Κυριακή, 03 Νοέμβριος 2013 14:46

Η Καλαμάτα με Οντσβόνγκ 2-0 τον Παναρκαδικό

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα με Οντσβόνγκ 2-0 τον Παναρκαδικό

Τα... βαριά όπλα της "Μαύρης Θύελλας" βρέθηκαν σε καλή μέρα σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας και έτσι η πολυπόθητη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναρκαδικό ήρθε σχετικά εύκολα για την Μεσσηνιακή ομάδα.
Χρήστος Καλαντζής και Αλέκος Καραχάλιος ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τα προβλήματα στην άμυνα των «πράσινων» και ο Μπόρις Οντσβόνγκ αυτός που τελείωνε τις φάσεις και με δύο δικά του τέρματα έβαλε την σφραγίδα του στο ντέρμπι.
Στην λίστα των διακριθέντων προστίθεται δικαιωματικά ο νεαρός Ζαχαρόπουλος ο οποίος πέρα από την συνολική καλή εμφάνιση είχε μια εξαιρετική ασίστ στο δεύτερο γκολ. Συνολικά, η Καλαμάτα είχε μια αρκετά θετική εικόνα και έδειξε ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.
Από την μέρα που ανέλαβε ο Γκόφας παρουσιάζει εμφανή σημάδια βελτίωσης, μετρά τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε τέσσερα επίσημα ματς και αφήνει υποσχέσεις για μια καλύτερη συνέχεια.
Βαθμολογικά βέβαια, η ομάδα είναι ακόμη πολύ μακρυά από το στόχο της, καθώς πληρώνει τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και βρίσκεται 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή.
Ωστόσο, το ενθαρρυντικό είναι πως βελτιώνεται και δείχνει ότι μπορεί να κάνει το σερί νικών που ψάχνει για να πλησιάσει τους πρωτοπόρους...
Στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου βρέθηκαν χθες σχεδόν 1.500 θεατές οι οποίοι έφυγαν ικανοποιημένοι από την εικόνα της Μεσσηνιακής ομάδας.

Κρίθηκε στο τέλος
του α' ημιχρόνου

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, όταν και σημειώθηκαν τα δύο γκολ. Μέχρι εκείνο το σημείο είχαμε ένα μοιρασμένο ματς, χωρίς πολλές φάσεις.
Η Καλαμάτα προσπαθούσε κυρίως από τα άκρα με τους Καλαντζή και Καραχάλιο. Οταν έφτανε εκεί η μπάλα η ομάδα απειλούσε, ωστόσο υπήρχε ένα πρόβλημα στην δημιουργία και το παιχνίδι δεν μεταφερόταν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.
Οι εξαιρετικές ενέργειες των τριών επιθετικών της ομάδας και του Ζαχαρόπουλου τελικά έφεραν τα δύο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους και στην επανάληψη η Καλαμάτα κράτησε εύκολα το σκορ, αφού ο Παναρκαδικός δεν έδειξε ικανός να αντιδράσει και να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

Το φιλμ του αγώνα

7' Λάθος της άμυνας του Παναρκαδικου, ο Πούτσης μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά σούταρε αρκετά άουτ.

32' Σουτ του Μουστογιάννη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Ρηγανάς.

34' ΓΚΟΛ 1-0 ο Οντσβόνγκ. Ο υψηλόσωμος φορ έβγαλε ωραία πάσα στον Καλαντζή που είδε τον Ανδριόλα να κάνει έξοδο και έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ έξω από την περιοχή. Η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά ο Οντσβόνγκ ακολουθούσε τη φάση και με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0.

44' ΓΚΟΛ 2-0 ο Οντσβόνγκ. Εξαιρετικό γκολ στην αντεπίθεση για την Μαύρη Θύελλα. Ο Καραχάλιος έβγαλε ωραία πάσα στον Ζαχαρόπουλο που προχώρησε από πλάγια δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έκοψε άψογα την μπάλα στον επερχόμενο Οντσβόνγκ που δεν συσκολεύτηκε να πετύχει με πλασέ το 2-0.

49' Σκόραρε ο Μουστογιάννης με κεφαλιά (μετά από πάσα του Γαλάνη) αλλά είχε υποδειχθεί σωστά σε θέση οφσάιτ.

61' Κίτρινη στον Καλαντζή για θέατρο στην περιοχή. Ο φορ της Καλαμάτας δέχτηκε το μαρκάρισμα του Δ. Κυριακόπουλου σε μια δύσκολη φάση που δεν φάνηκε ξεκάθαρα αν υπήρχε πέναλτι ή αν έχει δίκιο ο διαιτητής.

65' Σουτ του Καδά έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Ρηγανάς.

75'΄Σκόραρε ξανά ο Οντσβόνγκ αλλά είχε υποδεχθεί οφσάιτ. Ηταν μια γρήγορη αντεπίθεση, όπου συνδυάστηκαν οι Καλαντζής, Καραχάλιος και ο τελευταίος σέρβιρε στον Οντσβόνγκ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει την σημαία.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιρώνης από την Αιτωλοακαρνανία ο οποίος ελέγχεται για την φάση του 61' και το πέναλτι που ζήτησε ο Καλαντζής.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σκαρλάτος, Γαλάνης, Σκάρος, Τσιμικλής, Τριανταφυλλάκης, Οντσβόνγκ, Χατζόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ρηγανάς, Τριανταφυλλάκης (80' λ.τ. Ρήγας), Τσόπελας, Σκαρλάτος, Καντούτσης, Ζαχαρόπουλος, Τσιμικλής, Οντσβόνγκ, Πούτσης (72' Γεωργακόπουλος), Καλαντζής, Καραχάλιος (88' Τσιρίλο).
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ανδριόλας, Γ. Κυριακόπουλος, Μπούτας, Χατζόπουλος, Μπεντεβής (6' λ.τ. Δ. Κυριακόπουλος), Παπαζούδης, Μουστόγιαννης, Δήμος (46' Ντινιωτάκης), Γαλάνης, Σκάρος, Σκούφαλης (46' Καδάς).