέχουμε όλοι", κατέληξε ο Ν. Μπασακίδης. 

Ο διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αιματολόγος Γιάννης Αδαμόπουλος συνεχάρη το ΣΔΥΜ και την Περιφέρεια με το Δήμο Καλαμάτας για την διοργάνωση και την απόφαση να την αφιερώσουν στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος. Επισήμανε ότι σκοπός είναι αφενός να βγουν οι πολίτες στο δρόμο για να τρέξουν και αφετέρου να ενημερωθούν για το πως μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. 

Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης  τόνισε: "Καλούμε όλους τους πολίτες να περπατήσουν και να τρέξουν στον αγώνα. Η διαδρομή θα γίνει με τις προδιαγραφές της Ομοσπονδίας σε μια ωραία διαδρομή. Θα συμμετέχουν και τέσσερις γνωστοί δρομείς που θα κυνηγήσουν ένα καλό χρόνο, οι Δημήτρης Καλιακούδης (νικητής το 2014), Κυριάκος Συμιριώτης, Νικόδημος Νικολακέας και Χρήστος Παπούλιας". 

Να σημειωθεί εδώ πως το ρεκόρ του αγώνα είναι 32''35 και το έχει ο Καραβασίλης της ΑΕΚ από το 2014. 

Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Θύμιος Αλεξούλης κάλεσε με την σειρά του τους πολίτες να συμμετέχουν στον αγώνα αλλά και να βγουν στους δρόμους για να χειροκροτήσουν τους αθλητές. 

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος κάλεσε τους συμμετέχοντας να βρίσκονται στην πλατεία από τις 5.30 μ.μ. το Σάββατο. Σημείωσε επίσης πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΔΥΜ δείχνει κοινωνική ευαισθησία - αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο  Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος - τονίζοντας πως ο Καλαματιανός σύλλογος κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.